BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Marquardt βάζει στα τρακτέρ τις τεχνολογικές ανέσεις των αυτοκινήτων

Ως ένα από τα πιο βαριά ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο, η Marquardt προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης οδηγού για πολλά από τα μοντέλα τρακτέρ που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, ως ένα βήμα εκσυγχρονισμού των υπαρχόντων μηχανημάτων.

t-img-m-dyna

Βασίλης Σοφός

2945
0

«Όσο πιο σκληρές είναι οι συνθήκες, τόσο πιο σημαντική είναι η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια, η στιβαρότητα και η αξιοπιστία των εξαρτημάτων των γεωργικών μηχανημάτων», λέει η Marquardt, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών και λειτουργικών συστημάτων παγκοσμίως, προσφέροντας εξαρτήματα HMI, συστήματα εξουσιοδότησης πρόσβασης και κίνησης, δυναμικό φωτισμό και πολλές άλλες λύσεις για τα τρακτέρ.



«Αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας στον αγροτικό κλάδο σύμφωνα με την αρχή φέρνοντας τις τεχνολογίες της πολυετούς εμπειρίας μας στην αυτοκινητοβιομηχανία.Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλό βαθμό ευελιξίας και εξατομίκευσης χωρίς να εκτινάσσεται το κόστος ανάπτυξης», εξηγεί ο Thomas Hengstler από την Marquardt.

Το νέο πακέτο λύσεων για τα τρακτέρ

Τα νέα συστήματα πρόσβασης και αδειοδότησης οδήγησης Push&Drive αποτελούνται από το PnD3 (το ηλεκτρονικό κλειδί), τον δυναμικό φωτισμό καμπίνας και τους λετουργικούς διακόπτες στα πλευρικά του τρακτέρ. Το PnD3 είναι ένα ηλεκτρονικό κλειδί με τη μορφή «keyfob» ή εφαρμογής για smartphone και είναι σχετικό για όλους τους τομείς εφαρμογής στους οποίους οι άδειες πρόσβασης πρέπει να χορηγούνται με διαφοροποιημένο τρόπο, όπως σε πάρκα ενοικίασης ή σε εργολάβους κατά την περίοδο συγκομιδής.

Το νέο Keyfob PnD3 είναι το κλειδί για την ατομικά διαμορφώσιμη επικοινωνία του οχήματος. Η αυτόματη προσέγγιση φωτός, η είσοδος χωρίς κλειδί και πολλές άλλες λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν μέσω ασφαλούς τεχνολογίας Bluetooth.



Επισης, η Marquardt ενσωματώνει έναν δυναμικό φωτισμό στις κολόνες Α της καμπίνας. Η αλλαγή των φωτεινών χρωμάτων μπορεί να λάβει λειτουργίες προειδοποίησης και ελέγχου, καθώς και να αυξήσει την άνεση. Το Dynamic Light προειδοποιεί για επικίνδυνες καταστάσεις, για παράδειγμα, και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις εισερχόμενες κλήσεις, ανάλογα με την ατομική διαμόρφωση.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία χρησιμοποιεί το φως ως λειτουργικό και δυναμικό στοιχείο που υπερβαίνει κατά πολύ την προηγούμενη χρήση του μόνο ως φωτισμού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαισθητική λειτουργία και η ευχάριστη αίσθηση χαρακτηρίζουν τα στοιχεία ελέγχου HMI της οικογένειας προϊόντων Intelli-Controls.



Οι προσαρμόσιμοι περιστροφικοί διακόπτες με κουμπιά προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας από τη σκόνη και την υγρασία (κατηγορία προστασίας IP69K) και επομένως είναι κατασκευασμένοι για τις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες του αγροτικού κλάδου. Οι μονάδες αυτές εξοικονομούν χώρο στην εγκατάσταση, ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν σε στενές κονσόλες.

Οι μονάδες φέρουν εργονομικά βελτιστοποιημένα απτικά για διαισθητική και ασφαλή λειτουργία, ενώ ο συμπαγής σχεδιασμός των μονάδων με δυνατότητα CAN και οι επιλογές διαμόρφωσης επιτρέπουν την αποτελεσματική εφαρμογή σε οποιαδήποτε καμπίνα χειριστή. Παράλληλα οι διακόπτες LIN της Marquardt με αυτοδιάγνωση αψηφούν επίσης το νερό, τη σκόνη και τον ατμό και, χάρη στην τεχνολογία του διαύλου επικοινωνίας που χρησιμοποιούν είναι σημαντικά λιγότερο επιρρεπείς σε βλάβες σε σχέση με τους διακόπτες με μεγάλες καλωδιώσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία