Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επαναστατικό σύστημα διεύθυνσης για τα βαγόνια Jumbo λανσάρει η Pöttinger

Σε συνεργασία με την ME Mobil Elektronik η Pöttinger ανέπτυξε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης άξονα για τα νέα της βαγόνια, καινοτομία που προσφέρει άνεση λετουργίας και μεγαλύτερη αξιοπιστία στο σύνολο.

jumbo_7380_steyr_grassilage_002_hq

Βασίλης Σοφός

68
0

Διαθέσιμο από τον Αύγουστο του 2022 θα κάνει η Pöttinger το νέο ηλεκτρονικό και ανέπαφο σύστημα άξονα διεύθυνσης στα νέας της βαγόνια Jumbo, αποτέλεσμα συνεργασίας με την ME Mobil Elektronik. Το σύστημα καταργεί τον μηχανικό αισθητήρα γωνίας διεύθυνσης μεταξύ του τρακτέρ και του βαγονιού, ενώ δεν υπάρχουν επιπλέον απαιτήσεις για το τρακτέρ, όπως ένας πρόσθετος κοτσαδόρος K50 για τη σύνδεση μιας μηχανικής ράβδου διεύθυνσης.Το «σήμα» στο τιμόνι προσδιορίζεται χρησιμοποιώντας έναν ειδικό αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, επομένως δεν χρειάζεται η εγκατάσταση μηχανικής ράβδου διεύθυνσης για τη μετάδοση της γωνίας άρθρωσης μεταξύ του τρακτέρ και του βαγονιού. Αυτό σημαίνει ότι το βαγόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς σε οποιοδήποτε όχημα, ανεξάρτητα από τον τύπο του κοτσαδόρου ή από το αν είναι εξοπλισμένο με σύστημα για τη στερέωση ράβδου διεύθυνσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν χρειάζονται εργασίες συντήρησης ή προσαρμογές για την σύνδεση του βαγονιού σε διαφορετικούς τύπους τρακτέρ. Επιπλέον, είναι δυνατή και μια πιο μικρή γωνία διεύθυνσης μεταξύ του τρακτέρ και του βαγονιού, αφού το ελαστικό του τρακτέρ δεν μπορεί πλέον να έρθει σε επαφή με τη ράβδο διεύθυνσης.Επομένως, ο κίνδυνος ζημιάς εξαλείφεται. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου καθιστά επίσης δυνατή την ιδανική προσαρμογή της απόδοσης του συστήματος διεύθυνσης σε διαφορετικές ταχύτητες οδήγησης και καταστάσεις λειτουργίας. Μπορούν, τέλος, να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές «στρατηγικές» διεύθυνσης, με τους άξονες να μπορούν να κλειδωθούν σε ευθεία θέση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία