BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αμφίδρομη επικοινωνία με το τρακτέρ δίνει η Massey Ferguson στις χορτοδετικές

Στο εξής, τα νέα μοντέλα χορτοδετικών της Massey Ferguson παίρνουν την πιστοποίηση TIM, η οποία παρέχει υψηλά επίπεδα αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένης της ακινητοποίησης του τρακτέρ, ενώ σε όλη την γκάμα περιλαμβάνεται η αυτόματη λίπανση και τερματικό ελέγχου με οθόνη αφής.

MF7715_RB4160V_BALER_SILAGE_DE_0617-2486_137011-1-Large-1024x683

Βασίλης Σοφός

233
0

Τα στρογγυλά χορτοδετικά της Massey Ferguson εισάγονται στην πολυπληθή πλέον γκάμα συμβατών μηχχανημάτων που εκτελούν αυτοματοποιημένες λειτουργίες, συνεργαζόμενα με το τρακτέρ, με τη Massey Ferguson να είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που εξοπλίζει τα μηχανήματα της με την τεχνολογία αυτή.

Η χορτοδετική σε πρωτεύοντα ρόλο

Ο αυτοματισμός της χορτοδετικής πραγματοποιείται σε δύο βήματα, το πρώτο είναι γνωστό ως «Αποκλειστική» προδιαγραφή. Αυτό είναι διαθέσιμο για όλα τα χορτοδετικά MF RB Xtra Solo και χρησιμοποιεί το υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου του τρακτέρ για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών.



Το όφελος από αυτό είναι ότι, συνδυάζοντας έναν αριθμό λειτουργιών του χορτοδετικού, μειώνεται ο αριθμός των επαναλαμβανόμενων εργασιών που πρέπει να εκτελέσουν οι οδηγοί, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα για αυτούς. Σε αυτό το πρωταρχικό επίπεδο, η επιλογή Exclusive αυτοματοποιεί πολλές λειτουργίες, όπως το ανέβασμα του πικ απ κατά την όπισθεν και κατά τη διάρκεια της ζύγισης της μπάλας, το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας μετά το δέσιμο, την επιλογή μαχαιριού και την εισαγωγή μαχαιριών κατά το δέσιμο για να καθαριστούν τα υπολείμματα.

Προβάδισμα και στο μέλλον για την Massey Ferguson

Το πακέτο TIM επιτρέπει στο χορτοδετικό και στο τρακτέρ να επικοινωνούν μέσω ISObus για να αυτοματοποιήσουν μια σειρά λειτουργιών και λειτουργιών, όπωε αναφέρθηκε. Με αυτήν την επιλογή, το λογισμικό TIM αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των λειτουργιών και προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με το πακέτο Exclusive με ανίχνευση φορτίου, αλλά περιλαμβάνει και αυτόματη διακοπή του τρακτέρ για δέσιμο. Απαλλάσσοντας τους χειριστές από αυτές τις επαναλαμβανόμενες εργασίες, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κόπωση του οδηγού μειώνεται σημαντικά, συμβάλλοντας στην αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας.

Αποκλειστικό τερματικό για τις χορτοδετικές

Η Massey Ferguson λανσάρει επίσης ένα νέο τερματικό για χρήση με τρακτέρ χωρίς συνδεσιμότητα ISObus, επιτρέποντας στα παλαιότερα μοντέλα να χρησιμοποιούν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των πιο πρόσφατων χορτοδετικών. Το MF BaleControl προσφέρει ένα απλό περιβάλλον μέσω μιας σύγχρονης οθόνης αφής 5 ιντσών. Αυτό αντικαθιστά τον ελεγκτή E-Link αλλά παρέχει περισσότερες λειτουργίες. Περιλαμβάνει επίσης πολλές από τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες από τον ελεγκτή υψηλότερων προδιαγραφών E-Link Pro.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία