BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τις αναβαθμίσεις στη νέα γενιά χορτοδετικών Variant 500 παρουσίασε η Claas

Για το 2023, η Claas παρουσιάζει τις νέες στρογγυλές χορτοδετικές μηχανές Variant 500 με μεταβλητό θάλαμο χορτoδεσίας, οι οποίες, εκτός από τη περαιτέρω ανάπτυξη βασικών λειτουργικών όπως το σύστημα ελέγχου πίεσης, χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερες επιλογές ελαστικών, απλοποιημένη συντήρηση και νέο σχεδιασμό.

461606_25

Βασίλης Σοφός

200
0

Πλεονεκτήματα στην άνεση και στην ευκολία συντήρησης προσφέρει μεταξύ άλλων η νέα γενιά χορτοδετικών Variant 500, που εισάγει στην γκάμα της η Claas για το 2023. Η βελτιστοποιημένη πυκνότητα δεματιάσματος, το αναβαθμισμένο τύλιγμα και τα κατάλληλα φιλικά προς το έδαφος ελαστικά δίνουν στα νέα μοντέλα έναν αέρα ανανέωσης. Η νέα σειρά χορτοδετικών μεταβλητού θαλάμου Variant 500 από την Claas αποτελείται από έξι μοντέλα, τρία με διάμετρο μπάλας από 90 έως 160 εκ. (560 RF, 560 RC και 565 RC) και τρία με διάμετρο έως 180 εκ. (580 RF, 580 RC και 585 RC).



Γενικά, μοντέλα RF δεν διαθέτουν σύστημα κοπής, τα 560 και 580 RC όμως διαθέτουν 14 μαχαίρια, ενώ τα 565 και 585 υιοθετούν 17 μαχαίρια ακόμη και για κοπή χαμηλά. Αυτές οι πρέσες υιοθετούν έναν νέο κανονισμό που βασίζεται στη μέτρηση της πίεσης και στη θέση δύο βραχιόνων τεντώματος ιμάντα για τον έλεγχο της διαμέτρου και της πίεσης του μαλακού πυρήνα. Οι διαστάσεις και η πίεση δεματοποίησης του μαλακού πυρήνα μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη για όλες τις συνθήκες λειτουργίας.



Η θέση του διχτυού έχει χαμηλώσει κατά 30 εκ., διευκολύνοντας τη φόρτωση, ενώ το νέο φρένο εγγυάται σταθερό τέντωμα, ανεξάρτητα από τη διάμετρο του κυλίνδρου. Παράλληλα, υπάρχει εξέλιξη και στην πλάκα εισαγωγής και στο σύστημα απελευθέρωσης μαχαιριού που βελτιώνει τη διαδικασία δεσίματος.



Αξίζει να αναφερθεί πως τα Variant 500 μπορούν να φιλοξενήσουν ελαστικά διαστάσεων 560/45-22.5 (προαιρετικά) στο πικ απ με πιο ακριβή ρύθμιση, μια ράβδο έλξης που προσφέρει μεγαλύτερη επιλογή θέσεων, ένα νέο σύστημα λίπανσης με μεμονωμένη ρύθμιση της ποσότητας του λαδιού για κάθε μία από τις αλυσίδες και το νέο τερματικό Isobus Cemis 700.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία