BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μηχανικές και σχεδιαστικές αναβαθμίσεις για τη χορτοδετική σταθερού θαλάμου RB 344 της Case

Η φρεσκαρισμένη χορτοδετική παράγει δεμάτια 120 επί 125 εκατοστά και διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις, καθεμία από τις οποίες λειτουργεί με τρακτέρ ισχύος κάτω των 80 ίππων.

RB344

Βασίλης Σοφός

144
0

Η Case IH ανανεώνει τη συμπαγή χορτοδετική σταθερού θαλάμου της σειράς RB 344 με σχεδιαστικές και μηχανικές βελτιώσεις που στόχο έχουν αφενός τη μείωση του λειτουργικού κόστους και αφετέρου την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας, απόδοσης, αξιοπιστίας, διάρκειας ζωής και ασφάλειας. Αναφορικά με τις προδιαγραφές, η χορτοδετική μπορεί να διαμοφώνει δεμάτια 120 επί 125 εκατοστά, ενώ διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις, καθεμία από τις οποίες λειτουργεί με τρακτέρ απαιτούμενης ισχύς κάτω των 80 ίππων. Επίσης, ο ρότορας 140 εκ του RB 344 F έχει μονό δόντια. Το RB 344 R Rotor Cutter έχει επίσης ρότορα 140 εκ., αλλά με διπλά δόντια και έως 15 μαχαίρια. 


Μοντέρνος σχεδιασμός

Η Case IH λέει ότι οι χειριστές θα παρατηρήσουν αρχικά το σύγχρονο πλευρικό κάλυμμα του RB 344, ένα ισχυρό μεταλλικό πλαίσιο, με άνω μεντεσέδες και στηρίγματα αερίου. Το κάλυμμα ανοίγει διάπλατα για εύκολη πρόσβαση με σκοπό τη συντήρηση, ενώ τα αποθηκευμένα ρολά τυλίγματος -χορτοδεσία με δίχτυ- προστατεύονται ιδανικά. Η πλεξούδα καλωδίωσης του χορτοδετικού είναι καλύτερα δρομολογημένη και τα φώτα έχουν μετακινηθεί για να δημιουργήσουν μια πιο στιβαρή, επαγγελματική εμφάνιση. 


Προσοχή στη λεπτομέρεια

Ένα νέο χαρακτηριστικό στο RB 344 είναι οι αλυσίδες μετάδοσης κίνησης υψηλότερης ποιότητας με χρωμιωμένους πείρους που κινούν τον κύλινδρο απογύμνωσης, τον θάλαμο χορτοδεσίας, τον κύλινδρο δαπέδου και το πικ απ. Η Case IH λέει ότι οι νέες αλυσίδες θα διαρκέσουν περισσότερο σε ζωή, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του χορτοδετικού. Η κατασκευάστρια αναβάθμισε επίσης τα ρουλεμάν που υποστηρίζουν την κύρια μονάδα δίσκου, το σύστημα απογύμνωσης και τον ρότορα από την πλευρά της μονάδας μετάδοσης, τονίζοντας τη σημασία που έχει αυτά να μένουν στεγανά, αποτρέποντας τη σκόνη.



Συνολικά, το RB 344 μπορεί να να τυλίξει δεμάτια σε ένα λεπτό ή λιγότερο, και να εκτελέσει κοπές γρήγορα με δίχτυ, πλαστική μεμβράνη ή σπάγγο. Το χορτοδετικό έχει σχεδιαστεί για να παράγει κατάλληλες, ομοιόμορφες μπάλες που τυλίγονται στις άκρες, δεσμεύουν υγρές, μαραμένες ή ξηρές καλλιέργειες.



Η Case IH λέει ότι το σύστημα τροφοδοσίας Duckbill παρέχει σταθερές καθαρές εκκινήσεις σε όλες τις συνθήκες καλλιέργειας και οι χειριστές μπορούν να προσαρμόσουν και να παρακολουθούν την πυκνότητα του δέματος από το κάθισμα του τρακτέρ. Το πικ απ 200 εκ. του RB 344 διαθέτει ρυθμιζόμενη επίπλευση ελατηρίου, καθώς και χαλύβδινα δόντια και μακριά προστατευτικά του πικ απ βαμμένα κόκκινα για να είναι πιο ορατά. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το υδραυλικό σύστημα στον ρότορα που διατίθεται ως εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή για την αποφυγή των μπλοκαρισμάτων χωρίς να χρειάζεται να σηκωθεί ο χειριστής από την καμπίνα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία