Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αποδοτικότερα και πιο άνετα για το 2023 τα τηλεσκοπικά Scorpion της Claas

H Claas εισάγει για το 2023 σημαντικές αναβαθμίσεις σε λειτουργίες και καμπίνα στα δημοφιλή τηλεσκοπικά της Scorpion.

445642_27

Βασίλης Σοφός

187
0

Γενικές βελτιώσεις άνεσης και απόδοσης αλλά και νέους κινητήρες αποκτούν τα μοντέλα τηλεσκοπικών φορτωτών Scorpion της Claas για το 2023. Ο κινητήρας Stage V των 3,6 λίτρων στα μοντέλα Scorpion 732, 736, 741 και 746 έχει βελτιστοποιηθεί για μεγαλύτερη απόδοση σε συνεργασία με την Liebherr. Ως αποτέλεσμα, τα παραπάνω μοντέλα έχουν το καθένα 50 Nm περισσότερη ροπή και αύξηση της ισχύος κατά 6 ίππους. Οι συμπαγείς κινητήρες παραμένουν οικονομικοί σε λειτουργία και συντήρηση, ενώ χαρακτηρίζονται από χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.Ειδικά τα μοντέλα Scorpion 741, 736 και 732 διαθέτουν την υδροστατική μονάδα Varipower 2, τεχνολογία δανεισμένη από τα ενσιρωτικά Jaguar. Η συμπαγής μονάδα μετάδοσης κίνησης με τον εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα υψηλής ροπής εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής, περαιτέρω βελτιωμένη απόδοση μετάδοσης και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου στο δρόμο.

Ο οδηγός έχει τρεις διαθέσιμες λειτουργίες οδήγησης –0 έως 20 χ.α.ω, 0 έως 30 χ.α.ω και 0 έως 40 χ.α.ω– οι οποίες μπορούν να προεπιλεγούν με το πάτημα ενός κουμπιού με τον αντίχειρα. Η τελική ταχύτητα επιτυγχάνεται με μειωμένες στροφές κινητήρα, κάτι που φυσικά εξοικονομεί καύσιμο.Παράλληλα, η εταιρεία κάνει λόγο και για την βελτιωμένη συμπεριφορά στο φρενάρισμα για όλα τα μοντέλα Scorpion, προϊόν καλής δουλειάς σε μηχανικά μέρη αλλά και εγκέφαλο, ενώ ένα αυτόματο χειρόφρενο έρχεται στον βασικό εξοπλισμό για να βοηθήσει σε ανηφόρες και κατηφόρες, λειτουργία που εμποδίζει την επικίνδυνη κύλιση του μηχανήματος.

Γρήγορο και βολικό «Smart Loading»

Για ακόμα πιο γρήγορους και πιο βολικούς κύκλους φόρτωσης, τα μεγαλύτερα μοντέλα Scorpion -από το 960 έως το 746- είναι εξοπλισμένα με αυτόματη τηλεσκοπική ανάκληση του βραχίονα της μπούμας κατά το χαμήλωμα. Μαζί με την προαιρετική αυτόματη επιστροφή του κάδου οι κύκλοι φόρτωσης γίνονται παιχνίδι, όπως αναφέρει η εταιρεία.Επίσης, όλα τα μοντέλα Scorpion θα έχουν και αναγεννητικό υδραυλικό σύστημα λειτουργίας. Το χαμήλωμα χωρίς φορτίο αποσυνδέεται από τις στροφές του κινητήρα και η εξαρτώμενη από τον μοχλό ρύθμιση της ταχύτητας μειώνει παράλληλα το επίπεδο θορύβου αλλά και την κατανάλωση καυσίμου. Κατά την προσάρτηση και την αποσύνδεση των εργαλείων, οι οδηγοί θα δουν και ένα βελτιωμένο σύστημα ανακούφισης πίεσης για ασφαλέστερες και γρηγορότερες αλλαγές στις εφαρμογές.

Ποιοτικότερη η καμπίνα

Η καμπίνα των Scorpion έχει εξελιχθεί, φιλοξενώντας ένα νέο σύστημα κλιματισμού με αυξημένο όγκο αέρα, ειδικά για τις ζεστές μέρες. Η νέα, ρυθμιζόμενη γωνία και το ύψος της κολόνας του τιμονιού βελτιστοποιεί την εργονομία και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση στο δρόμο. Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική η βελτίωση της εναλλαγής λειτουργίας διεύθυνσης με τρόπο που οι τέσσερις λειτουργίες να μπορούν να εκτελεστούν ακριβέστερα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία