BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρώτη επίσημη δοκιμή στο πεδίο για τις Combined Powers των Lemken-Krone

Τα αυτόνομα μηχανήματα, έτοιμα για την επόμενη γενιά στην οποία περνά σιγά-σιγά ο αγροτικός κλάδος, έκαναν το πρώτο τους demo, οργώνοντας, καλλιεργώντας, σπέρνοντας και κουρεύοντας σε πραγματικές συνθήκες και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία της Krone στη Γερμανία.

2022_03_16_Krone_Lemken_VTE_Wender1

Βασίλης Σοφός

266
0

Το κοινό όραμα των Lemken-Krone για το συνδυασμό δύο αυτόνομων μονάδων που θα κινούνται στο πεδίο εκτελώντας μια σειρά από βασικές εργασίες βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πλήρη υλοποίησή του, και τελικά στην μαζική παραγωγή του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ιδέα «Combined Powers» αποτελείται από αυτόνομες μονάδες -μη επανδρωμένα τρακτέρ- που έχουν σχεδιαστεί για την καλλιέργεια, το όργωμα, τη σπορά, το κούρεμα, την συλλογή. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σειράς δοκιμών εντός πεδίου πέρυσι, το σύστημα παρουσιάστηκε σε ένα πεδίο κοντά στα κεντρικά γραφεία της Krone στο Spelle της Γερμανίας. Η μονάδα λειτούργησε για πρώτη φορά με το μπροστινό χλοοκοπτικό 4 μ. Krone EasyCut F 400.



Μετά την ολοκλήρωση του κουρέματος, η μονάδα αντικαταστάθηκε στη συνέχεια για ξήρανση χρησιμοποιώντας το Vendro 820. Η δεύτερη μονάδα που παρουσιάστηκε έδειξε τις καλλιεργητικές της ικανότητες χρησιμοποιώντας εξοπλισμό Lemken, με μια σπαρτική ακριβείας Azurit 10 K8 8 σειρών και έναν καλλιεργητή Karat 10.

Και οι δύο πρωτότυπες μονάδες εντυπωσίασαν με την εξαιρετική ποιότητα εργασία τους, τους υψηλούς ρυθμούς εργασίας και την πρόσφυση, καθώς και την άφθονη ισχύ έλξης και την εξαιρετική προστασία του εδάφους. Το βάρος της μονάδας πλάτους 2,7 μέτρων και ύψους 2,6 μέτρων είναι μεταξύ 7,5 τόνους η 8 τόνους, ανάλογα με το συνδεδεμένο εργαλείο.

Εξοπλισμένη με τροχούς 23 ιντσών, η αυτόνομη μονάδα τροφοδοτείται από υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και αποδίδει 170 kW (230 ίππους), αρκετή ισχύς για να αναλάβει οποιαδήποτε από τις εργασίες που έχει σχεδιαστεί να εκτελεί. Αυτό το επίπεδο ευελιξίας εγγυάται εξαιρετική χρήση όλο το χρόνο, επισημαίνουν οι δύο εταιρείες. Τα μηχανήματα σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της καλλιέργειας, του οργώματος, της σποράς, του κουρέματος και άλλων εργασιών πεδίου. Τα εξαρτήματα συνδέονται με μια σύνδεση τριών σημείων και το μηχάνημα βάσης διαθέτει πολλαπλά και εκτεταμένα συστήματα αισθητήρων που παρακολουθούν το άμεσο περιβάλλον και τα εξαρτήματα.



Οι χειριστές ελέγχουν και παρακολουθούν τη μονάδα από μια φορητή συσκευή, στέλνοντας εργασίες και αναφορές εργασιών μέσω του καθιερωμένου κόμβου ανταλλαγής δεδομένων agrirouter. Η συνολική εστίαση του σχεδιασμού είναι στην ασφαλή λειτουργία και τα βέλτιστα αποτελέσματα εργασίας. Παραδόξως, η αυτόνομη μονάδα τρακτέρ ελέγχεται από το εξάρτημα και όχι το αντίστροφο. Μια κύρια απαίτηση για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων εργασίας ήταν να διασφαλιστεί ότι το εξάρτημα και η μονάδα συμπεριφέρονται συνολικά σαν μια έξυπνη μονάδα.

Η εκτεταμένη γνώση και εμπειρία στην εφαρμογή ISOBUS και TIM σε μηχανήματα των Krone και Lemken έχει ωφελήσει πολύ την ανάπτυξη της μονάδας, διασφαλίζοντας ότι τόσο το τρακτέρ όσο και τα παρελκόμενα επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν, μοιράζοντας κυριολεκτικά όλους τους τύπους δεδομένων.



Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της ιδέας «Combined Powers» είναι η λύση που προσφέρει στην αυξανόμενη έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού στη γεωργία. Οι αγρότες δεν θα απαιτείται πλέον να περνούν πολλές μέρες δουλεύοντας στο χωράφι, αλλά μπορούν να ενεργούν ως διαχειριστές, παρακολουθώντας τη μονάδα καθώς αυτή θα προσφέρει σταθερά ακριβή και υψηλής ποιότητας εργασία.

Η ευελιξία και η μακροζωία της αυτόνομης μονάδας τρακτέρ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της να τη λειτουργούνσε όλες τις εποχές και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εντατικές δοκιμές σε όλες τις συνθήκες, καθώς και τα σχόλια των χρηστών από αγρότες και εργολάβους, θα συνεχιστούν φέτος, λένε οι δύο κορυφαίοι παίκτες του γεωργικού κλάδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία