BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρης αναβάθμιση για τις τετράγωνες χορτοδετικές της Fendt του 2023

Η γκάμα των τετράγωνων χορτοδετικών της Fendt ανανεώνεται, με την εταιρεία να προσφέρει 13 διαφορετικά μοντέλα συμβατά με ISObus. Αυτά διαφέρουν ανάλογα με τις διάφορες διαστάσεις του θαλάμου, τη διαμόρφωση του συστήματος συσκευάσματος ή της διαμόρφωσης κοπής ProCut και τον τύπο του άξονα, θα εισάγονται και νέες ονομασίες μοντέλων.

news-8-high_6

Βασίλης Σοφός

238
0

Υψηλή απόδοση και διαχρονικές τεχνολογίες χαρακτηρίζουν τα νέα μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά της Fendt. Η γκάμα της γερμανικής φίρμας έχει ανανεωθεί όμως πλήρως για το 2023. Η νέα γενιά μηχανημάτων περιλαμβάνει ένα νέο άξονα, ένα αναβαθμισμένο πικ απ και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά.



Στην γκάμα θα προσφέρονται 13 διαφορετικά μοντέλα συμβατά με ISObus στην τυπική σειρά μεγάλων τετράγωνων χορτοδετικών. Tο μοντέλο 1290 TC διαθέτει θάλαμο χορτοδεσίας 120 x 90 εκ. σε διαμόρφωση διπλού άξονα (T) με τον κόφτη ProCut (C), ενώ το Fendt 12130 SP διαμορφώνει δεμάτια 120 x 130 εκ., σε διαμόρφωση μονού άξονα (S) και συσκευαστή (P). 


Νέος διπλός άξονας με ανάρτηση

Όλα τα τετράγωνα χορτοδετικά με διπλό άξονα για το 2023 θα είναι εξοπλισμένα με νέο βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και παθητικό άξονα διεύθυνσης στον βασικό εξοπλισμό. Ο σχεδιασμός αυτός αυξάνει την ικανότητα ελιγμών και αποφεύγει τη ζημιά στο έδαφος. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με μεγαλύτερα ελαστικά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Με τη διάσταση ελαστικού 620/50R-22,5, ωστόσο το εξωτερικό πλάτος των χορτοδετικών παραμένει κάτω από τα 3 μ.


Πιο ισχυρό πικ απ

Μια επιπλέον σειρά δοντιών αυξάνει την απόδοση του πικ απ στα αναβαθμισμένα χορτοδετικά του 2023, στα οποία πέντε σειρές δοντιών μαζεύουν ακόμη καλύτερα την σοδειά και συμβάλλουν στην αύξηση της ταχύτητας εργασίας. Επιπλέον, οι νέες πλαστικές ταινίες συλλογής είναι πλέον στον βασικό εξοπλισμό του πικ απ.



Η λεία επιφάνεια βελτιώνει την ποιότητα των δεματιών και αποτρέπει την είσοδο ρύπων στο χορτοδετικό. Επιπλέον, η λεία επιφάνεια των πλαστικών ταινιών συλλογής μειώνει την τριβή. Αυτό εξασφαλίζει καθαρή ροή καλλιέργειας, ενώ το ανθεκτικό υλικό πολυπροπυλένιου των ταινιών πικ απ αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους και ταυτόχρονα μειώνει τον θόρυβο. Συνολικά, το χαμηλό βάρος των ταινιών συλλογής και η έξυπνη τοποθέτηση απλοποιούν περαιτέρω τη συντήρηση.



Υψηλά επίπεδα άνεσης

Τα ρουλεμάν του στροφαλοφόρου άξονα δεν χρειάζονται συντήρηση, στοιχείο που μειώνει την καθημερινή λίπανση και αυξάνει τη διάρκεια ζωής. Για περαιτέρω βελτίωση της μακροζωίας των χορτοδετικών, ο θάλαμος χορτοδεσίας και ο θάλαμος προ-συμπίεσης έχουν βελτιωθεί και η τάση του ελατηρίου στο πτερύγιο του αισθητήρα στον θάλαμο προσυμπίεσης μπορεί τώρα να ρυθμιστεί γρήγορα και εύκολα για τις εκάστοτε συνθήκες μέσω ενός μοχλού, έτσι ώστε τα δεμάτια να μπορούν πάντα να σχηματίζονται τέλεια. 


Νέα ηλεκτρονικά συστήματα

Το ψηφιακό περιβάλλον Bale Create είναι το πρώτο για το οποίο φρόντισαν οι ειδικοί της Fendt. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα μετρούν το μήκος της μπάλας με ακρίβεια. Το έξυπνο ηλεκτρονικό χειριστήριο παρακολουθεί το μήκος της μπάλας για να διασφαλίσει ότι δεν υπερβαίνει το προκαθορισμένο μήκος. Η προαιρετική οθόνη καταγράφει την ποσότητα του νήματος που χρησιμοποιείται και παρέχει μια προειδοποίηση όταν ο σπάγγος τελειώνει. Αυτό μειώνει το χρόνο διακοπής λειτουργίας και εξασφαλίζει ότι τα δεμάτια δένονται με ασφάλεια. Για τα μοντέλα XD, η παρακολούθηση σπάγγου αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό.



Τα νέα ηλεκτρονικά επιτρέπουν επίσης τη χρήση του συστήματος τηλεμετρίας Fendt Connect και το δεμάτιασμα μπορεί να ελεγχθεί με τη χρήση του συστήματος αμφίδρομης επικοινωνίας με το τρακτέρ, του TIM (Tractor Implement Management), που είναι ενσωματωμένο στο χορτοδετικό.

Ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο τομέα της διαχείρισης ποιότητας της μπάλας είναι το Bale Link. Το Bale Link είναι ένα σύστημα συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών για κάθε μεμονωμένο τετράγωνο δεμάτι. Κατά τη διαδικασία δεματιάσματος, το μηχάνημα καταγράφει δεδομένα ειδικά για το δεμάτι σχετικά με την ποιότητά του, τη θέση του σύμφωνα με το GPS, την υγρασία του και τον αριθμό των στρώσεων, ενώ αποθηκεύει πληροφορίες για την προσθήκη πρόσθετων και τις διαστάσεις της μπάλας.



Ένας ειδικός σπάγγος ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες και στη θερμοκρασία, με τσιπ RFID, δένεται σε κάθε δεμάτι κατά τη διαδικασία δεσίματος με τον τρίτο ή τον τέταρτο σπάγκο. Τα τσιπ τοποθετούνται στον σπάγκο με τέτοιο τρόπο ώστε ένα τσιπ να υφαίνεται σε κάθε δεμάτι μήκους έως 2,40 μ. Το τσιπ RFID εκχωρεί έναν αριθμό αναγνώρισης σε κάθε δεμάτι και οι πληροφορίες για κάθε μεμονωμένη μπάλα αποθηκεύονται σε στο cloud. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, τα δεμάτια μπορούν να αποθηκεύονται και να εμπορεύονται ανάλογα με την ποιότητά τους. Πρόκειται για μία επαναστατική λύση, διαθέσιμη από το 2024 στην Ευρώπη.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία