Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τέλος παραγωγής βαγονιών από την Claas, νέες επενδύσεις με επίκεντρο τις ενσιρωτικές

Η Claas θα σταματήσει την παραγωγή των βαγονιών Cargos (βαγόνια φόρτωσης και μεταφοράς ζωοτροφών) στο τέλος της σεζόν του 2022 και ο πρώτος λόγος είναι ότι η μέθοδος συγκομιδής με βαγόνια φόρτωσης γίνεται λιγότερο σημαντικός σε σχέση με την ενσιρωτική. Παράλληλα, οι αριθμοί ως προς τη ζήτηση, μειώνονται παγκοσμίως.

Claas_Bad_Saulgau_03

Βασίλης Σοφός

105
0

Η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της γκάμας προϊόντων προσαρμόζεται στις παγκόσμιες τάσεις και τη στρατηγική ανάπτυξης της Claas. Ως αποτέλεσμα, η μέθοδος συγκομιδής των βαγονιών γίνεται σταδιακά λιγότερο σημαντική από την ενσιρωτική μηχανή και οι πωλήσεις μονάδων συνεχίζουν να μειώνονται παγκοσμίως.Ως αποτέλεσμα, το τμήμα κατασκευής βαγονιών γίνεται ολοένα και πιο εξειδικευμένο και σταδιακά θα έχει συγκεκριμένη περιφερειακή εστίαση. Για το λόγο αυτό, η Claas αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή βαγονιών ζωοτροφών στο τέλος της σεζόν του 2022, δημιουργώντας πρόσθετη χωρητικότητα για την παραγωγή των ενσιρωτικών με κεφαλές Orbis.Η περίφημη premium υπηρεσία της Claas όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών και το τμήμα after sales για τη σειρά Cargos θα συνεχίσει να είναι εγγυημένη, ως συνήθως, στο μέλλον. Τα συνεχιζόμενα ζητήματα σέρβις συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται επαγγελματικά με την υποστήριξη της εταιρείας.

Επενδύσεις 140 εκατομμυρίων ευρώ

Το τμήμα παραγωγής βαγονιών έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και μπόρεσε να αυξήσει περαιτέρω τον τζίρο του ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο πλαίσιο ενός συνεχιζόμενου επενδυτικού προγράμματος, η υποδομή του χώρου βρίσκεται υπό επέκταση και εκσυγχρονισμό και μια υπάρχουσα αποθήκη 5.000 τετραγωνικών μέτρων έχει επανασχεδιαστεί για τη δημιουργία πρόσθετων χώρων συναρμολόγησης των ενσιρωτικών μηχανών.Ταυτόχρονα, ολόκληρη η ενεργειακή υποδομή θα προσαρμοστεί και θα ανανεωθεί σταδιακά για να καλύψει τη μελλοντική παραγωγική ικανότητα. Στη συνέχεια, προγραμματίζονται επενδύσεις στους τομείς του logistics και της βελτιστοποίησης συναρμολόγησης. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Εστίαση στα μηχανήματα με ζήτηση

Η επιτυχία των προϊόντων της Claas για επαγγελματική συγκομιδή χορτονομής και πάνω από όλα οι θετικές προβλέψεις πωλήσεων για τις νέες κεφαλές Orbis απαιτούν προσαρμογή της δομής του εργοστασίου Bad Saulgau, κάτι το οποίο υλοποιεί η Claas. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε μια αδιάκοπη τάση προς την επαγγελματική συγκομιδή χορτονομής σε όλες τις αγορές και απολαμβάνουμε εξαιρετικής θέσης με πολλές σειρές προϊόντων», λέει ο Uli Nickol, Επικεφαλής του τμήματος Forage Harvesting της Claas και Διευθύνων Σύμβουλος των Claas Saulgau GmbH και Claas Material Handling GmbH.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία