BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μικρό σε όγκο και βαρέος τύπου το νέο χορτοδετικό BF 3500 από την Kubota

To νέο πικ πλάτους 2,3 μέτρων, με την ονομασία XL+, που ενσωματώνει μια εκτεταμένη σειρά αναβαθμίσεων αλλά και ο ενισχυμένος θάλαμος δεματιάσματος συνθέτουν τη συνολική εικόνα από το νέας γενιάς χορτοδετικό σταθερού θαλάμου BF3500 της Kubota.

Kubota-BF3500_8717__1_

Βασίλης Σοφός

281
0

Η Kubota λανσάρει το νέο της στρογγυλό χορτοδετικό σταθερού θαλάμου BF3500, ένα μοντέλο υψηλής ικανότητας που αναπτύχθηκε για χρήση σε συνθήκες βαριάς ενσίρωσης. Διαθέτει θάλαμο δεματιάσματος 18 κυλίνδρων, με δύο κυλίνδρους που βρίσκονται στη βάση του θαλάμου για πρόσθετη στήριξη με βαριά, υγρά δεμάτια ενσίρωσης. Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει και ένα νέο πικ απ πλάτους 2,3 μέτρων, με την ονομασία XL+.



Ένα επιπλέον δόντι έχει προστεθεί και στις δύο πλευρές, αυξάνοντας το πλάτος εργασίας κατά 10 εκατοστά, ενώ ένα νέο καρούλι δακτυλίου πέντε ράβδων ενσωματώνει μια τροχιά έκκεντρου που βρίσκεται και στα δύο άκρα, με κάθε ράβδο δακτυλίου να στηρίζεται σε τέσσερα ρουλεμάν. Το μήκος του δακτύλου έχει αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά και το κενό μεταξύ των πλακών απογύμνωσης έχει μειωθεί για βελτιωμένη απόδοση σε υγρές καλλιέργειες.

Η χωρητικότητα έχει αυξηθεί με την εισαγωγή ενός νέου ρότορα εισαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου, μαζί με ένα αναβαθμισμένο σύστημα πτώσης. Το πακέτο drop floor χρησιμοποιεί ένα στρογγυλεμένο προφίλ κάτω από τον ρότορα και λειτουργεί με παραλληλόγραμμη δράση -επεκτείνοντας το διάκενο κάτω από το μπροστινό και το πίσω μέρος του θαλάμου όταν χαμηλώνει. Σημειωτέον ότι τα δεμάτια δένονται χρησιμοποιώντας το σύστημα εξόδου διχτυού PowerBind που τοποθετεί με ακρίβεια την ουρά του διχτυού απευθείας στον θάλαμο χορτοδεσίας, χωρίς να βασίζεται σε παραδοσιακούς κυλίνδρους τροφοδοσίας ή χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα.



Το BF3500 ενσωματώνει κυλίνδρους θαλάμου δεματιών βαρέος τύπου και εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης. Εκεί περιλαμβάνεται μια γραμμή μετάδοσης κίνησης με τον θάλαμο χορτοδεσίας και τον ρότορα τροφοδοσίας να διαθέτουν αλυσίδες κίνησης 1,25 ιντσών. Οι κύλινδροι του θαλάμου λειτουργούν όλοι με ρουλεμάν διαμέτρου 50 χιλιοστών, με ρουλεμάν διπλής σειράς που χρησιμοποιούνται σε όλα τα κύρια σημεία φόρτωσης. Το BF3500 της Kubota είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα κοπής SuperCut 15 μαχαιριών, καθώς και αυτόματη λίπανση αλυσίδας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία