BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Amico F και Terria: Ολοκληρωμένο πέρασμα για λίπανση και σπορά από την Pöttinger

Η νέα μπροστινή χοάνη Amico F και ο καλλιεργητής Terria από την Pöttinger, μπορούν μαζί να προσφέρουν τη δυνατότητα εφαρμογής λιπάσματος και σποράς καλυπτικής καλλιέργειας ταυτόχρονα. Η χωρητικότητα των 1.700 ή 2.400 λίτρων και η διαίρεση με διάταξη 60:40 εξασφαλίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, με τη χοάνη να διατίθεται με μία ή δύο μονάδες μέτρησης για την ανάμειξη διαφορετικών υλικών.

4-7

Βασίλης Σοφός

136
0

Η φειδώ στη χρήση λιπάσματος και σπόρων δεν είναι η αποτελεσματική λύση για τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός πεδίου, με την Pöttinger να αναζητά τρόπο αποτελεσματικής εφαρμογής των παρελκόμενών της με μικρό κόστος μεν αλλά με το ίδιο καλό αποτέλεσμα δε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Pöttinger συνδύασε τον καλλιεργητή Terria με την μπροστινή χοάνη Amico F για εργασία με εξοικονόμηση πόρων.



Με άνετη λειτουργία

Οι δοσομετρικές μονάδες του Amico F είναι εύκολα προσβάσιμες από μπροστά, έτσι ώστε οι τροχοί μέτρησης να μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Μια πλάκα κλεισίματος διευκολύνει την εναλλαγή των τροχών μέτρησης. Η βαθμονόμηση μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα από το έδαφος χρησιμοποιώντας ένα κουμπί βαθμονόμησης, με την πρόσθετη πλατφόρμα φόρτωσης να διευκολύνει το γέμισμα της χοάνης. Από την εταιρεία παρέχεται ένα μεγάλο στεγανό εξάρτημα για την εκκένωση του υπολειμματικού υλικού.



Η χωρητικότητα των 1.700 ή 2.400 λίτρων και η διαίρεση 60:40 εξασφαλίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για την μπροστινή χοάνη και, για να διασφαλιστεί η άνετη λειτουργία, η μπροστινή χοάνη Amico F είναι εξοπλισμένη με ISObus στάνταρ. Μία ή δύο μονάδες μέτρησης μπορούν να ελεγχθούν ειδικά για κάθε πλευρά από το έξυπνο σύστημα ελέγχου. Επιπλέον, η χοάνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα μαζί με εξοπλισμό τρίτων ετσιρειών χάρη στο σύστημα ελέγχου ISObus.



Μεταφoρά μεγάλων όγκων σε μεγάλη απόσταση

Για να είναι σε θέση να επιτύχει μεγάλες αποστάσεις μεταφοράς, το Amico F διαθέτει σύστημα χοάνης υπό πίεση. Αυτό επιτρέπει την ανάμειξη και τη μεταφορά σταθερά μεγάλων ποσοτήτων σπόρων και υλικών λιπασμάτων. Εξασφαλίζεται επίσης υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας επειδή οι σπόροι και το λίπασμα μεταφέρονται υπό πίεση.



Βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων για την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών

Στόχος της συνδυασμένης μεθόδου, λέει η Pöttinger, είναι η χαλάρωση του εδάφους και ταυτόχρονα η εφαρμογή λιπάσματος, καθώς μπορεί να διατεθεί καλύτερα στην καλλιέργεια με άμεση τοποθέτηση στο έδαφος.



Ως αποτέλεσμα, αποτρέπεται η εξάντληση των θρεπτικών ουσιών. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να αντισταθμιστούν με ακρίβεια σε διαφορετικά στρώματα εδάφους χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία. Αυτό προάγει τη στοχευμένη ανάπτυξη των ριζών επειδή οι ρίζες έλκονται από το λίπασμα. Και, φυσικά, ένα ισχυρά ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα προάγει την ανάπτυξη των φυτών και την πυκνότητα των καλλιεργειών.





Το παρελκόμενο Terria με εξοπλισμό λιπασμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καλλιέργεια καλαμιών όσο και για εργασίες βαθιάς χαλάρωσης, όπως σημειώνει η εταιρεία. Η μεγάλη απόσταση των δοντιών των καλλιεργητών Terria εξασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία ακόμη και με μεγάλους όγκους οργανικής ύλης. Η ενσωμάτωση υπολειμμάτων κάλυψης πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους στελεχών και είναι δυνατός ο συνδυασμός με πτερύγια. Τα διαφορετικά βάθη εναπόθεσης του λιπάσματος επιτρέπουν την παροχή διαφορετικών τύπων εδάφους, ανάλογα με τις ανάγκες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία