Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβάθμιση από το πικ απ μέχρι τη μεταφορά για τα νέα βαγόνια ZX της Krone

H Krone έχει ανανεώσει τεχνικά και εν μέρει επανασχεδίασε τη σειρά ZX φορτωτών και βαγονιών μεταφοράς ζωοτροφών. Το αποτέλεσμα είναι μια ακόμη πιο ακριβής κοπή ενώ ταυτόχρονα με τις νέες λειτουργίες προστατεύεται η χορτονομή και απαιτείται λιγότερη ισχύς από το τρακτέρ.

silagewagens-zx-470-gl-krone

Βασίλης Σοφός

82
0

Η εξέλιξη των τρακτέρ αποτελεί έναυσμα εξέλιξης και για τα βαγόνια ενσίρωσης της Krone. Η εταιρεία αναβάθμισε εξ ολοκλήρου τα βαγόνια της. Η συνεχώς αυξανόμενη απόδοση των τυπικών τρακτέρ, καθιστούν την ισχύ του PTO των έως και 400 ίππων σχεδόν συνηθισμένη. Αυτή η τάση κάνει την Krone να βελτιστοποιήσει αρχικά τη μονάδα κοπής στα βαγόνια ZX.Μία από τις προϋποθέσεις για αυτές τις ανανεώσεις είναι οι νέες διαδικασίες παραγωγής που επιτρέπουν μια βελτιωμένη ροή καλλιέργειας και μια ακόμη πιο ακριβή κοπή της χορτονομής με ψαλίδι μέσα στην κοπτική ράβδο ZX. Εδώ, η Krone χρησιμοποιεί έναν νέο τύπο ρομποτικής διαδικασίας συγκόλλησης. Η υψηλότερη ακρίβεια κατασκευής επιτρέπει αυστηρότερες ανοχές στους μεταφορείς και στο τύμπανο μεταφοράς. Ένας πρόσφατα αναπτυγμένος τοίχος του πίσω καναλιού με κυψελοειδή δομή διασφαλίζει επίσης ότι τα μαχαίρια κοπής στερεώνονται και στις δύο πλευρές στο κανάλι του μεταφορέα.

Σύστημα Krone SplitCut

Το Krone SplitCut είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα κοπής άκρων, με το εξωτερικό στοιχείο του ρότορα να απομονώνεται πλήρως από το χώρο φόρτωσης με τα πλευρικά χωρίσματα. Αυτή η τεχνολογία διασφαλίζει ότι καμία άκοπη χορτονομή δεν μπαίνει στο αμπάρι, ακόμη και στην εξωτερική άκρη του ρότορα.Η συγκομιδή χωρίζεται με το πρώτο μαχαίρι και μεταφέρεται ξανά προς τα εμπρός μέσω των δοντιών του μεταφορέα, ενώ δύο εκτροπείς καλλιέργειας φροντίζουν για τη μεταφορά στο κέντρο του ρότορα, όπου κόβεται η χορτονομή και μεταφέρεται στην περιοχή φόρτωσης.Η νέα ράβδος κοπής στα ZX είναι πολύ καλή και όσον αφορά την προστασία της χορτονομής. Τα μακριά στηρίγματα των δοντιών στα δόντια μεταφοράς, τα οποία εξασφαλίζουν υποδειγματική καθοδήγηση της καλλιέργειας στη συμπαγή χορτονομή, έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί, λέει η Krone. Ολόκληρη η περιοχή μεταφοράς αυξήθηκε κατά 50%, γεγονός που εξασφαλίζει εξίσου καλή ποιότητα χορτονομής υπό όλες τις συνθήκες.Χάρη στη νέα τεχνολογία κατασκευής, η Krone μπόρεσε επίσης να βελτιστοποιήσει τη λειτουργικότητα της ράβδου κοπής. Το σύστημα ατομικής προστασίας λεπίδων έχει εξοπλιστεί με ενισχυμένα εξαρτήματα. Οι νέες λεπίδες κοπής δεν είναι μόνο πολύ πιο στιβαρές και ανθεκτικές στη φθορά αλλά και ιδανικές για κάθε εφαρμογή. Χάρη στη βελτιστοποιημένη οδοντωτή άκρη, το άκρο κοπής μετακινείται ακόμη πιο κοντά στο στήριγμα του μεταφορέα, γεγονός που έχει επίσης ως αποτέλεσμα ακόμη πιο ακριβή κοπή από το ψαλίδι.

Ιδανική ταχύτητα εργασίας

Η Krone προσφέρει επίσης μια προαιρετική μείωση ταχύτητας ρότορα για τη νέα σειρά ZX, η οποία συνιστάται ιδιαίτερα για χρήση με τρακτέρ κάτω των 250 ίππων ή σε πολύ μικρές επιφάνειες, έτσι ώστε οι θήκες του ρότορα να γεμίζουν πάντα για τέλεια κοπή ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, τα ξεσπάσματα ισχύος που προκαλούνται από ανομοιόμορφες επιφάνειες μπορούν να αντιμετωπιστούν με το Powerbelt. Με αυτόν τον τρόπο, το μηχάνημα επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοση σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία