Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με καταστροφέα ως παγκόσμια καινοτομία οι σπαστήρες Corio Stubble στις αλωνιστικές της Claas

Η Claas παρουσιάζει το νέο Cοrio Stubble Cracker για αποτελεσματικό έλεγχο του καλαμποκιού κατά τη συγκομιδή και ταχύτερη αποσύνθεση των καλαμιών καλαμποκιού.

466871_25

Βασίλης Σοφός

250
0

Χάρη στον ενσωματωμένο καταστροφέα καλαμιών στην κεφαλή της ενσιρωτικής εξοικονομείται μια επόμενη λειτουργία, η οποία εξοικονομεί καύσιμα και ανθρώπινο δυναμικό, λέει η Claas για την προσθήκη του νέου συστήματος Cοrio Stubble Cracker στις ενσιρωτικές της. Η καταπολέμηση του τρυπήματος καλαμποκιού απαιτεί υψηλό επίπεδο μηχανικών μέτρων.

Μετά τη συγκομιδή του καλαμποκιού, είναι συχνά απαραίτητες περαιτέρω επεμβάσεις με περιστροφικό κόφτη, ρολό μαχαιριού ή άλλους συνδυασμούς άροσης για να καταστρέψουν αποτελεσματικά τις καλαμιές και έτσι να αποτρέψουν τις προνύμφες.Με το Cοrio Stubble Cracker, η Claas ενσωματώνει ένα συμπαγή σπαστήρα σε μια κεφαλή καλαμποκιού για πρώτη φορά, μια δική της πατέντα που εξοικονομεί πρόσθετη εργασία και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε σύγκριση με τη συμβατική εργασία. Έξυπνη και γρήγορη ενσωμάτωση Το Stubble Cracker λειτουργεί με μία περιστρεφόμενη πλάκα ανά σειρά, η οποία είναι εξοπλισμένη με δύο ογκώδεις, ειδικά σχεδιασμένες και επικαλυμμένες σφύρες. Αυτές συνθλίβουν πολύ αποτελεσματικά κάθε καλαμιά. Χάρη στην επίστρωσή τους, μπορούν να επιτευχθούν μεγάλοι χρόνοι λειτουργίας, γρήγορα αλλά και με χαμηλό κόστος συντήρησης.

Δύο ρότορες συνδέονται στο πλαίσιο μέσω μιας σύνδεσης τριών σημείων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξαιρετική «τρισδιάστατη» παρακολούθηση του εδάφους. Παράλληλα, η πλάκα ολίσθησης εξασφαλίζει μια σταθερή απόσταση μεταξύ των φτερών και του εδάφους κάτω από όλες τις συνθήκες, σχεδιασμός που μειώνει τη φθορά και εξασφαλίζει σταθερά υψηλή ποιότητα εργασίας.

Οι ρότορες λειτουργούν με ταχύτητα 1.200 σ.α.λ. και κινούνται μηχανικά ανά ζεύγη μέσω ενός άξονα καρδανίου, ενώ ένας συμπλέκτης καστάνιας προστατεύει αποτελεσματικά τα γρανάζια από υπερφόρτωση και επαφή με εμπόδια όπως βαριές πέτρες. Χάρη στην παρακολούθηση της ταχύτητας των ροτόρων, ο οδηγός λαμβάνει ένα μήνυμα σφάλματος στο τερματικό CEBIS της Claas, εάν υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής. Επιπλέον, οι μονάδες ρότορα ανυψώνονται αυτόματα από δύο υδραυλικά έμβολα σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτωσης ή έρθουν σε επαφή με μεγαλύτερα ξένα αντικείμενα.Οι μονάδες του σπαστήρα ανυψώνονται επίσης αυτόματα στην επιλογή τη; όπισθεν και κατά την ανύψωση του συλλέκτη στο κεφαλάρι. Η Claas λέει πως οι εσωτερικές συγκρίσεις έδειξαν μια απαιτούμενη πρόσθετη ισχύ 3 kW ανά σειρά, δηλαδή περίπου 25 kW στο οκτώ σειρών Corio 875 FC Stubble Cracker διαθέσιμο από το 2023 σε περιορισμένη παραγωγή.

Όταν χρησιμοποιείται το Stubble Cracker, η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται ελαφρά μόνο κατά περίπου 2 λ./10 στρέμματα. Έτσι, το Corio Stubble Cracker λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από τη χωριστή διαδικασία, ειδικά επειδή η καθαρή ενέργεια κίνησης του οχήματος μεταφοράς εξαιρείται από τον συνολικό υπολογισμό. Μελέτες από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Weihenstephan-Triesdorf επιβεβαιώνουν αυτές τις μετρήσεις.Ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος σπουδαστών το 2021, οι δοκιμές έδειξαν εξοικονόμηση καυσίμων κατά 30% και μείωση 50% στην εργασία σε σύγκριση με μια πρόσθετη διαδικασία με μια ξεχωριστή λειτουργία εδαφοκάλυψης. Επιπλέον, η χρήση του Corio Stubble Cracker μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από Fusarium, αφού καλαμιές σαπίζουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μετά την επόμενη άροση. Για τις οδικές μεταφορές, οι μονάδες ανυψώνονται υδραυλικά και επομένως είναι πιο συμπαγείς στο κύριο πλαίσιο, πράγμα που σημαίνει ότι η ορατότητα κατά την οδική μεταφορά είναι ελαφρώς περιορισμένη. Με το οκτώ σειρών Corio 875 FC, το Stubble Cracker αυξάνει το βάρος του κατά περίπου 400 κιλά.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία