BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στο πεδίο πριν το λανσάρισμά του το Pöttinger Mergento VT 9220

Το καινοτόμο χορτοσυλλεκτικό με τους ποικίλους τρόπους εναπόθεσης της θημωνιάς έχει πλάτος 9,20 μέτρα και αναμένεται στην αγορά τον Αύγουστο.

poettinger_mergento_vt9220_2_hq_2

Βασίλης Σοφός

195
0

Ένα από τα πρώτα μηχανήματα συλλογής Mergento VT 9220 της Pöttinger εργάζεται σε πεδία της Ολλανδίας, εναποθέτοντας γρήγορα και με ομοιομορφία σε κεντρική λωρίδα, αριστερά ή δεξιά αλλά και σε δύο μικρές λωρίδες το επεξεργασμένο υλικό. Αυτό είναι δυνατό επειδή η φορά περιστροφής των δύο ελαστικών, καθώς και η θέση των ελαστικών, μπορούν να ρυθμιστούν από την καμπίνα. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει μέσω τερματικού Isobus. Το πικ απ έχει έξι σειρές από κατευθυνόμενα δόντια, ενώ ένας κύλινδρος πίεσης εξασφαλίζει καλή απορρόφηση της καλλιέργειας.



Η καλή προσαρμογή στο έφαδος των στελεχών του μηχανήματος είναι εντυπωσιακή, όπως αναφέρουν οι χειριστές του συγκεκριμένου μηχανήμαος. Δύο κύλινδροι ακριβώς πίσω από το πικ απ εξασφαλίζουν μικρή απόσταση από τα δόντια στο έδαφος. Οι μονάδες μπορούν να κινούνται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις, χάρη στην κατασκευή του πλαισίου στήριξης. Σε ύψος, οι μονάδες μπορούν να μετακινηθούν από +475 έως -195 χιλιοστά. Σύμφωνα με την εταιρεία. ειδικά με φυλλώδεις, ξηρές καλλιέργειες, το μηχάνημα της Pöttinger ελαχιστοποιεί τις απώλειες αποσύνθεσης, επειδή η χορτονομή δεν τραβιέται στο έδαφος. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι περισσότερη ενέργεια, περισσότερη ακατέργαστη πρωτεΐνη και λιγότερη ακατέργαστη τέφρα στη χορτονομή.

Βέλτιστη ροή καλλιέργειας

Η καρδιά του νέου μηχανήματος της Pöttinger είναι η μονάδα μεταφοράς. Όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία, το τέλεια συντονισμένο σύστημα εξασφαλίζει σταθερή ροή χορτονομής και τέλεια διαμορφωμένες λωρίδες ακόμη και με κοντό υλικό καλλιέργειας.



Η μεταφορική μονάδα αποτελείται από το πικ απ, τον κύλινδρο πρέσας καλλιέργειας και τον εγκάρσιο μεταφορικό ιμάντα. Η ελεγχόμενη παραλαβή έξι σειρών παρέχει μέγιστη απόδοση συλλογής με ελάχιστη μόλυνση ζωοτροφών. Η σοδειά συλλέγεται απαλά από το έδαφος, από τα διαδοχικά δόντια συλλογής, και τροφοδοτείται στον εγκάρσιο μεταφορικό ιμάντα. Η τροχιά του έκκεντρου κάνει τα δόντια να μαζεύονται λίγο πριν από τη ζώνη. Σημειώνεται από την κατασκευάστρια ότι η μονάδα μεταφοράς λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα κατά την οδήγηση σε κατηφόρα και με σύντομη περικοπή.

Οι κύλινδροι του πλαισίου είναι τοποθετημένοι πολύ κοντά στο σημείο που τα δόντια έρχονται σε επαφή με την καλλιέργεια και εξασφαλίζουν καλή «παρακολούθηση» του εδάφους. Η πλήρης ελευθερία κινήσεων που παρέχεται από την στήριξη των μονάδων ιμάντα εξασφαλίζει σταθερή μείωση του βάρους σε όλο το πλάτος εργασίας. Ο έξυπνος σχεδιασμός της μπούμας με τρεις υδραυλικούς κυλίνδρους αντιδρά σε κλάσματα δευτερολέπτου σε τυχόν χτυπήματα στο έδαφος. Στη λειτουργία κεντρικής λωρίδας, η κατακόρυφη ελευθερία κινήσεων είναι +475 χιλιοστά έως -195 χιλιοστά, ενώ η πλευρική επίπλευση είναι +30 μοίρες έως -13 μοίρες. Η κλίση προς την κατεύθυνση της διαδρομής μπορεί να κυμανθεί από +11,5 έως -0 μοίρες.



Το Mergento, λέει η εταιρεία, απενεργοποιεί αυτόματα τους μεταφορικούς ιμάντες στο ακρωτήριο και αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα στην αρχή του επόμενου περάσματος. Αυτό το σύστημα εγγυάται ότι κάθε ράβδος ξεκινά και τελειώνει τακτοποιημένα. Εξοικονομείται επίσης πολύς χρόνος γιατί δεν χρειάζεται να αδειάσι τη σταυρωτή μεταφορική ζώνη στο τέλος της λωρίδας. Ο χρόνος καθυστέρησης για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των μεταφορικών ζωνών μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα χρησιμοποιώντας το τερματικό στην καμπίνα του τρακτέρ.

Άνετη λειτουργία και μέγιστη ευελιξία

Η φορά περιστροφής και η θέση των δύο εγκάρσιων μεταφορικών ταινιών μπορούν να ρυθμιστούν από την άνεση της καμπίνας του τρακτέρ. Ανάλογα με το σχήμα του χωραφιού, τον όγκο της χορτονομής και το μηχάνημα συγκομιδής παρακολούθησης, το νέο Mergento VT 9220 μπορεί να τοποθετήσει μια κεντρική λωρίδα, λωρίδες προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, δύο μονές λωρίδες, να μεταφέρει από μέσα προς τα έξω και ακόμη και να φορτώσει ενσίρωμα για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: trekkerweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία