BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συνεργασία John Deere με την GUSS για ημιαυτόνομα ψεκαστικά στον αμπελώνα

Η νέα συνεργασία των δύο αμερικανικών εταιρειών θα φέρει πλεονεκτήματα τόσο στον οπωρώνα και τον αμπελώνα όσο και σε άλλες κατηγορίες καλλιεργειών υψηλής αξίας, με την GUSS να έχει ήδη εξελιγμένα μηχανήματα ημιαυτόνομης λειτουργίας.

Screenshot_2022-04-26_at_9_51_07_AM

Βασίλης Σοφός

1116
0

Οι καλλιέργειες υψηλής αξίας όπως οι οπωρώνες και οι αμπελώνες, παράγουν σημαντικά υψηλότερη αξία ανά στρέμμα από τα σιτηρά ή τους ελαιούχους σπόρους. Οι τρεις κύριες κατηγορίες καλλιέργειες υψηλής αξίας περιλαμβάνουν τις καλλιέργειες λαχανικών και πεπονοών), τους αμπελώνες σταφύλια και άλλα μούρα και τις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών αμύγδαλα, εσπεριδοειδή, ελιές, μήλα κ.λπ., με την John Deere να επενδύει τώρα στην νεοϊδρυθείσα κατασκευάστρια ημιαυτόνομων ψεκαστικών GUSS.



Πολλαπλά ψεκαστικά της GUSS μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως από έναν μόνο χειριστή, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να ψεκάζουν οπωρώνες και αμπελώνες πιο γρήγορα και με συνέπεια, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους και μειώνοντας το κόστος εξαλείφοντας το σφάλμα χειριστή και το χρόνο διακοπής λειτουργίας. Τα μηχανήματα ελέγχουν επίσης τους ρυθμούς εφαρμογής και τις ταχύτητες ψεκασμού σε ολόκληρα χωράφια και σε μεταβλητό έδαφος με ρυθμιζόμενες παραμέτρους λογισμικού. Τα μηχανήματα χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό GPS, ανίχνευσης φωτός και εμβέλειας, αισθητήρων οχημάτων και λογισμικού για να διασχίζουν οπωρώνες χωρίς χειριστή. Η λειτουργία SelectSpray μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του επιθυμητού δέντρου και τον ψεκασμό της συγκεκριμένης ποσότητας υλικού που απαιτείται για τη σωστή κάλυψή του και, όπως αναφέρθηκε, ανεξάρτητα από το ύψος και το μεταβλητό έδαφος.



Τα ψεκαστικά προσφέρονται σε δύο μοντέλα, το Orchard GUSS και το Mini GUSS, ένα μοντέλο κατασκευασμένο για να κινείται σε οπωρώνες, αμπελώνες και μούρα μεγαλύτερης πυκνότητας. Και τα δύο μοντέλα λειτουργούν με κινητήρα Cummins F3.8 173 ίππων. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι Stage V και συνδυάζονται με τετρακίνηση για καλύτερους ελιγμούς. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα.

«Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για καλλιέργειες υψηλής αξίας, βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες να βοηθήσουμε τους καλλιεργητές να είναι πιο παραγωγικοί, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις της αύξησης του κόστους εργασίας και της εξεύρεσης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού για τη λειτουργία του εξοπλισμού», δήλωσε ο Chris Davison, διευθυντικό στέλεχος στο τμήμα μικρών τρακτέρ και συστημάτων παραγωγής για καλλιέργειες υψηλής αξίας της John Deere. «Η ομάδα της GUSS έχει βαθιά κατανόηση του συστήματος υψηλής αξίας φυτικής παραγωγής, καθώς και ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες και ένα αποδεδειγμένο ιστορικό ανάπτυξης καινοτόμου τεχνολογίας», σημείωσε ο ίδιος.



«Η Deere και η GUSS δεσμεύονται να επενδύσουν στην καινοτομία και την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αγρότες να είναι πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι, ενώ παράλληλα καλλιεργούν περισσότερα τρόφιμα χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους», είπε ο Davison. Μέσω μιας κοινοπραξίας, η Deere θα βοηθήσει την GUSS να συνεργαστεί περαιτέρω με το κανάλι πωλήσεων της Deere και η GUSS θα συνεχίσει την καινοτομία και την ανάπτυξη προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, είπε ο Davison.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία