BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Herbicide GUSS: Tο πρώτο αυτόνομο ψεκαστικό κάνει διαθέσιμο η John Deere

Ομολογουμένως, το νέο αυτόνομο μηχάνημα της GUSS, που θα πωλείται από επιλεγμένους αντιπροσώπους της John Deere, είναι ένα από τα πιο φουτουριστικά οχήματα στην γεωργία, που παίρνουν το ρόλο ψεκαστικού ζιζανιοκτονίας στους οπωρώνες, απομακρύνοντας τον οδηγό από το δύσκολο έργο της έκθεσης στα χημικά κατά τη διάρκεια του ψεκασμού.

Herbicide-GUSS-Sprayer-864x576

Βασίλης Σοφός

2272
0

Η GUSS Automation παρουσίασε το πρώτο και μοναδικό στο είδος του αυτόνομο ψεκαστικό ζιζανιοκτόνων στους οπωρώνες. Το Herbicide GUSS, που θα διατίθεται από επιλεγμένους αντιπροσώπους της John Deere, απομακρύνει τον οδηγό από το όχημα για να εξαλείψει την έκθεση στη χημική ουσία που ψεκάζεται.



Ωστόσο, ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί οποιονδήποτε συνδυασμό έως και οκτώ ψεκαστικών της GUSS, σε φορητό υπολογιστή από την ασφάλεια του οχήματός του. Με τους καλλιεργητές να προσπαθούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να αυξήσουν την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα, να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να ενισχύσουν την ασφάλεια των εργαζομένων, το Herbicide GUSS είναι η λύση για την κάλυψη και την υπέρβαση αυτών των αναγκών, όπως αναφέρει η εταιρεία.



Το νέο όχημα της GUSS χρησιμοποιεί την τεχνολογία LIDAR για να παραμείνει στη σειρά, με τους εννέα αισθητήρες στον ψεκαστικό να ανιχνεύουν, να στοχεύουν και να εντοπίζουν ζιζάνια στον οπωρώνα, γεγονός που μειώνει τη χρήση υλικού και τη μετατόπιση (drift) κατά την εφαρμογή. Η μείωση της ποσότητας του υλικού που ψεκάζεται αυξάνει την ασφάλεια για τον χειριστή, προάγει τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και, κατ΄επέκταση, τα παραγόμενα τρόφιμα γίνονται πιο ασφαλή.



«Η ανακοίνωση για το λανσάρισμα του Herbicide GUSS φανερώνει το λόγο που είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που έχουμε τη GUSS ως μέρος της σειράς λύσεων High Value Crop», δήλωσε ο Greg Christensen, διευθυντής μάρκετινγκ της John Deere για τη σειρά 5 των τρακτέρ της εταιρείας και για τις καλλιέργειες υψηλής αξίας.



«Η ομάδα της GUSS έχει χρόνια και βάθος εμπειρίας στον κλάδο του ψεκασμού καλλιεργειών υψηλής αξίας. Είναι σε θέση να λύσουν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών πολύ γρήγορα. Οι πελάτες με οπωρώνες και αμπελώνες στον χώρο των καλλιεργειών υψηλής αξίας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις εργασίας, ασφάλειας και βιωσιμότητας. Η GUSS, το Mini GUSS και τώρα το Herbicide GUSS μπορούν να βοηθήσουν τους παραγωγούς να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις», σημειώνει ο ίδιος.



Το αυτόνομο GUSS έχει μήκος 7 μέτρα, ύψος σχεδόν 2 μέτρα και το πλάτος κυμαίνεται από 2,5 έως και έως 5,9 μέτρα, ανάλογα με την έκταση της μπούμας. Οι υδραυλικά ελεγχόμενοι, ρυθμιζόμενοι σε ύψος βραχίονες προσαρμόζουν απόσταση σειρών 5,5 έως 6,7 μέτρων. «Οι καλλιεργητές ζήτησαν ένα αυτόνομο μηχάνημα ζιζανιοκτονίας. Περάσαμε αυτήν την ιδέα στο επόμενο επίπεδο εφαρμόζοντας τεχνολογία ανίχνευσης ζιζανίων για να δώσουμε στον καλλιεργητή ένα μηχάνημα που προσφέρει τεράστια αξία. Η χαμηλότερη χρήση χημικών βοηθά τον καλλιεργητή να μειώσει το κόστος και είναι όφελος για το περιβάλλον», δήλωσε ο Gary Thompson, COO της GUSS Automation.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία