BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με νέα μετάδοση Active Drive 2 και Stage V μοτέρ έρχονται τα Case Farmall C

Έχοντας μια γκάμα τεσσάρων μοντέλων από 90 έως 117 ίππους, η ανανεωμένη γενιά των κτηνοτροφικών Farmall C δέχεται μια σειρά βελτιώσεων τόσο στον κινητήρα όσο και στον εξοπλισμό του. Στον τελευταίο μάλιστα υπάρχει το πακέτο «Selection Pack», φέρνοντας περισσότερα ειδικά χαρακτηριστικά.

caseih_farmall_120c_headland_management_599108_a7f_

Βασίλης Σοφός

720
0

Η Case έχει ανανεώσει για το 2022 τη σειρά Farmall C των τρακτέρ της, τα οποία φιλοξενούν πλέον έναν σύγχρονο Stage V κινητήρα 90 έως 117 ίππων, για να εξυπηρετούν, με οικονομία στο κόστος, τις ανάγκες των επαγγελματιών κυρίως του κτηνοτροφικού κλάδου.



Στις βασικές βελτιώσεις είναι φυσικά ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας FPT Stage V που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τον κινητήρα Stage IIIB που αντικαθιστά. Ο νέος κινητήρας, το F5, έχει μεγαλύτερο κυβισμό 3,6 λίτρων. Ωστόσο, παρά την αυξημένη χωρητικότητα δεν υπάρχουν αλλαγές στις διαστάσεις του κινητήρα. Διαθέτει επίσης τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο έναντι δύο στον προηγούμενο κινητήρα -για βελτιωμένη καύση- και διαθέτει σύστημα ψεκασμού καυσίμου common rail για μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και βελτιωμένη απόδοση ισχύος. Αυτό φέρνει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη απόδοση ισχύος έως και 5 ίππους και υψηλότερα επίπεδα ροπής –έως και 10% περισσότερο- με μέγιστη ροπή σε χαμηλότερες στροφές κινητήρα (1.300 σ.α.λ.).

Νέο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων

Τα τρακτέρ Stage V Farmall C επωφελούνται επίσης από ένα νέο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, χάρη στη συμπαγή και χωρίς ανάγκη συντήρησης λύση FPT HI-eSCR2. Για να πληροί τους κανονισμούς του Σταδίου 5, ο κινητήρας ενσωματώνει έναν καταλύτη οξείδωσης πετρελαίου, ένα φίλτρο σωματιδίων χωρίς ανάγκη συντήρησης και μια μονάδα επιλεκτικής κατάλυσης σε μια ενιαία συμπαγή διάταξη. Ως αποτέλεσμα, η ορατότητα από το κάθισμα του χειριστή είναι ανεμπόδιστη, ενώ η ευελιξία και η απόσταση από το έδαφος παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα.



Ο κινητήρας χρησιμοποιεί χαμηλό ποσοστό ανακυκλοφορίας καυσαερίων -μικρότερο από 10-, το οποίο βοηθά στη διασφάλιση βελτιστοποιημένης καύσης και ελαχιστοποιεί τις διαστάσεις του συστήματος επιλεκτικής κατάλυσης. Το συμπαγές σύστημα μετεπεξεργασίας HI-eSCR2 δεν απαιτεί συντήρηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτεί αντικατάσταση εξαρτημάτων ή μηχανικό καθαρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Ο νέος κινητήρας φέρνει επίσης ορισμένες βελτιώσεις στη δυνατότητα συντήρησης, όπως μονόπλευρη (αριστερό χέρι) πρόσβαση σε βασικά σημεία για σέρβις, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων λαδιού και καυσίμου κινητήρα.

Νέο πακέτο εξοπλισμού

Τα τρακτέρ Farmall C είναι διαθέσιμα τώρα με ένα «Selection Pack» συγκεκριμένων επιλογών για την κάλυψη βασικών αναγκών των πελατών. Σε αυτό περιλαμβάνεται το κιβώτιο ταχυτήτων Active Drive 2 με powershuttle και powerclutch, που παρέχει έως και 24 ταχύτητες εμπρός και 24 όπισθεν, με προαιρετικό cruise control και ταχύτητες ερπυσμού. Στο πακέτο περιλαμβάνονται, τέλος, ηλεκτροϋδραυλικά μπλοκέ διαφορικού εμπρός και πίσω άξονα, ηλεκτρονικός έλεγχος βύθισης, υδραυλική αντλία 64 λίτρων/λεπτό, PTO τριών ταχυτήτων και προαιρετική μπροστινή σύνδεση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία