BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Sitera e: Προηγμένο σύστημα σποράς μεταβλητού ρυθμού βάζει η Kuhn στη νέα της σπαρτική

Το νέο Sitera e του Kuhn διαθέτει εφαρμογή μεταβλητού ρυθμού ηλεκτρικής κίνησης και σύστημα απενεργοποίησης στο κεφαλάρι για εξοικονόμηση χρόνου, μείωση της σπατάλης και αύξηση της ακρίβειας εφαρμογής των σπόρων.

2204-kuhn-sitera-3030-e

Βασίλης Σοφός

257
0

Η Kuhn παρουσιάζει τη νέα της σπαρτική με ηλεκτρική μετάδοση Sitera e, με πλάτος εργασίας 3 μέτρα και ηλεκτρικό σύστημα που παρέχει τη λειτουργικότητα μεταβλητού ρυθμού μέσω ενός συστήματος διανομής Helica. «Η προσθήκη ηλεκτρικής μετάδοσης στη σειρά Sitera προσφέρει ευκολότερη και ταχύτερη βαθμονόμηση εν κινήσει», δήλωσε ο ειδικός προϊόντων της Kuhn, Edd Fanshawe.



«Αυτή η νέα σειρά μπορεί να προγραμματιστεί χρησιμοποιώντας ISObus, το τερματικό VT30 ή τα τερματικά CCI 800 και 1200 της Kuhn. Επομένως, οι χειριστές μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις με το πάτημα ενός κουμπιού αντί να πρέπει να εγκαταλείψουν την καμπίνα», σημειώνει ο ίδιος. Το σύστημα διανομής Helica με ελικοειδή αυλακωτό κύλινδρο επιτρέπει επίσης διακοπή λειτουργίας μεταβλητού ρυθμού και κεφαλαριού εν κινήσει.

Οι ρυθμοί εφαρμογής σπόρων από 1,5 κιλό/στρέμμα έως 450 κιλά/στρέμμα όλων των ποικιλιών σπόρων μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια χωρίς αλλαγή ή αποσυναρμολόγηση εξαρτημάτων που θα εξοικονομήσουν χρόνο, θα μειώσουν τη σπατάλη και θα αυξήσουν την ακρίβεια εφαρμογής των σπόρων, λέει η Kuhn. Η διαμόρφωση του ρυθμού εφαρμογής σπόρων μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα ή αυτόματα μέσω GPS όταν χρησιμοποιείται τερματικό ISObus με λειτουργία TC-GEO. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ελέγχου τμήματος, η σπαρτική θα ξεκινήσει και θα σταματήσει αυτόματα μέσω GPS στο ακρωτήριο.



Να σημειωθεί ότι το μηχάνημα των 3 μέτρων διατίθεται σε τρεις παραλλαγές, που να επιτρέπουν στους χειριστές να επιλέξουν μεταξύ των μαχαιριών Suffolk (3010), του δίσκου (3020) ή του τοποθετημένου σε παραλληλόγραμμο SeedFlex (3030). Σύμφωνα με την Kuhn, κάθε μία έκδοση είναι συμβατή με τις δισκοσβάρνες της σειράς HR (1020, 1030 και 1040) που διαθέτουν σύστημα ταχείας απελευθέρωσης για γρήγορη σύζευξη και αποσύνδεση της σπαρτικής μηχανής. Για υψηλότερες ταχύτητες εργασίας έως και 15 χλμ./ώρα σε ελαφρά εδάφη και σε υπολείμματα, υπάρχει επίσης η επιλογή του καλλιεργητή CD 1020 για σποροκλίνη.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία