BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το σύστημα CurveTech ενσωματωμένο το χορτοσυλλεκτικό Top 632A της Pöttinger

Η Pöttinger εισάγει το νέο της εύκαμπτο χορτοσυλλεκτικό Top 632A με CurveTech, με μια πλευρική τσουγκράνα που οφείλει την υψηλή ευελιξία της σε ένα έξυπνο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω ρότορα, τεχνολογία που η εταιρεία ονομάζει CurveTech.

top_632_a_curvetech_fendt_236_hq

Βασίλης Σοφός

415
0

To Top 632 A με πλευρικό συλλεκτικό CurveTech είναι ένα από τα νέα μηχανήματα που βάζει στην γκάμα της η Pöttinger για το 2022-2023. Η ευελιξία στον τρόπο λειτουργίας οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στο έξυπνο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω ρότορα. Αυτό επιτρέπει στα πλάτη εργασίας να μεταβάλλονται σε μεγάλο εύρος, ανάλογα με το μηχάνημα παρακολούθησης του εδάφους. Ακόμη και τα εμπόδια και τα άβολα σχήματα πεδίων μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμα χωρίς προβλήματα, σημειώνει η κατασκευάστρια.



Το Top 632 A διπλού ρότορα φτάνει σε πλάτος εργασίας έως και 6,30 μέτρα σε λειτουργία διπλής λωρίδας. Για να συλλεχθούν μία διπλή ή δύο μονές θημωνιές, ο πίσω ρότορας, ο οποίος συνδέεται με τον μπροστινό με ένα εύκαμπτο πλαίσιο, μπορεί να κατευθυνθεί προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά με έναν υδραυλικό κύλινδρο.

Η τεχνολογία CurveTech

Όπως αναφέρθηκε, η Pöttinger έχει ονομάσει το αυτόματο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω ρότορα του νέου μηχανήματος CurveTech.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρείας, δύο υδραυλικοί κύλινδροι συνεργάζονται για να κατευθύνουν τον πίσω ρότορα. Στις στροφές, μια πρόσθετη σύνδεση μεταξύ του μπροστινού σημείου περιστροφής του κύριου πλαισίου και των υδραυλικών κυλίνδρων εξασφαλίζει βελτιστοποιημένη επικάλυψη των δύο μονάδων ρότορα. Ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται το βέλτιστο πλάτος εργασίας.



Το Basic Control συνοδεύει από τον βασικό εξοπλισμό το Top 632A με τη τεχνολογία CurveTech. Αυτό το σύστημα προσφέρει στους χειριστές μέγιστη ευκολία λειτουργίας μέσω της επιλογής των ακόλουθων τρόπων λειτουργίας: μονής θημωνιά, διπλή θημωνιά, στάθμευση και μεταφορά. Οι δύο υδραυλικοί κύλινδροι για τη διεύθυνση του πίσω ρότορα ελέγχονται αυτόματα, έτσι ώστε, όταν ενεργοποιηθεί η βαλβίδα, ο πίσω ρότορας να αιωρείται προς τα έξω στη σωστή πλευρά, ενώ περιλαμβάνεται και η επιλογή για αναδίπλωση της υδραυλικής κουρτίνας.

Υψηλού επιπέδου παρακολούθηση του εδάφους

Τα συρόμενα πλευρικής θημωνιάς μηχανήματα Top A με διπλό ρότορα είναι εξοπλισμένα με διπλούς άξονες στάνταρ και έτσι καμία κλίση δεν είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη για το φαρδύ σασί τους. Εξοπλισμένες με τους (προαιρετικούς) διπλούς τροχούς μέσα στο τόξο του ρότορα, καθώς και με τους προαιρετικούς τροχούς παρακολούθησης Multitast, τα μηχανήματα εκμεταλλεύονται κάθε χιλιοστό εδάφους, χωρίς απώλειες.Ο πίσω ρότορας είναι τοποθετημένος σε κόντρα και, μαζί με την ελευθερία κινήσεων στις αρθρώσεις του πλαισίου, εξασφαλίζεται η ιδανική παρακολούθηση από κάθε ρότορα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία