Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέο χορτοκοπτικό Quattro Link με πλάτος εργασίας 8,75 μέτρα λάνσαρε η Kverneland

Ενσωματώνοντας τη φιλοσοφία ανάρτησης QuattroLink στο σασί του, το νέο τριπλό χορτοκοπτικό της εταιρείας διαθέτει μέγιστο πλάτος εργασίας 8,75 μέτρα, εύκολη ρύθμιση και άνετη εργασία με δύο εκδόσεις για τους υποψήφιους αγοραστές.

kverneland-voltafieno-85156-c-e-falciacondizionatrice-tripla

Βασίλης Σοφός

602
0

Η Kverneland παρουσιάζει το νέο τριπλό χορτοκοπτικό-χορτοξηραντικό με πλάτος εργασίας 8,75 μέτρα και την προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης QuattroLink. Ουσιαστικά, η εταιρεία επεκτείνει έτσι την γκάμα της στην κατηγορία των τριπλών χλοοκοπτικών με δύο νέους συνδυασμούς που προσφέρουν υψηλή απόδοση.

Το Kverneland 5387 MT βασίζεται στη σχεδίαση της σειράς 3300 και περιλαμβάνει γνωστά χαρακτηριστικά όπως: φιλοσοφία ανάρτησης QuattroLink, χορτοξηραντικό από χαλύβδινα δόντια SemiSwing και διπλή ρύθμιση της πλάκας κλιματισμού. Το 5387 MT έχει αναπτυχθεί για να μεγιστοποιεί την απόδοση και προσφέρει εξαιρετική παρακολούθηση περιγράμματος εδάφους, απλή λειτουργία και εξαιρετική ευελιξία. Συμπεριλαμβανομένων δύο μονάδων κοπής 3,2 μέτρων, η καθεμία με 8 στρογγυλούς δίσκους, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρακτέρ που ξεκινούν από 180 ίππους.

Το 5387 MT είναι εύκολο στη χρήση και διατίθεται με απλά μηχανικά χειριστήρια (βασικός εξοπλισμός) ή με το Joystick Dual Lift Control (προαιρετικό) για ηλεκτροϋδραυλικό άνοιγμα και κλείσιμο. «Το Kverneland 5387 MT ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του δημοφιλούς τριπλού χλοοκοπτικού 10 μέτρων EXTRA 7100T σε ένα πιο συμπαγές πακέτο σχεδιαστικά. Είναι ένα παραγωγικό, εύχρηστο και ευέλικτο μηχάνημα», εξηγεί η Jelle Hospes, διευθύντρια προϊόντων χορτονομής (χορτοκοπτικά-ξηραντικά)

Νέα έκδοση με γκρουπ θημωνιάς

Το Kverneland 5387 MT διατίθεται στην έκδοση BX με ομαδοποίηση θημωνιών για αποτελεσματική συγκομιδή. Οι ομαδοποιητές προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της παραγωγικότητας και της ποιότητας, όπως τονίζει η εταιρεία.

Οι ζώνες ομαδοποίησης λωρίδων έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με μεγάλους όγκους καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένης της βαριάς πρώτης κοπής ενσίρωσης. Εξοπλισμένα με ιμάντες υψηλής ταχύτητας που κινούνται με έως και 1.500 σ.α.λ., είναι σε θέση να μεταφέρουν μεγάλους όγκους καλλιεργειών και να τις τακτοποιούν σε ομοιόμορφες, στενές επιφάνειες. Το ανοιχτό κεντρικό υδραυλικό σύστημα του τρακτέρ και η μονάδα ελέγχου προεπιλογής, που παρέχονται στον βασικό εξοπλισμό του μηχανήματος, τροφοδοτούν το Kverneland 5387 MT BX.Η ευελιξία είναι το «κλειδί» για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της εργασίας, λέει η κατασκευάστρια. Η αποσυναρμολόγηση των πλακών BX μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 15 λεπτά και το μηχάνημα να στεθμεύσει με ασφάλεια σε ειδικά σχεδιασμένους κυλίνδρους μεταφοράς. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί εύκολα να αφήσει τα «περιττά κιλά» στο σπίτι όταν δεν χρειάζεται να συνδυάσει καλλιέργειες.

QuattroLink: «Σπορτίφ» ανάρτηση

Η ανάρτηση QuattroLink, το σήμα κατατεθέν της Kverneland, εγγυάται ακρίβεια στην ακολουθία του εδάφους και ένα ευρύ φάσμα δράσης. Η φιλοσοφία της ανάρτησης 4 βραχιόνων δίνει στη μονάδα ευελιξία στην προσαρμογή ακόμη και σε δύσκολα εδάφη. Το μοτίβο κοπής είναι ευέλικτο, με κάθετη περιοχή εργασίας 400 χιλιοστά πάνω και 300 χιλιοστά προς τα κάτω και εγκάρσια περιοχή προσαρμογής 30 °.

Εξίσου σημαντικό είναι και το σύστημα NonStop BreakAway που προσφέρει προστασία σε όλο το πλάτος εργασίας. Χτυπώντας ένα εμπόδιο στο χωράφι, το χλοοκοπτικό ανασύρεται και στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική του θέση.

Γρήγορη και ασφαλής εγκατάσταση για μεταφορά

Το Kverneland 5387 MT διπλώνει σε ασφαλή θέση μεταφοράς, πάνω από 90° για σταθερή κατανομή βάρους και για να κρατά τις μονάδες κοπής μακριά από τις κορυφές των δέντρων κατά τη μεταφορά. Τα εξωτερικά προστατευτικά διπλώνουν υδραυλικά στη θέση μεταφοράς (προαιρετικά), χωρίς να χρειάζεται να φύγει ο χειριστής από την καμπίνα του τρακτέρ, ενώ, τέλος, τα στιβαρά και σταθερά πόδια στάθμευσης για κάθετη αποθήκευση είναι στον βασικό εξοπλισμό, προσφέροντας άλλον ένα «πόντο» στην άνεση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία