BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για τη νέα σπαρτική Precea 6000-2AFCC της Amazone

Η Amazone παρουσιάζει τη νέα Precea 6000-2AFCC, που συνδυάζει τον περιστροφικό καλλιεργητή KG και την σπαρτική ακριβείας, θα είναι διαθέσιμη σε πλάτη 6 μέτρων και 8 σειρών, ένα ευέλικτο παρελκόμενο, ειδικά όταν είναι εξοπλισμένο με την μπροστινή χοάνη FTender.

precea6000_2afcc_fendt_d0_kw_p5182136_d1_220805_s_9be_

Βασίλης Σοφός

224
0

Ένας καλά προετοιμασμένος σπόρος είναι η βάση για την ιδανική ανάπτυξη της καλλιέργειας και η Amazone προσφέρει στην αγορά άλλη μία λύση, συνδυάζοντας το στιβαρό περιστροφικό καλλιεργητή KG 6002-2 Super που αναμειγνύει την επιφάνεια του εδάφους, με την σπαρτική. Ο διαχωρισμός των χονδροειδών σβώλων που αφήνονται στην επιφάνεια του εδάφους και του λεπτού εδάφους στην περιοχή του ριζικού ορίζοντα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης. Μπορούν να επιτευχθούν ταχύτητες έως και 12 χ.α.ω ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους και το βάθος εργασίας, επιτρέποντας έτσι αύξηση της απόδοσης.



Επίσης, το σύστημα εναλλαγής επιτρέπει τη γρήγορη μετατροπή από τη σπαρτική ακριβείας Precea στο σύστημα Avant με μαχαίρια RoTeC ή TwinTeC. Παράλληλα, η χοάνη FTender για την προμήθεια λιπασμάτων ή σπόρων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο συνδυασμό. Το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα σποράς PreTeC μπορεί να φορτωθεί μηχανικά με πίεση μέχρι 220 κιλά.



Η υδραυλική επιλογή επιτρέπει τη ρύθμιση της πίεσης έως και 350 κιλά απευθείας από το τρακτέρ, εν κινήσει. Αυτό εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία και ομοιόμορφη ανάδυση του χωραφιού όταν χρησιμοποιείται για σπορά μετά το άροτρο.

Ακριβές σύστημα διαχωρισμού

Το σύστημα διαχωρισμού στην σπαρτική Precea βασίζεται στην υπερπίεση που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Τόσο η χοάνη σποράς όσο και η πλήρης μονάδα μέτρησης υπόκεινται σε υπερπίεση. Ο σπόρος τροφοδοτείται από μια χοάνη σπόρων σε έναν μεμονωμένο δίσκο που σφραγίζεται από τη μονάδα μέτρησης και πιέζεται στις οπές του δίσκου. Έπειτα εξασφαλίζεται η ακριβής απογύμνωση μέσω των τριών δακτύλων.



Στη συνέχεια, ο σπόρος φτάνει στο κανάλι, όπου η πίεση επαφής σταματά και ο κόκκος εκτοξεύεται ακριβώς στο αυλάκι του σπόρου και πιάνεται από τον κύλινδρο συγκράτησης. Ταυτόχρονα όμως, ένας οπτικός αισθητήρας παρακολουθεί στενά τη διαδικασία διαχωρισμού και αναφέρει τυχόν αστοχίες στο τερματικό του τρακτέρ. Η πλήρως αυτόματη, ηλεκτρική ρύθμιση των δακτύλων μέσω του SmartControl είναι ένα άλλο θετικό βήμα εξέλιξης.

Μπροστινή χοάνη με FTender

Το μοντέλο Precea 6000-2AFCC συνοδεύεται από τη νέα μπροστινή χοάνη FTender για μέγιστη απόδοση λίπανσης. Χωρητικότητες είτε 1.600 λίτρων είτε 2.200 λίτρων έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και συνεπώς υψηλότερες αποδόσεις. Το FTender είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική μονάδα μέτρησης και ελέγχεται μέσω του τερματικού ISObus, από το βασικό εξοπλισμό.



Η βαθμονόμηση είναι δυνατή απευθείας στην μπροστινή χοάνη μέσω του προαιρετικού TwinTerminal. Από αυτή την άποψη, ο σύστημα μέτρησης και ο αναδιπλούμενος κάδος αποθηκεύονται με ασφάλεια κοντά στην εύκολα προσβάσιμη μονάδα μέτρησης. Το FTender μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χοάνη σποράς για τον συνδυασμό Avant 02. Ωστόσο, μπορεί να συνδυαστεί με μηχανήματα άροσης της Amazone, προκειμένου να εφαρμοστεί λίπασμα με ένα πέρασμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία