Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με περισσότερη ισχύ και καλύτερη απόδοση λειτουργίας οι ενσιρωτικές John Deere για το 2023

Από τα μικρότερα μέχρι και τα μεγαλύτερα μοντέλα ενσιρωτικών, η John Deere κάνει βελτιώσεις στην ισχύ και την λειτουργία του πικ απ, δίνοντας συνολικά ένα καλύτερο αποτέλεσμα επεξεργασίας του υλικού.

John-Deere-8800i-SPFH-A

Βασίλης Σοφός

84
0

Για το 2023, η John Deere αναβαθμίζει τις ενσιρωτικές της μηχανές τόσο της σειράς 8000 όσο και της σειράς 9000. Η εστίαση γίνεται κυρίως στα μικρότερα μοντέλα της σειράς 8000, αλλά αναβαθμίζεται και η σειρά 9000 για αύξηση της απόδοσης. Ως πρόσθετο χαρακτηριστικό, η γκάμα μοντέλων πικ απ έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο - με την ονομασία 30R- που αυξάνει την απόδοση, ειδικά στα μηχανήματα υψηλής ιπποδύναμης.

Σειρά 8000: Περισσότερη ισχύς, πιο ανθεκτικοί επεξεργαστές

Εκτός από μια μικρή αισθητική αναβάθμιση, τα μοντέλα 8100, 8200 και 8300 έχουν και περισσότερη ισχύ. Το μικρότερο μοντέλο, το 8100 με τον κινητήρα των 9 λίτρων, αποδίδει πλέον μέγιστη ισχύ 431 ίππων και έτσι παίρνει τη θέση του προηγούμενου 8200. Στο εξής, το μοντέλο 8200 MY23 θα έχει τον μεγαλύτερο κινητήρα 13,5 λίτρων, έχοντας κατά 34 ίππους μεγαλύτερη ισχύ, στους 465 ίππους συνολικά. Η αύξηση στην απόδοση των μικρότερων μοντέλων 8000 ολοκληρώνεται με το νέο 8300, το οποίο πλέον έχει μέγιστη ισχύ 505 ίππων έναντι των 490 ίππων προηγουμένως.



Για τη βελτίωση της μακροζωίας των εξαρτημάτων και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, ο επεξεργαστής πυρήνα John Deere Premium KPTM με Dura Line διαθέτει μια νέα επίστρωση, την Busa CLAD. Σύμφωνα με την John Deere, αυτή η επίστρωση αναπτύχθηκε ειδικά για εξαρτήματα μηχανημάτων με υψηλή καταπόνηση και είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα της σειράς 8000 και 9000. Εκτός από μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μπορεί να επιτευχθεί χαμηλότερο κόστος φθοράς ανά τόνο.

Ενσιρωτική σειράς 9000 χωρίς AdBlue

Όπως οι ενσιρωτικές 9500 και 9600 έτσι και το μοντέλο 9700 έχει τώρα τον κινητήρα JD18X, ο οποίος δεν απαιτεί AdBlue. Αυτός ο κινητήρας της John Deere, 18 λίτρων, αυξάνει την απόδοση του μοντέλου, ενώ του προσφέρει το 9700 HarvestMotion Plus, το οποίο παρέχει εξαιρετική αύξηση της ροπής καθώς πέφτουν οι στροφές του κινητήρα και ισχύς έως και 825 ίππους.



Επιπλέον, όλες οι αυτοκινούμενες μηχανές της σειράς 9000 είναι πλέον εξοπλισμένες με τον πρόσφατα σχεδιασμένο αγωγό εκκένωσης, ο οποίος είναι κατά 20 εκ. μεγαλύτερος στη βασική έκδοση. Αυτό επιτρέπει υψηλότερη απόδοση και παρέχει καλύτερη επισκόπηση κατά την κοπή, με τα πρόσθετα ανοίγματα να διευκολύνουν τη συντήρηση.

Νέο πικ απ 30R για υψηλότερη απόδοση

Για να χρησιμοποιήσει την πλήρη ισχύ, η Kemper ανέπτυξε το νέο πικ απ 30R με πλάτος εργασίας 2,70 μ. Εξοπλισμένο με κοχλία διαμέτρου 80 εκ, μεγαλύτερα σπειρώματα με διάμετρο 20 εκ. και 6 σειρές δοντιών πάχους 6,5 χιλιοστών, το νέο πικ απ της σειράς R είναι σχεδιασμένο για υψηλή απόδοση, ενώ συγκεκριμένα το 30R διαθέτει και σύστημα μετάδοσης κίνησης χωρίς αλυσίδα και ανταλλακτικά βαρέος τύπου, που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους συντήρησης.

John Deere AutoSetup: Γρήγορος και εύκολος προγραμματισμός εργασιών

Η John Deere προσφέρει διάφορες λύσεις για να αυξήσει την άνεση στην εργασία και ένα από αυτά είναι το AutoSetup. Εάν το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με μόντεμ JDLinkTM, τα δεδομένα μπορούν να ανταλλάσσονται ασύρματα και δωρεάν με το John Deere Operations Center. Αυτό επιτρέπει τη ρύθμιση, τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση ροών εργασιών σε μια ενιαία διαδικτυακή πύλη.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του John Deere AutoSetup είναι στη συνέχεια δυνατή η αποστολή αυτών των πληροφοριών στην ενσιρωτική μηχανή, απευθείας στο χωράφι. Στη συνέχεια, τα σχέδια εργασίας εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη Gen 4 καθώς το μηχάνημα διασχίζει τα όρια του καθορισμένου πεδίου. Αυτό δίνει στον οδηγό άμεση πρόσβαση στις σωστές λωρίδες, τις ρυθμίσεις εργασίας και τα όρια του πεδίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία