BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η νεοφυής Novag και το T-SlotPlus στην εποχή της βιώσιμης γεωργίας

Η Novag γεννήθηκε πριν 11 χρόνια και τώρα ξεκινά να κατακτά τις κύριες αγορές, έχοντας ως κύριο στόχο την παροχή λύσεων άροσης και σποράς με όσο το δυνατόν μικρότερα κόστη αλλά δείχνοντας μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον και το έδαφος.

Novag2022-10-1024x768

Βασίλης Σοφός

251
0

Η γαλλική εταιρεία Novag SAS, ειδική στις τεχνολογίες μηδενικής άροσης, ίδρυσε πρόσφατα το πρώτο υποκατάστημα πωλήσεων και υπηρεσιών και αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Γερμανία. «Ξεκινήσαμε ως start-up πριν από 11 χρόνια και είμαστε τόσο επιτυχημένοι σήμερα που θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες πωλήσεών μας και να τις εντείνουμε ιδιαίτερα στη γερμανική αγορά», λέει ο Ramzi Frikha, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Εξαγωγών στη Novag.



Ενώ η ανάπτυξη και η παραγωγή συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στην κύρια τοποθεσία στο Fressines, της δυτικής Γαλλίας, η Novag μεταφέρει τώρα σταδιακά τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών σε νέα έδρα το Ανόβερο. Στο μέλλον, όλοι οι πελάτες και οι συνεργάτες παγκοσμίως θα εξυπηρετούνται από εκεί, ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε 15 χώρες.

Με επίκεντρο τη βιώσιμη γεωργία

Ενώ η μηδενικής άροσης τεχνολογία περιγράφει μόνο τη μέθοδο σποράς, η «γεωργία διατήρησης» Conservation Agriculture) αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο σύστημα παραγωγής στο οποίο εφαρμόζεται η μηδενικής άροσης τεχνολογία. Η νέα εποχή στη γεωργία βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές: ελάχιστη μηχανική άροση του εδάφους εντός καθορισμένων ορίων, κάλυψη οργανικής κάλυψης τουλάχιστον 30% αμέσως μετά την άμεση σπορά και ποικιλία καλλιεργειών που περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία είδη στην αμειψισπορά.



Η εταιρεία έχει τη δική της λύση σε αυτό με το σύστημα Novag T-SlotPlus, σύστημα το οποίο διαθέτουν τα μηχανήματά της με πλάτος εργασίας από 1,5 έως 9 μ. Η λειτουργική αρχή του Novag T-SlotPlus είναι μοναδική, τονίζει η κατασκευάστρια. Το κεντρικό στοιχείο είναι η ειδικά διαμορφωμένη μονάδα μαχαιριών.



Αντί για σχήμα V ή U, κόβει ένα ανεστραμμένο Τ στο έδαφος, ενώ ένας οδοντωτός δίσκος κόβει τις καλαμιές και ανοίγει το έδαφος. Πίσω από αυτό υπάρχουν δύο ξεχωριστά μαχαίρια σποράς, τα οποία καθαρίζουν ένα αυλάκι σπόρων.



Καθένα από αυτά έχει μια έξοδο μέσω της οποίας είτε σπόροι είτε λίπασμα μπορούν να τοποθετηθούν στη βέλτιστη απόσταση μεταξύ τους. Χάρη στην υψηλή πίεση τροφοδοσίας έως και 500 κιλά ανά χοάνη σποράς, το σύστημα T-SlotPlus εγγυάται βέλτιστη τοποθέτηση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες μη άροσης με ισχυρή ανάπτυξη βιομάζας. Αυτό προστατεύει το έδαφος από το στέγνωμα και μειώνει σημαντικά την πίεση των ζιζανίων.

Σε συνδυασμό με τους κυλιόμενους τροχούς πίεσης και τον αυτόματο έλεγχο της πίεσης τροφοδοσίας IntelliForcePlus, το σχήμα Τ των μαχαιριών εγγυάται επίσης μια καλά κλειστή υποδοχή, είτε σε ελαφρύ είτε σε βαρύ έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι ο σπόρος που έχει τοποθετηθεί έχει πάντα βέλτιστη επαφή με το έδαφος, ακόμη και σε ξηρές συνθήκες, ενώ προστατεύεται από τα σαλιγκάρια και τα πουλιά.

Τα μοντέλα διατίθενται σε διάφορες αποστάσεις σειρών: 16, 19 και 25 εκ. με το βάθος σποράς να μπορεί να ρυθμιστεί μεμονωμένα από 1 έως 8 εκ. Όλα τα μηχανήματα της Novag μπορούν να εξοπλιστούν με έως και 4 δεξαμενές για την ταυτόχρονη δοσολογία πολλών σπόρων ή λιπασμάτων.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Novag
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία