Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η τεχνολογία ψεκασμού «SpotSpray» έφτασε στα ψεκαστικά iXtrack T4 της Kverneland

Διαθέσιμο σε όλα τα ψεκαστικά με λογισμικό iXspray, το λογισμικό SpotSpray επιτρέπει μια δοκιμαστική περίοδο 10 ωρών για να ελέγξει ο χειριστής πώς λειτουργεί. Με βάση προκαθορισμένους χάρτες συνταγών, το ψεκαστικό ανοίγει και κλείνει σε συνδυασμό με την εφαρμογή SpotSpray για να ψεκάζει μόνο στοχευμένα σημεία ενός χωραφιού.

10__kverneland-ixtrackt4-36-24m-boom-0003-gf9nlmjjkh

Βασίλης Σοφός

112
0

Η Kverneland ενσωματώνει και επίσημα τη τεχνολογία ψεκασμού SpotSpray στη νέα γκάμα συρόμενων ψεκαστικών iXtrack T4, τα οποία όμως περιλαμβάνουν τώρα και μια χαλύβδινη μπούμα 24/36 μ., απόσταση ακροφυσίου 25 εκ. και σύστημα ελέγχου ύψους μπούμας επόμενης γενιάς.

Πρακτικά, το σύστημα SpotSpray λειτουργεί με βάση τα προκαθορισμένα τμήματα που έχουν καθοριστεί και αποθηκευτεί στο τερματικό ελέγχου, ενώ η η όλη διαδικασία μπορεί να επιτευχθεί σε συνδυασμό με τις λειτουργίες iXflow-Air ή iXflow-E, αλλά ακόμη και με κανονικές βαλβίδες τμήματος ψεκασμού. Τα οφέλη, όπως δηλώνει η εταιρεία, είναι μια σημαντική εξοικονόμηση κόστους με τη μείωση των όγκων του ψεκαστικού υγρού και την αύξηση της χωρητικότητας της δυνατότητας κάλυψης περισσότερων στρεμμάτων με μία δεξαμενή.Παρακολουθώντας τις απαιτήσεις, η εταιρεία ενσωματώνει, όπως αναφέρθηκε, και μπούμα από χάλυβα HSS 24/36 μ. που παρέχει την ευελιξία για εργασία και στα δύο πλάτη. Η τυπική απόσταση των ακροφυσίων είναι 50 εκ., αλλά μπορούν να τοποθετηθούν πρόσθετες θήκες ακροφυσίων για να μειωθεί αυτή η απόσταση στα 25 εκ. με παράλληλη μείωση της μετατόπισης του ψεκασμού (drift). Τ

ο αυτόματο σύστημα ελέγχου ύψους μπούμας Boom Guide ProActive χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για τον έλεγχο των υδραυλικών συστημάτων του ψεκαστικού, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι το σύστημα λειτουργεί σε δύσκολες συνθήκες, ακόμη και σε υψηλότερες ταχύτητες. Χάρη στην υβριδική λειτουργία, η οποία μετρά τόσο την απόσταση από το φυτό όσο και το έδαφος, η συνολική εργασία γίνεται πιο άνετα σε ανώμαλες καλλιέργειες.

Οι υπάρχουσες λειτουργίες iXtrack, όπως το σύστημα καθαρισμού και ξεβγάλματος iXclean Pro, έχουν αναβαθμιστεί με ορισμένες νέες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν την απομακρυσμένη εναλλαγή μεταξύ όλων των σημαντικών λειτουργιών, όπως πλήρωση, ανάδευση, ψεκασμός, αραίωση, ξέβγαλμα και καθαρισμός δεξαμενής. Η ανάδευση «Turbo» στην αναστροφή στο κεφαλάρι είναι και αυτό νέο χαρακτηριστικό, καθώς είναι ευκολότερος ο καθαρισμός της κύριας δεξαμενής ή η εκτέλεση των αυτόματων λειτουργιών για διπλές αντλίες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία