BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Aνθεκτικότερα δεμάτια και ευκολία χρήσης για τις νέες χορτοδοτικές Pöttinger

H Pöttinger βελτιώνει τις λειτουργίες στη σειρά χορτοδετικών Impress, δίνει μεγαλύτερη άνεση τόσο στη συντήρηση όσο και στην καθημερινή επέμβαση αλλά και αναθεωρεί και τον σχεδιασμό, δημιουργώντας ένα καλό πακέτο εξοπλισμού, προάγοντας την υγεία των δεματιών και την υψηλή παραγωγικότητα.

IMPRESS_155_V_PRO_JohnDeere-DJI_0019_sat__Kopie_2

Βασίλης Σοφός

239
1

Με την επέκταση των επιλογών εξοπλισμού για τις νέες χορτοδετικές Impress, η Pцttinger θέλει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων εταιρειών και εργολάβων. Έτσι, η βασική γκάμα περιλαμβάνει δύο πρέσες σταθερού θαλάμου, τις Impress 3130 F Master και 3130 F Pro, καθώς και τρία μοντέλα μεταβλητού θαλάμου.



Τα Impress 3160 και Impress 3190 διατίθενται στην έκδοση V χωρίς μονάδα κοπής, ως V Master με μονάδα κοπής 16 μαχαιριών ή στην παραλλαγή V Pro με μονάδα κοπής 32 μαχαιριών, ανίχνευση φορτίου, λειτουργία ISOBUS και πολυάριθμες αυτόματες λειτουργίες. Το χαρτοφυλάκιο ολοκληρώνεται με τρεις συνδυασμούς τυλίγματος: την σταθερού θαλάμου Impress 3130 FC Pro με 1,3 μ., την Impress 3160 VC Pro Vario με έως 1,55 μ και την Impress 3190 VC Pro Vario με έως 1,85 μ. διάμετρο δεματιού.

Στην γενιά 2.0 η μονάδα τυλίγματος

Ένα σημαντικό στοιχείο στις νέες πρέσες είναι η πρόσφατα ανεπτυγμένη μονάδα δέσμευσης. Το ρολό δεν συλλέγεται πλέον και δεν φρενάρει μέσω του πυρήνα, αλλά από έξω. Με αυτόν τον τρόπο,τα ρολά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από την κατάσταση του πυρήνα, εξηγεί η εταιρεία. Το μέγιστο πλάτος του τυλιχτικού μέσου είναι 1.400 χιλιοστά. Η μονάδα μπορεί να είναι εξοπλισμένη για περιτύλιξη μέσω μιας πλεξούδας ενώ ο κύλινδρος δεν φρενάρει πλέον ηλεκτρικά αλλά υδραυλικά, με τις ρυθμίσεις τιμών για το δίχτυ και τη μεμβράνη να αποθηκεύονται ξεχωριστά.

Αυξημένη ευκολία χρήσης

Ένα προαιρετικό πακέτο φωτισμού LED για όλα τα μοντέλα Pro εξασφαλίζει βέλτιστη ορατότητα των σχετικών περιοχών, όπως εκείνη του το πικ απ, της εξόδου του δεματιού ή, εάν είναι απαραίτητο, του πίνακα αλλαγής. Για εργασίες συντήρησης ή αλλαγή αναλώσιμων υλικών, τοποθετούνται εναλλασσόμενες λωρίδες LED κάτω από την επένδυση. Το μηχάνημα μπορεί τώρα να καθαριστεί γρήγορα με πεπιεσμένο αέρα από έναν προαιρετικό εύκαμπτο σωλήνα και την παροχή αέρα από το σύστημα πέδησης πεπιεσμένου αέρα μέσω βαλβίδας υπερχείλισης.



Με τη νέα γενιά Impress Pro, η Pцttinger εισάγει επίσης τη νέα μονάδα λειτουργίας Power Control 3.0. Αυτή επιτρέπει την άμεση επιλογή λειτουργιών ή την εισαγωγή παραμέτρων μέσω της μεγάλης οθόνης αφής 5 ιντσών. Η παρακολούθηση μπορεί να συμπληρωθεί με ένα προαιρετικό σύστημα κάμερας ενώ μια ξεχωριστή οθόνη LCD 10 ιντσών μπορεί να εμφανίσει έως και τέσσερις προβολές κάμερας σε χωρισμένη οθόνη.

Ενημερώσεις και στην περιέλιξη

Εκτός από τις αλλαγές στις πρέσες, υπάρχουν επίσης βελτιώσεις για τη μονάδα περιέλιξης: Τα προεντατήρια και η συσκευή συγκράτησης και κοπής έχουν αναθεωρηθεί. Το πάτωμα περιτυλίγματος μπορεί τώρα να περιστρέψει το δεμάτι πριν και μετά τη διαδικασία τυλίγματος, ώστε να πιέζει αξιόπιστα τα άκρα της μεμβράνης. Αυτό αποτρέπει τη δημιουργία χαλαρών άκρων της μεμβράνης που παρεμποδίζουν τη μεταφορά ή την αποθήκευση. Επιπλέον, ο περισσευούμενος αέρας βγαίνει προς τα έξω, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην ποιότητα της ενσίρωσης.

Ανθεκτικά υλικά, μειωμένη συντήρηση

Οι αλλαγές στον τομέα της συντήρησης περιλαμβάνουν κυρίως τη βελτιστοποίηση των ρουλεμάν, των αλυσίδων και της λίπανση. Στον ρότορα δόθηκε ένας ελεύθερος τροχός για να εξασφαλίσει ομαλή κίνηση κάτω από όλες τις συνθήκες. Η κατάσταση συντήρησης παρακολουθείται τώρα από έναν μετρητή σέρβις, ο οποίος ενημερώνει το χρήστη για το επερχόμενο διάστημα λίπανσης.

Επιλογές δεσίματος

Η νέα μονάδα, η οποία προσαρμόζεται στις Impress, μπορεί να ρυθμιστεί γρήγορα για χρήση φιλμ ή διχτυού κατά το τύλιγμα, με την κατασκευάστρια να λέει ότι αυτό γίνεται μάλιστα σε πολύ μικρό χρόνο. Ένα από τα πλεονεκτήματα του τυλίγματος με μεμβράνη είναι η αυξημένη ασφάλεια και ποιότητα που διασφαλίζεται για το υλικό, το οποίο τυλίγεται αρκετές φορές πριν παραδοθεί.



Τα δεμάτια είναι όμως και συμπιεσμένα κατά 3 εκατοστά, με την Pöttinger να λέει ότι αυτό μεταφράζεται σε μείωση κατά 70 λίτρα στα επίπεδα οξυγόνου. Και, όπως είναι γνωστό, ο αυξημένος φραγμός οξυγόνου μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού μούχλας προωθώντας μια ταχεία μείωση της τιμής του pH.

Μεγάλα επίπεδα ευελιξίας

Επειδή η νέα μονάδα τυλίγματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τύλιγμα δεματιών με συμβατικό δίχτυ ή μεμεβράνη, το σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας. Η Pöttinger λέει ότι χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος για την αλλαγή του υλικού τυλίγματος. Το ρολό του διχτυού ή της μεμεβράνης πέφτει υδραυλικά από έναν κύλινδρο. Μια πρόσθετη μονάδα δεσίματος επιτρέπει στην μεμβράνη να τροφοδοτείται με αξιόπιστο τρόπο στον θάλαμο του δεματιού. Για την προστασία της μεμβράνης και για την ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ διχτυού και φιλμ ή αντίστροφα, ένας πρόσθετος συρόμενος κύλινδρος είναι εγκατεστημένος μπροστά από τη θήκη του ρολού. Σύμφωνα με την Pöttinger, η θήκη των κυλίνδρων έχει σχεδιαστεί για να δέχεται ρολά πλάτους έως 1420 χιλιοστών με διάμετρο έως 310 χιλιοστά.



Επίσης, η κάμερα, στον βασικό εξοπλισμό του μηχανήματος, συμβάλλει στην διασφάλιση ότι όλα εποπτεύονται και λειτουργούν αξιόπιστα. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί την όλη διαδικασία στις χορτοδετικές Impress Pro.

Όρθια δεμάτια, ποιοτικά δεμάτια

Για να διασφαλιστεί η σωστή αποθήκευση των δεματιών, αυτά πρέπει να αποθηκεύονται όρθια, λέει η κατασκευάστρια. Η πίεση του υλικού συμπιέζει τα στρώματα της μεμβράνης και το δεμάτι σφραγίζεται ακόμη καλύτερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία λάνσαρε για το 2020 και το σύστημα περιστροφής του δεματιού.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-03-2023 00:41blootte

11 Dutasteride is a competitive and specific inhibitor of both Type I and Type II 5О± reductase isoenzymes and when evaluated under in vitro and in vivo conditions, the dissociation of the drug from the drug enzyme complex is reported to be extremely slow <a href=http://buycialis.homes>cheap cialis online pharmacy</a>

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία