BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα χαρακτηριστικά ενσωματώνει η Fendt στις αλωνιστικές Ideal του 2023

Το αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης ακρωτηρίου Variotronic Turn Assistant αλλά και το βελτιωμένο περιβάλλον μέσα στην καμπίνα είναι δύο από τα νέα χαρακτηριστικά που προσθέτει η Fendt στις αλωνιστικές Ideal το 2023.

news-8-crop_3

Βασίλης Σοφός

329
0

Τα μικρά περιθώρια συγκομιδής και η αυξανόμενη πίεσηπου φέρνουν τα υψηλά κόστη οδηγεί τη Fendt στο να βρίσκει ολοένα και πιο αποτελεσματικές λύσεις συλλογής του υλικού, ενώ τα αυξανόμενα πλάτη εργασίας δημιουργούν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους οδηγούς.

Ένα βελτιστοποιημένο και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης ακρωτηρίου ανακουφίζει τους οδηγούς, όπως λέει η εταιρεία, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και συμβάλλει σε ακόμη υψηλότερη συνολική απόδοση στη συγκομιδή. Το Fendt Variotronic Turn Assistant είναι πλέον διαθέσιμο για τις αλωνιστικές Fendt Ideal. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να περιστρέφεται ανεξάρτητα σύµφωνα µε τις προηγουµένως υπολογισµένες και καθορισµένες διαδικασίες στροφής. 



Με το πάτωμα σε λειτουργία, η αλωνιστική λειτουργεί στο χωράφι σε μικρά τμήματα, ενώ ο κοχλίας εκφόρτωσης βρίσκεται πάντα στην πλευρά που έχει κοπεί. Όταν μάλιστα πολλές θεριζοαλωνιστικές μηχανές εργάζονται σε μια περιοχή, διασφαλίζεται ότι τα μηχανήματα δεν καταλήγουν στην ίδια γραμμή διαδρομής. Το Fendt Variotronic Turn Assistant αποφεύγει τις ανακριβείς στροφές, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και μειώνοντας την κούραση του οδηγού, με τις περιττές διελεύσεις και τους ελιγμούς να εξαλείφονται, κάτι που προστατεύει το έδαφος και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Η Fendt προσφέρει τώρα και διαφορετικά μήκη για τον κοχλία εκφόρτωσης της Ideal. Οι επιλογές 7,0 μ. (S), 8,4 μ. (M) και 9,9 μ. (L) αντικαθιστούν τα υπάρχοντα μήκη των 7,6 μ., 9,15 μ. και 10,6 μ., ενώ το ύψος για εκφόρτωση είναι πλέον 4,55 μ., 4,95 μ. ή 5,35 μ. αντίστοιχα. Ανάλογα με το πλάτος της κεφαλής και το μήκος του κοχλία, το τρακτέρ μπορεί να κινηθεί πάνω ή δίπλα από τη λωρίδα και τα ψηλά ρυμουλκούμενα φορτώνονται με ακρίβεια και ταχύτητα ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος. Προκειμένου να υπάρχει μέγιστη πρόσφυση και ισχύς κίνησης ακόμη και σε λοφώδες έδαφος ή σε υψηλές ταχύτητες προς τα εμπρός, η μονάδα Heavy Duty θα είναι διαθέσιμη για θεριζοαλωνιστικές μηχανές με ερπύστριες από το 2023.



Ο συνδυασμός μιας μεγαλύτερης υδραυλικής αντλίας και ενός μεγαλύτερου υδραυλικού κινητήρα παρέχει επίσης περισσότερη ισχύ σε λοφώδεις τοποθεσίες ή σε υψηλές ταχύτητες, ειδικά κατά τη ρυμούλκηση κεφαλών πίσω από την αλωνιστική, μεταξύ πεδίων. Η μονάδα δίσκου Heavy Duty θα είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα Fendt Ideal 8T, 9T και 10T.

Ακόμη πιο άνετη καμπίνα

Καλύτερη ηχομόνωση, νέες επιλογές αποθήκευσης και νέο κουτί ψύξης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν αναθεωρηθεί στην καμπίνα Fendt VisionCab. Η βελτιωμένη μόνωση της καμπίνας μειώνει τα επίπεδα θορύβου κατά τρία ντεσιμπέλ -συνολικά 74 db- σε λειτουργία πλήρους φορτίου.

Οι νέες θήκες στο πίσω μέρος της καμπίνας αυξάνουν τις επιλογές αποθήκευσης, ενώ δύο υποδοχές φόρτισης USB είναι διαθέσιμες στο υποβραχιόνιο, καθώς και μια δεύτερη υποδοχή τερματικών. Το νέο ενεργό ψυγείο διατηρεί τα τρόφιμα και τα ποτά κρύα όλη την ημέρα, ακόμη και σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, και μπορεί να τα ψύξει στους 0 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη, τα αναβαθμισμένα μοντέλα θα φιλοξενούν νέους συνδυασμούς ερπυστριών και ελαστικών. Από το 2023, ερπύστριες 76 εκ. ή μπροστινά ελαστικά 800/70R38 θα είναι διαθέσιμα σε συνδυασμό με πίσω ελαστικά 520/85R30. Με αυτόν τον συνδυασμό, η αλωνιστική θα έχει εξωτερικό πλάτος μόλις 3,49 μ.



Παράλληλα, η μετάδοση κεφαλής μεταβλητής ταχύτητας, γνωστή από τα μοντέλα Fendt Ideal 9 και 10, μπορεί τώρα να παραγγελθεί και για τα μοντέλα Fendt Ideal 7, 7T, 8 και 8T. Τέλος, ένα νέο περίβλημα για το σύστημα εξάτμισης τοποθετείται στο βασικό εξοπλισμό των μοντέλων Fendt Ideal 8, 9 και Ideal 10 με κινητήρα MAN. Το νέο σύστημα παρέχει ακόμη καλύτερη προστασία από τη σκόνη και τη βρωμιά, μειώνοντας τη συντήρηση και τον καθαρισμό στο ελάχιστο.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία