Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οπτική καθοδήγηση για ακριβέστερη μηχανική ζιζανιοκτονία στους καλλιεργητές της New Holland

Η New Holland έχει ήδη στην γκάμα καλλιεργητών μοντέλα που ενσωματώνουν αυτόματη καθοδήγηση με κάμερα, η οποία ανιχνεύει τις σειρές καλλιεργειών διακρίνοντάς τες από τα ζιζάνια και εστιάζοντας εκ νέου στη ζιζανιοκτονία, εάν είναι απαραίτητο.

26a__src_smartsteer_21_002

Βασίλης Σοφός

247
0

Με τη νέα λύση οπτικής καθοδήγησης μέσω κάμερας για έλεγχο των ζιζανίων εξοπλίζει η New Holland οκτώ μοντέλα καλλιεργητών, από 8 έως 18 σειρές, με αποστάσεις μεταξύ των σειρών 45, 50, 60 ή 75 εκ., σε πλαίσια 6,70 ή 9,90 μ. Τα μηχανήματα είναι αναδιπλούμενα αντίστοιχα σε τρία και πέντε μέρη, ενώ ο έλεγχος βάθους των στελεχών της τσάπας βασίζεται σε έναν τροχό ελέγχου ανά στοιχείο, επιπλέον των δύο τροχών μέτρησης στα άκρα του πλαισίου. Ο καλλιεργητής SRC SmartSteer TM καθοδηγείται από μια οπτική κάμερα που ανιχνεύει τις χρωματικές διαφορές μεταξύ του εδάφους και των ζιζανίων, επιτρέποντας την παρακολούθηση της σειράς με εξαιρετική ακρίβεια χάρη στο εξίσουν ευφυές υδραυλικό σύστημα.Προαιρετικά, αυτές οι τσάπες έχουν πρόσβαση στο τμήμα αποκοπής, με αυτόματη και μεμονωμένη ανύψωση κάθε στοιχείου, διαχείριση Isobus, πίσω σβάρνες ή στελέχη τσάπας τύπου Kress. Τα μοντέλα στις εκδόσεις απόστασης μεταξύ των σειρών 60 ή 75 εκ. μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με πνευματική σπαρτική για φύτευση σχετικών καλλιεργειών.

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, η εταιρεία διαθέτει αρκετό προαιρετικό εξοπλισμό, όπως οπίσθια σβάρνα, που διευκολύνει την ανύψωση των ριζών των ζιζανίων στην επιφάνεια του εδάφους, επιταχύνοντας έτσι την αποξήρανσή τους ή σύστημα τσάπας που επιτρέπει την επεξεργασία του χώρου μεταξύ των φυτών, για εξαιρετικό φινίρισμα εργασίας.

Κάθε τμήμα του καλλιεργητή SRC SmartSteerTM είναι τοποθετημένο σε παραλληλόγραμμο, για να εξασφαλιστεί η καλή παρακολούθηση του εδάφους και έχουν τον δικό του έλεγχο βάθους, που επιτυγχάνεται μέσω ενός μεμονωμένου τροχού ελέγχου. Δύο τροχοί μέτρησης τοποθετημένοι σε κάθε άκρο του μηχανήματος προσθέτουν και αυτοί την απαραίτητη σταθερότητα του εργαλείου. Τα εργαλεία ζιζανιοκτονίας είναι εξοπλισμένα με 5 δονούμενα δόντια (μοντέλα αποστάσεων 60-75 εκ.) ή 3 δόντια VCO (μοντέλα με απόσταση 45-50 εκ.), των οποίων η μηχανική δράση επιτρέπει την κλιμάκωση ολόκληρης της σειράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία