BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Kuhn F40 Evo: Ψεκασμός για τους απαιτητικούς με άνεση και χαμηλό αποτύπωμα

Η Κuhn λανσάρει το Kuhn F40 Evo για να ανταποκριθεί στους νέους κανονισμούς ψεκασμού, να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της σύγχρονης γεωργίας αλλά και τους απαιτητικούς επαγγελματίες, που επιθυμούν μια καλύτερη άνεση στην πολύωρη εργασία.

KUHN_F40_Evo-1_2

Βασίλης Σοφός

211
0

Για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της σύγχρονης γεωργίας, η Kuhn παρουσιάζει τον νέο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Kuhn F40 Evo. Ο σχεδιασμός του μηχανήματος βασίζεται σε ένα άκαμπτο πλαίσιο με ανάρτηση μπούμας ψεκασμού στο μπροστινό μέρος.



Η τοποθέτηση της μπούμας ψεκασμού μπροστά από την καμπίνα αυξάνει την άνεση και την αποτελεσματικότητα του χειριστή, με την κατασκευάστρια να τοποθετεί και μια αεροστεγή καμπίνα (κατηγορία IV), ευρύχωρη και εργονομική. Ο χειριστής διαθέτει πνευματικό κάθισμα με ψηλή πλάτη, κλιματισμό, τρεις υαλοκαθαριστήρες, φωτισμό full LED και κέντρο ελέγχου με δύο οθόνες και ένα joystick.



Το αυτοκινούμενο μηχάνημα διαθέτει ανοξείδωτη κύρια δεξαμενή χωρητικότητας 5000 ή 6000 λίτρων. Η δεξαμενή μπορεί να γεμίσει από εξωτερική πηγή ή με αντλία απόδοσης 110 λ./λ., κάτι που γίνεται πλήρως αυτόματα. Η υδραυλική επαγωγική χοάνη επιτρέπει τη συλλογή χημικών ουσιών σε υγρή μορφή ή σκόνη, ενώ διατίθεται και δεξαμενή καθαρού νερού 600 λίτρων.



Η κατασκευάστρια υπογραμμίζει τη σημασία του χαμηλού κόστους λειτουργίας των μηχανημάτων και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου ως μεγάλα πλεονεκτήματα. Ο εξακύλινδρος κινητήρας (Volvo D8) χωρητικότητας 7,8 λίτρων (Stage V) που χρησιμοποιείται στο Kuhn F40 Evo έχει ισχύ 218, 252 ή 280 και η μέγιστη ροπή των 1159 Nm είναι διαθέσιμη μόλις στις 1400 σ.α.λ., με την εταιρεία να δίνει μάλιστα και πενταετή εγγύηση για αυτόν.



Η γραμμή μετάδοσης κίνησης και ο κινητήρας ελέγχονται ηλεκτρονικά για τη βελτιστοποίηση των στροφών σύμφωνα με το πραγματικό φορτίο κατά τη λειτουργία. Αυτή η λύση μείωσε σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές θορύβου, λέει η Kuhn, ενώ οι έξυπνοι άξονες μειώνουν σημαντικά την ακτίνα στροφής, δίνοντας σβέλτη λειτουργία στο μεγάλο αυτοκινούμενο.

Τρία συστήματα ψεκασμού

Το ψεκαστικό Kuhn F40 Evo μπορεί να εξοπλιστεί με τρία διαφορετικά συστήματα ψεκασμού:

-Πνευματικό σύστημα για το κλείσιμο των ακροφυσίων με δυνατότητα χρήσης από 7 έως 15 τμήματα

-Σύστημα παλμικού ψεκασμού Dynapulse με δυνατότητα χρήσης από 7 έως 30 τμήματα

-Σύστημα Dynapulse EVO, το οποίο διαθέτει λειτουργίες Dynapulse plus, επιτρέποντας την αντιστάθμιση δόσης σε καμπύλες και μεταβλητούς ρυθμούς εφαρμογής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, τέλος, το σύστημα Dynapulse EVO της μπούμας, η οποία θα δεχτεί στο μέλλον τη λύση i-spray της Kuhn για στοχευμένο ψεκασμό στα ζιζάνια.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία