BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δυναμική συμπεριφορά και υψηλή ευελιξία υπόσχονται τα νέα Same Dorado CVT

Mε ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται μεταξύ 95 και 116 ίππων (126 ίπποι με Boost), τα τρακτέρ του ομίλου SDF είναι ιδανικά για ελαφριές καλλιεργητικές εργασίες, όπως σπορά και συγκομιδή σιτηρών, ψεκασμό και εφαρμογή λιπασμάτων.

Dorado_CVT_115_Stage_V_Field_DSC_9726

248
0

Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με γνώμονα τηνευελιξία σε όλες τις βασικές εφαρμογές που συνήθως απαιτούνται από ένα πολυχρηστικό τρακτέρ είναι τα ανανεωμένα Dorado CVT, που με τις συνολικά συμπαγείς διαστάσεις τους είναι ιδανικά για εργασίες σε οπωρώνες με χαμηλή πυκνότητα φύτευσης, αλλά και αμπελώνες με μεγάλες αποστάσεις φύτευσης. Με την ισχύ της τελευταίας γενιάς κινητήρων FARMotion 45 προδιαγραφών Stage V, η σειρά SAME Dorado CVT αποτελείται από μοντέλα που διαθέτουν έως και 116 ίππους στις 2.200 σαλ., ενώ η λειτουργία OverBoost παράγει επιπλέον 10 ίππους, φτάνοντας στους 126 ίππους για εργασίες μεταφορών με ταχύτητα πάνω από 10 χ.α.ω.

Ταυτόχρονα, το αποδοτικό κιβώτιο CVT, με συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης, προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα σε οποιαδήποτε εφαρμογή, σε όλες τις εδαφικές συνθήκες. Εναλλακτικά, αντί ενός συμβατικού εμπρός άξονα, τα τρακτέρ Dorado CVT διατίθενται επίσης με μία αποκλειστική ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση ActiveDrive με ενεργό έλεγχο. Τη διαχείρισή της αναλαμβάνει μία ειδική μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου, που προσαρμόζει το συντελεστή ελατηρίου και απόσβεσης για κάθε τροχό. Το αποτέλεσμα, τονίζει η εταιρεία, είναι το σύστημα ανάρτησης να προσφέρει μία απόλυτα δυναμική συμπεριφορά, για υψηλή ακρίβεια, ακόμα και όταν το τρακτέρ εργάζεται με παρελκόμενα τοποθετημένα μπροστά.



Για μέγιστη ασφάλεια και απόδοση στο φρενάρισμα, διατίθενται στάνταρ με δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η λειτουργία HPB αυξάνει την ασφάλεια συγκρατώντας το όχημα όταν είναι σταματημένο. Όλα τα μοντέλα προσφέρονται με σύστημα τετρακίνησης ηλεκτροϋδραυλικής ενεργοποίησης με 100% μπλοκέ διαφορικό, ενώ προαιρετικά προσφέρεται μία λειτουργία για την αυτόματη διαχείριση της τετρακίνησης (4WD) και του μπλοκέ διαφορικού.

Τα τρακτέρ της νέας σειράς  Dorado CVT είναι εξοπλισμένα με ισχυρά, αρθρωτά υδραυλικά συστήματα. Αναλυτικότερα, στην στάνταρντ διάταξη ήδη περιλαμβάνεται μία κύρια αντλία 84 λ./λ. που τροφοδοτεί τους ζεύκτες και το ανυψωτικό, και ένα ανεξάρτητο υδραυλικό κύκλωμα με δική του δευτερεύουσα αντλία 42 λ./λ. που τροφοδοτεί λιπαντικό αποκλειστικά στο σύστημα διεύθυνσης, για αψεγάδιαστη ομαλή λειτουργία, ακόμα και όταν ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί.



Η κύρια αντλία μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί με μία προαιρετική και πολύ αποδοτική αντλία ανίχνευσης φορτίου 100 λ./λ. με ταχύτητα ροής 70 λ./λ., μόλις από τις 1.350 στροφές. Τα τρακτέρ αυτά μπορούν επίσης να εξοπλίστουν με 5 πίσω ζεύκτες (με στάνταρ ελεύθερη ροή επιστροφής), 2 εμπρός υδραυλικούς συνδέσμους και αντίστοιχα 4 μεσαίους.

Όλες οι υδραυλικές βαλβίδες έχουν λειτουργίες ηλεκτρονικού ελέγχου ταχύτητας ροής και χρονομέτρου. Η κατασκευάστρια αναφέρει επίσης ότι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω ανυψωτικό διατίθεται στάνταρντ με εξωτερικά μπουτόν για το χειρισμό της ανύψωσης στο πίσω αριστερό φτερό και με μία λειτουργία ενεργούς απόσβεσης ταλαντώσεων. Προφέρονται δύο εκδόσεις πίσω ανυψωτικού: μία στάνταρ έκδοση με ανυψωτική ικανότητα 4.310 κιλά και ένα συμπαγές ανυψωτικό με ικανότητα 3.660 κιλά. Το προαιρετικό εμπρός ανυψωτικό έχει ανυψωτική ικανότητα έως 2.100 κιλά.

Συμπαγές για την εργασία, ευρύχωρο για την άνεση

Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, η σειρά Dorado CVT προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα 4 κολώνων και στάνταρντ κλιματισμό (AC). Η καμπίνα είναι τοποθετημένη σε ειδικά Hydro-Silent Blocks, ενώ μέσα φιλοξενείται το εργονομικό υποβραχιόνιο MaxCom μια ευρεία λίστα εξοπλισμού και λειτουργιών που εκτείνονται μέχρι το κάθισμα του χειριστή. Προαιρετικά, διατίθεται σύστημα φιλτραρίσματος Κατηγορίας 4, που παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά τον ψεκασμό αγροχημικών.



Δεν πρέπει, τέλος, να λησμονηθούν οι λύσεις έξυπνης γεωργίας SDF (Smart Farming Solutions), ένα πακέτο που περιλαμβάνει από αυτοματοποιημένα συστήματα διεύθυνσης και εφαρμογές ISOBUS μέχρι συστήματα διαχείρισης δεδομένων και στόλου.

Τα μηχανήματα της Deutz-Fahr διαθέτει στην ελληνική
αγοράηεταιρεία Θεοχαράκης Α.Ε (τηλ. 210.3489.373)

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Same
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία