BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην έκθεση SIMA το Νοέμβριο το νέο ψεκαστικό Condor Vanguard της Agrifac

To νέο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Condor Vanguard έχει μέγιστη ταχύτητα οδήγησης 50 χ.α.ω., μέγιστη ικανότητα ψεκασμού 380 λ./λ., πλάτος μπούμας 24 έως 28 μέτρα, απόσταση ακροφυσίων 25 εκ. και πλάτος διαδρομής 24 έως 49 μέτρα.

Vanguard-For-the-growers

Βασίλης Σοφός

413
0

Η Agrifac κατασκεύασε ένα νέο αυτοκινούμενο ψεκαστικό με εξακύλινδρο κινητήρα 6,7 λίτρων, ισχύ 288 ίππων και χωρητικότητα δεξαμενής 6.000 λίτρων (με δοχείο καθαρού νερού χωρητικότητας 660 λίτρων). Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στη μεγάλη έκθεση SIMA του Παρισιού, έχει πλάτος 2,55 μ., ύψος σχεδόν 4 μ., μεταξόνιο 3,6 μ. και συνολικό μήκος 11,25 μ.



Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός συμπαγούς και στιβαρού J-boom της εταιρείας ή το σύστημα ψεκασμού με υποβοήθηση αέρα μέσω της μπούμας AirFlowPlus. Ο λόγος για την κατασκευή ενός νέου ψεκαστικού έχει να κάνει με τη ζήτηση για μεγαλύτερη ικανότητα ψεκασμού, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ψεκάζουν περισσότερο σε λιγότερο χρόνο, λέει η εταιρεία.

«Με τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, βλέπουμε ότι τα αυτοκινούμενα ψεκαστικά, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε περιοχές μικρής κλίμακας όπως η Ολλανδία. Γι' αυτό επιλέξαμε τη χωρητικότητα δεξαμενής 6.000 λίτρων», λέει ο Rens Albers, διευθυντής προϊόντων στην Agrifac. «Η νομοθεσία στην Ευρώπη παίζει επίσης το ρόλο της, αφού γίνεται πιο αυστηρή. Υπάρχει μεγαλύτερη επιβολή για μέγιστο πλάτος μηχανήματος 2,55 μ. και για αυτό κατασκευάσαμε αυτό το νέο μοντέλο», εξηγεί ο ίδιος.



Επειδή όλο και περισσότερα ψηλότερα ελαστικά με μεγαλύτερο πέλμα κυκλοφορούν στην αγορά, οι κατασκευαστές αναγκάζονται να κάνουν τα μηχανήματα ψηλότερα. Αυτό είναι ευνοϊκό για ένα χαμηλό, οικολογικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ελαστικά Alliance Agriflex +354 VG 480/95 R50 μπορούν να τοποθετηθούν στο νέο ψεκαστικό. Το πλάτος του μετατρόχιου είναι απεριόριστα ρυθμιζόμενο μεταξύ 180 και 255 εκατοστά μέσω του πλαισίου StabiloPlus, ενώ το πλαίσιο WideTrackPlus έχει μετατρόχιο 225–300 εκ.

Οι επιλογές που μπορούν να συνοδεύσουν το νέο μηχάνημα είναι ένα καπάκι ανάμειξης υγρού-αέρα, χάρτες εργασίας υψηλής ανάλυσης και σύστημα ανίχνευσης σημείων με κάμερα. Η Agrifac, όπως αναφέρθηκε, θα παρουσιάσει το νέο ψεκαστικό στο κοινό για πρώτη φορά στη διεθνή εμπορική έκθεση SIMA (6-10 Νοεμβρίου) στο Παρίσι, με το Agrifac Condor Vanguard να είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο του 2023.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία