BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Λανσάρισμα με στόχο όλη την Ευρώπη για την αυτόνομη ταΐστρα της Kuhn

Ικανή να ταΐζει 280 αγελάδες, η αυτόνομη ταΐστρα Aura έφτασε στη Γαλλία για να ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα, με τη τελευταία να επεκτείνεται σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

2208-kuhn_aura_b

Βασίλης Σοφός

205
0

Η Kuhn λάνσαρε επίσημα τη νέα αυτοκινούμενη και αυτόνομη ταΐστρα Aura, ένα μηχάμημα που αναπτυσσόταν για πολύ καιρό, ώστε να ενταχθεί, συμμορφωμένη, στις απαιτήσεις της αγοράς των ρομπότ. Το μηχάνημα Aura λειτουργεί αυτόνομα χρησιμοποιώντας GPS και RTK για να μετακινείται σε ένα αγρόκτημα, συλλέγοντας και τροφοδοτώντας.

Οι ενσωματωμένες μονάδες φόρτωσης και ζύγισης υπολογίζουν το ακριβές μείγμα κτηνοτροφικών υλικών, συμπεριλαμβανομένου του χορτιαριού και του καλαμποκιού, μαζί με τυχόν απαιτούμενα συμπληρώματα. Η δεξαμενή ανάμειξης τριών κυβικών μέτρων του Aura διαθέτει δύο κάθετους κοχλίες που απαιτούν χαμηλότερη ισχύ και διαθέτουν την τεχνολογία K-Nox της Kuhn, που εγγυάται διάρκεια ζωής έξι φορές μεγαλύτερη από τις εναλλακτικές λύσεις με χάλυβα. «Η ταχύτητα ανάμειξης και τεμαχισμού μπορεί να ρυθμιστεί για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές υλικό με εύγευστη σύσταση», λέει η εταιρεία.



Το αυτόνομο μηχάνημα κινεί ένας πετρελαιοκινητήρας 56 ίππων που μπορεί να τροφοδοτήσει το Aura για έως και μια εβδομάδα συνεχούς φόρτωσης και τροφοδοσίας, καθιστώντας το ένα πραγματικά αυτόνομο μηχάνημα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σχεδιαστικά είναι εξαιρετικά συμπαγές μηχάνημα, με ύψος 2,6 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρα και μήκος λίγο λιγότερο από 7 μέτρα. Αυτό το βοηθά να μετακινείται στις περισσότερες περιοχές του αγροκτήματος, συμπεριλαμβανομένων των διόδων τροφοδοσίας και των σιλό. Τροφοδοτεί με ταχύτητα 2,0 χλμ/ώρα τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά, χρησιμοποιώντας έναν μεταφορέα και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 7,0 χλμ/ώρα.

Το διπλό σύστημα καθοδήγησης χρησιμοποιεί GPS, RTK και LIDAR. Τα αγροκτήματα που θα χρησιμοποιούν το Aura θα χαρτογραφούνται από αυτό και θα μεταδίδονται σε συσκευές με WiFi, για να ενεργοποιηθεί η συνδεσιμότητα σε όλη την έκταση. Η ρομποτική ταΐστρα διαθέτει επίσης ενσωματωμένους αισθητήρες για να σταματά ή να αποφεύγει αντικείμενα και μπορεί να ταξιδέψει σε κλίσεις έως και 20%. Το μίγμα μπορεί να υπολογίζεται όσο συχνά χρειάζεται και να μεταφορτωθεί στο Aura εξ αποστάσεως.

Οι ενσωματωμένες μονάδες φόρτωσης και ζύγισης του επιτρέπουν να ταξιδεύει στη χορτονομή για φόρτωση υλικού. Μια κεφαλή φρεζαρίσματος πολλαπλών χρήσεων διασφαλίζει ότι όλη η χορτονομή φορτώνεται αποτελεσματικά, ενώ οι ενσωματωμένοι αισθητήρες ζύγισης μπορούν να υπολογίσουν το TMR (συνολική αναμεμειγμένη ποσότητα σιτηρεσίου) με μεγάλη ακρίβεια . Τα αγροκτήματα που χρησιμοποιούν το Aura θα εφοδιαστούν επίσης με αναδευτήρες συνδεδεμένους με σιλό που περιέχουν συμπυκνώματα και ορυκτά που διαθέτουν δέκτη για επικοινωνία με τον ενσωματωμένο πομπό του Aura. Ο χρόνος και η συχνότητα σίτισης μπορούν να ρυθμιστούν σε ακριβή σημεία 24 ώρες το 24ωρο για να είναι δυνατή η συνεπής σίτιση χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.



Το Aura διαθέτει επίσης περιστρεφόμενες βούρτσες που ωθούν προς τα πάνω τη χορτονομή για να καθαρίσουν το σιλό από τυχόν πεσμένο υλικό. Οι βούρτσες λειτουργούν και στις δύο πλευρές του μηχανήματος για να προσφέρουν την ευελιξία τροφοδοσίας σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Το Aura θα γίνει αρχικά διαθέσιμο στη Γαλλία, με άλλες χώρες στην Ευρώπη να ακολουθούν.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία