BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρως αναβαθμισμένη καμπίνα φέρνει μαζί της η νέα γενιά Case Optum

Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη ανανέωση στα νέα Optum του 2022 έρχεται από την καμπίνα, εκεί όπου οι σχεδιαστές του ομίλου CNH εστίασαν στη βελτίωση ενός από τα λιγότερο αγαπημένα στοιχεία της πρώτης γενιάς Optum. Η πλήρης μεταμόρφωση προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα, καλύτερη συναρμογή και ποιότητα υλικών αλλά και ένα τεχνολογικό περιβάλλον ικανό να ανταποκριθεί τα επόμενα χρόνια στις ανάγκες τις γεωργίας.

2982792

Βασίλης Σοφός

362
0

Διατηρώντας μια καλή θέση ανάμεσα στον ανταγωνισμό, η νέα γενιά των τρακτέρ Optum της Case γίνεται ακόμη καλύτερη και αυτό αποδίδεται, μεταξύ άλλων, σε έναν κύριο λόγο: στην πλήρως ανανεωμένη καμπίνα. Μεταξύ των βελτιώσεων του CaseIH Optumείναι η θέση των φτερών, τώρα πιο χαμηλά, αλλά και το μακρύτερο πλαίσιο που βοηθούν για να παρέχουν 7,5% περισσότερο εσωτερικό όγκο και να διαμορφώνουν 11% περισσότερη γυάλινη επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγαλύτερη φωτεινότητα και ορατότητα. Το άνοιγμα της πόρτας είναι μεγαλύτερο και, κατά συνέπεια, η πρόσβαση είναι ελαφρώς ευκολότερη. Οι οδηγοί, ειδικά οι ψηλότεροι, μπορούν να σύρουν το κάθισμα πιο πίσω και οι χαμηλωμένοι θόλοι των τροχών έχουν απελευθερώσει περισσότερο χώρο για την αποθήκευση αντικειμένων.



Στα 65 dB, το CaseIH διεκδικεί επίσης μια πολύ καλή θέση ως προς την ηχομόνωση, ενώ εκεί υπάρχει ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού. Οι πόρτες ανοίγουν μέσω ενός τηλεχειριστηρίου τύπου αυτοκινήτου που λειτουργεί και ως σύστημα ακινητοποίησης. Είναι δυνατή η ενεργοποίηση της λειτουργίας με την οποία ένα τηλεχειριστήριο κλειδιού ανοίγει πολλά τρακτέρ ή πολλά τηλεχειριστήρια μπορούν να παρέχουν πρόσβαση στο ίδιο τρακτέρ (μέσω της διαδικτυακής πύλης CaseIH).

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι το ολοκαίνουργιο υποβραχιόνιο, που ενσωματώνει έναν μοχλό πολλαπλών λειτουργιών με προγραμματιζόμενα κουμπιά. Μέσω της νέας μεγαλύτερης οθόνης AFS Pro 1200 μπροστά από το μπράτσο, βασικά χειριστήρια πάνω στο υποβραχιόνιο μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την προτίμηση του χειριστή και την τρέχουσα εργασία, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών χειρισμού και των μοχλών για τα βοηθητικά χειριστήρια.



Η νέα οθόνη αφής AFS Pro 1200, συμβατή με ISOBUS, διαθέτει υψηλή ανάλυση που όχι μόνο επιτρέπει στον χειριστή να παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ, αλλά μπορεί επίσης να εμφανίζει εικόνα από την εμπρός και πίσω κάμερα και είναι το βασικό σημείο ελέγχου για την λειτουργία και την βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων του κινητήρα, του σασμάν CVXDrive, του PTO και των υδραυλικών του τρακτέρ. Υπάρχουν επίσης πλήκτρα συντόμευσης και ένας νέος επιλογέας «γυρίζω-και-πιέζω» πάνω στο νέο μπράτσο, όπως έχει καθιερωθεί στα μοντέλα Magnum AFS Connect.

Μέσω της οθόνης AFS Pro 1200, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν το σύστημα αυτόματης οδήγησης του τρακτέρ AccuGuide και – για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία τρακτέρ της Case IH – πλήρεις δυνατότητες τηλεματικής AFS Connect, τεχνολογία που είναι καλά εδραιωμένη στα τρακτέρ Magnum, Steiger και Quadtrac AFS Connect της Case IH. Με αυτό το σύστημα ασύρματης αμφίδρομης μεταφοράς δεδομένων μεταξύ του τρακτέρ και της διαδικτυακής πύλης διαχείρισης AFS Connect, οι ιδιοκτήτες τρακτέρ και οι διαχειριστές γεωργικών εκμεταλλεύσεων, έχουν τον πλήρη έλεγχο των εκμεταλλεύσεων, του στόλου και των δεδομένων, ώστε να συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του κόστους, στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και στην αύξηση της απόδοσης.



Οι επιδόσεις και τα δεδομένα λειτουργίας του τρακτέρ αποστέλλονται αμέσως, με ασφάλεια και απρόσκοπτα στην ηλεκτρονική πύλη για πρόσβαση από τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή. Αυτό τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις διαχείρισης με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα, υποστηριζόμενες από άμεσα διαθέσιμα και ακριβή δεδομένα, τόσο τρέχοντα όσο και ιστορικά. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως η θέση των τρακτέρ τους, τις στάθμες καυσίμου τους και άλλα βασικά δεδομένα διαχείρισης και απόδοσης. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να στείλετε καύσιμα σε ένα τρακτέρ, όταν χρειάζεται, να βελτιώσετε τον εφοδιασμό του μηχανήματος ή να δείτε αν έχει ολοκληρωθεί μία εργασία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία