Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οικονομικό έτος με μεγάλα κέρδη για την οικογενειακή επιχείρηση Pöttinger

Κατά το οικονομικό έτος 2021/2022, η Pöttinger άγγιξε σε πωλήσεις τα 506 εκατομμύρια ευρώ, ισορροπώντας ανάμεσα στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει ο βιομηχανικός κλάδος.

pottinger_2

Βασίλης Σοφός

132
0

Η αυστριακή οικογενειακή εταιρεία Pöttinger καταγράφει θετικό ισοζύγιο για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, η εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 25% στα 506 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ήταν ρεκόρ ανάπτυξης, όπως δηλώνει η ίδια.

Τα προϊόντα στα οποία οφείλεται εν πολλοίς αυτή η πρωτιά είναι τα εργαλεία χορτονομής, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων με 67%, ακολουθούμενα από τα εργαλεία άροσης με 33%. Αύξηση όμως κατά 12% σημείωσε και η πώληση γνήσιων ανταλλακτικών.Το ποσοστό εξαγωγής του εξοπλισμού είναι 91%, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να είναι οι σημαντικότερες αγορές για την κατασκευάστρια. Η Pöttinger, ωστόσο, δεν έχει διασταλεί μόνο οικονομικά, αφού το εργατικό δυναμικό ανέρχεται τώρα συνολικά σε 2017 άτομα.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Pöttinger σχεδιάζει να ανοίξει ένα κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας για να δοκιμάσει τα μηχανήματα σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Επιπλέον, τον Ιανουάριο του 2023 θα ολοκληρωθεί μια νέα αίθουσα τεχνολογίας βαφής στο εργοστάσιο πιεστηρίου και συλλεκτικών στην Αυστρία.

Η εταιρεία θέλει να δει τις υψηλές τιμές της αγοράς για τα γεωργικά προϊόντα ως ευκαιρία, αλλά δηλώνει επίσης ότι οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα αποτελέσουν «μια συναρπαστική πρόκληση». «Κοιτάζοντας το μέλλον για το επόμενο έτος, υποθέτουμε ότι η πίεση από την τεταμένη κατάσταση εφοδιασμού θα παραμείνει. Μαζί με την αφοσιωμένη ομάδα μας, θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στη διασφάλιση της διατήρησης της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων υψηλής ποιότητας από τη γεωργία στον πληθυσμό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία