BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέες δυνατότητες από τον κόσμο των αυτοκινήτων αποκτά το Xaver της Fendt

Η AGCO ενσωματώνει το Apex.OS, ένα κιτ λογισμικού, στο Xaver, προκειμένου να προσθέσει νέες δυνατότητες στο αυτόνομο ρομπότ πεδίου, που θα αφορούν την ασφάλεια αλλά και την εκταμένη χρήση των τεχνολογιών αυτόνομης λειτουργίας.

9b__fendt_xaver_3_2

Βασίλης Σοφός

296
0

Η Apex.AI ανακοίνωσε την επίσημη και πιο εντατική συνεργασία της με τον όμιλο, ωστόσο η AGCO είχε ήδη επενδύσει οικονομικά στην Apex.AI τον Δεκέμβριο του 2021. Το πρώτο κοινό πρότζεκτ αφορά το πρωτότυπο όχημα Xaver της Fendt. Πρόκειται για ένα αυτόνομο ρομπότ του οποίου οι λειτουργίες έχουν επεκταθεί με το νέο λογισμικό της Apex.OS. Αυτό περιλαμβάνει ανίχνευση αντικειμένων lidar, έλεγχο σύγκρουσης και σχεδιασμό διαδρομής.



Να σημειώσουμε ότι το Apex.OS πέτυχε ήδη το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας ISO 26262 ASIL-D για λογισμικό αυτοκινήτων πέρυσι, με την AGCO να το ενσωματώνει τώρα και στο Fendt Xaver προκειμένου να προσθέσει νέες δυνατότητες στο αυτόνομο ρομπότ πεδίου.

Εξαρτήματα αυτόνομης οδήγησης

Η Apex.AI επέτρεψε στην ομάδα μηχανικών της AGCO να ενσωματώσει πολλά εξαρτήματα αυτόνομης οδήγησης στο Fendt Xaver, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης αντικειμένων lidar, του ελέγχου σύγκρουσης και του σχεδιασμού διαδρομής. Αυτή η τεχνική συνεργασία επεκτείνει μια υπάρχουσα σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, όπως αναφέρθηκε.



Το Fendt Xaver, που αναπτύχθηκε από τη Fendt ως μέρος ενός ερευνητικού πρότζεκτ, φυτεύει σπόρους σε αγροκτήματα 24 ώρες την ημέρα με ακρίβεια εκατοστών χάρη στο λογισμικό Apex.OS. Λέγεται μάλιστα ότι το Fendt Xaver καταναλώνει 90% λιγότερη ενέργεια από τα συμβατικά μηχανήματα λόγω του ελαφριού του σχεδιασμού και του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, που παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Έλεγχος του στόλου μέσω cloud

Η AGCO έχει αξιοποιήσει το Apex.OS για να αναπτύξει λειτουργίες για το Xaver με βάση τα πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας, επεκτείνοντας τις αυτόνομες λειτουργίες του σε πραγματικό χρόνο.

Πρακτικά, ένας στόλος ρομπότ Fendt Xaver που συνδέεται με το cloud ελέγχεται μέσω μιας εφαρμογής και παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από κάθε μονάδα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, της κατάστασης και των διαγνωστικών στοιχείων. «Το Apex.OS είναι ένα θεμελιώδες πλαίσιο λογισμικού και κιτ ανάπτυξης για την ταχεία εξέλιξη προηγμένων αυτόνομων δυνατοτήτων», δήλωσε ο Christian Kelber, διευθυντής του τμήματος μηχανικών στον όμιλο AGCO.



«Η τεχνολογία βοήθησε την AGCO να συντομεύσει τα χρονοδιαγράμματα έρευνας και ανάπτυξης των έξυπνων γεωργικών λύσεών μας και για το μέλλον των εξαιρετικά αυτοματοποιημένων ρομπότ. Προερχόμενη από την αυτοκινητοβιομηχανία, η Apex.AI μάς δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε κρίσιμες για την ασφάλεια εφαρμογές από την αυτόνομη οδήγηση, που μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το φάσμα των λύσεών μας παγκοσμίως», σημείωσε ο ίδιος.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία