BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με 6 αναβαθμισμένους φορτωτές στην γκάμα της η Massey Ferguson

Τα νέα μηχανήματα της μάρκας φέρουν επανασχεδιασμένη καμπίνα, ισχυρότερα υδραυλικά και βελτιωμένο υδροστατικό σύστημα μετάδοσης, στοιχεία που κυριαρχούν και ενισχύουν τις άλλες περιφερειακές αλλαγές της γκάμας.

MF_TH8043_WOODEN_BOW_LOADING_WORKING_BEZU_0321_17

Βασίλης Σοφός

660
0

Ένα πλήθος αλλαγών που βελτιώνουν τις επιδόσεις, την άνεση και την εξοικονόνηση σε κόστη κάνει η Massey Ferguson στα 6 νέα μοντέλα τηλεσκοπικών φορτωτών που έχει ήδη στην γκάμα της.

Πιο «παραγωγική» καμπίνα με μεγάλη ορατότητα

Σχεδιασμένη ειδικά για να προσφέρει στους χειριστές των μηχανημάτων MF TH ένα προηγμένο επίπεδο άνεσης και ελέγχου, η νέα καμπίνα υιοθετεί πιο στρογγυλεμένη, ασύμμετρη δομή με εύκολη πρόσβαση μέσω μιας πόρτας με μεγαλύτερο άνοιγμα. Οι χειριστές μπορούν να κάθονται άνετα στο νέο κάθισμα με αερανάρτηση. Μία θερμαινόμενη έκδοση καθίσματος, προερχόμενη από τους ελκυστήρες MF, αποσβένει αυτόματα τους κραδασμούς και έχει αυτόματη ρύθμιση ύψους και βάρους.

Ομαλός και ακριβής έλεγχος joystick

Ειδικά σχεδιασμένο για την MF TH Series, το νέο εργονομικό joystick πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει ομαλό έλεγχο – ενώ απαιτεί τουλάχιστον 20% λιγότερη προσπάθεια από την προηγούμενη έκδοση. Αυτό, όπως λέει η εταιρεία, μεταφράζεται σε αβίαστη και ομαλή λειτουργία του υδραυλικού συστήματος και του συστήματος μετάδοσης. Ένας απλός τριθέσιος διακόπτης στην πίσω πρόσοψη χρησιμοποιείται για την επιλογή εμπρόσθιας σχέσης, όπισθεν και νεκράς. Επιτελεί ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με τα αντίστοιχα χειριστήρια στον μοχλό MF Power Control, προσφέροντας στο χειριστή μία εναλλακτική επιλογή για τον τρόπο αλλαγής κατεύθυνσης και τον έλεγχο της μετάδοσης. Προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ψυγείο, ηλεκτρικό δεξί καθρέπτη και πλαϊνό καθαριστήρα, για περαιτέρω βελτίωση της ορατότητας στο πλάι και στους καθρέπτες.



Εκτός από το νέο κάθισμα στην καμπίνα, υπάρχει και ένα νέο joystick για άνετη λειτουργία του νέου υδραυλικού συστήματος και του συστήματος μετάδοσης, ενώ μία νέα έγχρωμη οθόνη προβάλλει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες. Επιπλέον, υπάρχει μια αυτοματοποίηση για την ανάρτηση της μπούμας, το χειρόφρενο, τη ρύθμιση ύψους μπούμας και τα χειριστήρια για την τρίτη υδραυλική λειτουργία.

Stage V κινητήρες

Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν προηγμένους, τετρακύλινδρους κινητήρες προδιαγραφών Stage V, με ισχύ αυξημένη στους 135 ίππους για τα MF TH 6534, MF TH 7038 και MF TH 8043, και 100 ίππους για τα υπόλοιπα. Η ανυψωτική ικανότητα και τα μέγιστα ύψη παραμένουν χωρίς αλλαγές.

Ευρεία γκάμα μοντέλων για τη διαχείριση κάθε τύπου εργασίας

Με έξι νέα μοντέλα τηλεσκοπικών φορτωτών MF TH στη διάθεσή τους, οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν το ακριβές μέγεθος και τον κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους εργασία στον κήπο και στο χωράφι. Δύο ευέλικτα semi-compact μοντέλα διαστάσεων μόλις 2,1 μ. πλάτους x 2,1 μ. ύψους, είναι ιδανικά για εργασίες σε στενούς χώρους και παραδοσιακά αγροκτήματα. Αυτά τα δύο μηχανήματα και το μεγαλύτερο, MF TH 7035 χρησιμοποιούν κινητήρα 100 ίππων και με υδραυλική ροή 100 λίτρα/λεπτά προσφέρουν ανυψωτική ικανότητα έως 3 τόνους, με μέγιστο ύψος ανύψωσης φορτίων μέχρι 6 μ. για το MF TH 6030 και μέχρι 7 μ. αντίστοιχα για το MF TH 7030.



Το μεγαλύτερο μηχάνημα, MF TH.7035 έχει ανυψωτική ικανότητα έως 3,5 τόνους με μέγιστο ύψος ανύψωσης έως 7 μ. Τρεις μεγαλύτεροι στάνταρ τηλεσκοπικοί φορτωτές MF TH χρησιμοποιούν κινητήρες νέας τεχνολογίας Stage V, που παράγουν 135 ίππους στη νέα γενιά τους. Όλοι εφοδιάζονται με υδραυλικό σύστημα 190 λίτρ./λεπτό με ανίχνευση φορτίου και, ανάλογα με το μοντέλο, προσφέρουν ύψη ανύψωσης από 6,5 μ. έως 7.5 μ. και ανυψωτική ικανότητα 3,4 – 4,3 τόνους στο MF TH.8043, που μπορεί να εφοδιάζεται επίσης με κάδο χωρητικότητας 3.500 λίτρων.

Νέες λειτουργίες στη μετάδοση

Η τελευταία γενιά της Σειράς MF TH εισάγει έναν εντελώς νέο τρόπο λειτουργίας του υδροστατικού συστήματος μετάδοσης, κατάλληλο για όλα τα μοντέλα. Με την προσθήκη του χειρόγκαζου, οι χειριστές μπορούν να επιλέγουν τις επιθυμητές στροφές κινητήρα και μετά να χρησιμοποιούν τα πεντάλ για να μεταβάλλουν την ταχύτητα κίνησης του τηλεσκοπικού φορτωτή. Ιδανικό για εργασίες που απαιτούν σταθερές και μεταβαλλόμενες εμπρόσθιες σχέσεις, όπως τροφοδοσία, επίστρωση και σάρωση, βοηθά επίσης στη βελτίωση της οικονομίας. Βελτιωμένο έλεγχο προσφέρει το «Dynamic Drive», που μεταβάλλει τον δυναμισμό του μηχανήματος και την απόκριση στο γκάζι. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να επιλέγουν πόσο γρήγορα ή αργά ανταποκρίνεται η μετάδοση ανάλογα με τη χρήση ή τις συνθήκες.

Ισχυρό και έξυπνο υδραυλικό σύστημα

Ένα ισχυρό υδραυλικό σύστημα με ανίχνευση φορτίου παρέχει μέχρι 190 λίτρα/λεπτό στα μηχανήματα 135 ίππων και 100 λίτρα/λεπτό στα μοντέλα 100 ίππων, με αναλογική, ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο για όλες τις λειτουργίες πετυχαίνοντας βέλτιστη ακρίβεια και παραγωγικότητα.



Αυτό προσφέρει πολύ καλά επίπεδα απόδοσης ανύψωσης ακόμα και στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, ενώ το SHS (Smart Handling System) της Massey Ferguson επιτρέπει στους χειριστές να ορίζουν τη μέγιστη ροή για ομαλή και ακριβή λειτουργία. Το Cushion Retract διασφαλίζει πιο ομαλή λειτουργία κα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων. Ένα πρόσθετο ηλεκτρικό χειριστήριο μπορεί να παραγγέλνεται για τον έλεγχο μιας τέταρτης ή πέμπτης λειτουργίας σε περιπτώσεις απαιτητικών παρελκόμενων, όπως τα αχυροκοπτικά και οι κάδοι τροφοδοσίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία