BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Krone BaleCollect: Εναπόθεση δεματιών στην απόλυτη ευθεία, αυτόματα

Με τη χρήση του νέου συστήματος που προσθέτει στο λογισμικό της η Krone για τις τετράγωνες χορτοδετικές, μπορούν να συλλέγονται τα δεμάτια ακόμα πιο έξυπνα χρησιμοποιώντας GPS. Αυτό δίνει πλεονεκτήματα τόσο στην κίνηση μέσα στο πεδίο όσο και στον κλάδο του logistics, εξοικονομώντας και στις δύο περιπτώσεις πολύτιμο χρόνο εργασίας.

12__krone_gps_balecollect

Βασίλης Σοφός

220
0

Γενικά, οι χειριστές έπρεπε να ενεργοποιήσουν χειροκίνητα τη λειτουργία εκφόρτωσης μπάλας, διαδικασία που καθιστά δύσκολη την εναπόθεση των δεματιών σε τέλειες ευθείες γραμμές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χειριστής τώρα με το σύστημα BaleCollect -ελεγχόμενο από GPS- είναι να οδηγεί γύρω από το όριο του πεδίου καταγράφοντας έως και πέντε γραμμές A-B κατά μήκος των οποίων θα εναποτίθενται αυτόματα τα δεμάτια. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αυξημένη ασφάλεια στο ακρωτήριο χάρη στη χρήση θέσεων στο πεδίο με απόλυτη ακρίβεια.



Με άλλα λόγια, όταν ο χειριστής οδηγεί στην περιοχή για πρώτη φορά, εξοικονομεί έως και πέντε γραμμές A-B. Όλα τα δεμάτια που έχουν συλλεχθεί μέχρι εκείνο το σημείο τοποθετούνται αυτόματα σε αυτές τις σειρές κατά την περαιτέρω επεξεργασία. Στη συνέχεια, τα δεμάτια που κείτονται στις καθορισμένες γραμμές σε ορθή γωνία προς την κατεύθυνση διαδρομής μπορούν να φορτωθούν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς μεγάλη εργασία ελιγμών. Έτσι, ο οδηγός του τρακτέρ χαλαρώνει σημαντικά, αφού προηγουμένως έπρεπε να επέμβει χειροκίνητα, αλλά αυτό δεν εξασφάλιζε ότι οι μπάλες βρίσκονται στην πραγματικότητα ακριβώς σε μία γραμμή, λέει η Krone.

Πιο αποτελεσματικό logistics

Χάρη στον αυτόματο χώρο αποθήκευσης που ελέγχεται από GPS, τα επόμενα logistics μπορούν πλέον να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικά και, επομένως, μειώνοντας το κόστος, π.χ. μέσω λιγότερων ωρών εργασίας των τρακτέρ, λιγότερης κατανάλωσης πετρελαίου και λιγότερου χρόνου εργασίας συνολικά.

Ο παράγοντας επαγγελματικής ασφάλειας δεν πρέπει επίσης να υποτιμάται, γιατί χάρη στα πλήρως καθορισμένα σημεία εναπόθεσης των δεματιών στο χωράφι είναι πολύ πιο ασφαλής η οδήγηση σε στραβά τμήματα ή στο ακρωτήριο. Ακόμη και ο περιορισμός των κινήσεων εντός πεδίου έχει θετική επίδραση στη συμπύκνωση του εδάφους, η οποία με τη σειρά της αντανακλάται σε καλύτερη διαχείριση και υψηλότερες αποδόσεις, τονίζει η Krone.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία