BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βολικό και γρήγορο για κεντρική θημωνιά το χορτοσυλλεκτικό TOP 882 C της Pöttinger

Το πιο πρόσφατο στην γκάμα των χορτοσυλλεκτικών μηχάνημα της Pöttinger παρέχει πλάτος εργασίας 7,7-8,8 μέτρα, με τον βραχίονα να επιτρέπει προσαρμογές του πλάτους της θημωνιάς μεταξύ 1,3 και 2,6 μέτρων.

The-new-TOP-882-C-rake-from-Pottinger-1280x720

Βασίλης Σοφός

199
0

Σε μία από τις τελευταίες της παρουσιάσεις, η Pöttinger ανακοίνωσε ότι εισάγει στην αγορά ένα ευέλικτο, γρήγορο και ποιοτικό χορτοσυλλεκτικλο για κεντρική θημωνιά. Αυτό είναι το TOP 882 C, ένα μηχάνημα με διάμετρο ρότορα 3,7 μ. αλλά με ύψος μεταφοράς κάτω από 4 μέτρα, χωρίς να αφαιρεθούν οι βραχίονες των δοντιών. Σημαντικό χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο μοντέλο τα ελατήρια μείωσης βάρους που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του συστήματος ενώ είναι σε λειτουργία, με τα μεγάλα ελαστικά στο πλαίσιο να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη σταθερότητα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πεντάτροχο σασί της προσφέρει την καλύτερη παρακολούθηση εδάφους και ως εκ τούτου, λιγότερη βρωμιά που εισέρχεται στη χορτονομή.

Το σύστημα τροχών MULTITAST της Pottinger παρακολουθεί επίσης το έδαφος αμέσως μπροστά από τα δόντια και ανταποκρίνεται σε κάθε κυματισμό. Αυξάνει επίσης πολύ το μέγεθος του τριγώνου στήριξης του ρότορα. Αυτό κάνει τους ρότορες να λειτουργούν ακόμη πιο ομαλά και μειώνονται οι κραδασμοί. Μια μπάρα ολίσθησης FLOWTAST διατίθεται προαιρετικά στο TOP 882 C.



Αντικαθιστώντας τους τροχούς του πλαισίου του ρότορα, η μπάρα ολίσθησης προσφέρει αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες εδάφους, γλιστρώντας πάνω από ακόμη και βαθιές αυλακώσεις, τρύπες και σημάδια τροχών με ελάχιστη προσπάθεια. Η μπάρα ολίσθησης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για συνθήκες μαλακού και υγρού εδάφους, επισημαίνει η Pöttinger.

Χορτοσυλλεκτικό για «αρχάριους»

Σύμφωνα με την Pottinger, το νέο αυτό παρελκόμενι είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση του. Το απαιτούμενο πλάτος εργασίας ρυθμίζεται υδραυλικά, ενώ η σειρά ανύψωσης μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά. Για την ομοιόμορφη ανύψωση των ρότορων, το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με διαχωριστή ροής. Προαιρετικά διατίθεται επίσης ένα μεμονωμένο σύστημα ανύψωσης ρότορα με ηλεκτρική προεπιλογή για τα ακρωτήρια και τα περιγράμματα.

Το TOP 882 C έχει μια συνεχώς ρυθμιζόμενη τροχιά έκκεντρου. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των δοντιών στα νέα μοντέλα είναι ότι περνούν ακριβώς πάνω από το έδαφος, ακριβώς κάτω από το φορέα του δοντιού με μια μικρή μόνο γωνία. Ακόμη και με μεγάλους όγκους χορτονομής, τα δόντια παραμένουν κοντά στο έδαφος και σαρώνουν όλο το υλικό, έχοντας γωνία προς τα εμπρός, σε δυναμική θέση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία