Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με νέες τεχνολογίες και τρακτέρ «κατεβαίνει» η McCormick στην EIMA 2022

Ανάμεσα στις νέες τεχνολογικές λύσεις που εισάγει η κατασκεάστρια στα οχήματά της, ξεχωρίζουν το σύστημα παρακολούθησης ελαστικών EazyGrip και το Smart Power Zero, που βελτιώνει την οδηγική ικανότητα των τρακτέρ σε επικλινή εδάφη. Τα τρακτέρ που θα προτιμήσουν πολύ οι Έλληνες αγρότες και θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Μπολόνια είναι εκείνα από τη σειρά X5 και X4F.

MC_RP5D_X4N_MetallicRed_Field_Mulcher_019_copy

Βασίλης Σοφός

1511
0

Η McCormick, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου θα βρεθεί στην καρδιά της τεχνολογικής ενημέρωσης για τον γεωργικό κλάδο, στην Μπολόνια της Ιταλίας, εκεί όπου θα λάβει χώρα η έκθεση γεωργικών μηχανημάτων EIMA 2022. Το κατασκευαστικό τμήμα της Argo Tractors έδειξε τα κύρια τρακτέρ που θα εκθέσει κατά τις ημέρες αυτές, λαμβάνοντας την ευκαιρία να γίνει απολογισμός των νέων τεχνολογιών που θα χαρακτηρίζουν τα νέα γεωργικά μηχανήματα που παράγονται, τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση, με το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive, το σύστημα EazyGrip και το Smart Power Zero να ξεχωρίζουν.

Το EazyGrip, το σύστημα παρακολούθησης και φουσκώματος ελαστικών, πορεί να λειτουργήσει μέσω ISObus μέσω του Data Screen Manager. Μια λύση που επιτρέπει την προσαρμογή της επιθυμητής πίεσης για τις διάφορες δραστηριότητες, σταματώντας αυτόματα όταν επιτευχθεί το προκαθορισμένο επίπεδο.Το Smart Power Zero είναι ένα σύστημα παρόμοιο με το Hill Holder στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο επιτρέπει στο τρακτέρ να παραμένει ακίνητο σε οποιαδήποτε κατάσταση κλίσης, έως ότου το πεντάλ γκαζιού ή το joystick EasyPilot επικοινωνήσουν ταυτόχρονα με το σύστημα πέδησης του τρέιλερ.

Οι καμπίνες στα τρακτέρ έχουν γενικά βελτιωθεί, ενώ στη συντήρηση έχει προστεθεί το κεντρικό σύστημα λίπανσης, το οποίο επιτρέπει τη διαχείριση της λίπανσης όλων των σημείων γράσου του τρακτέρ από μία μόνο είσοδο.

Τα εξειδικευμένα X5 και X4F στην EIMA 2022

Το McCormick X5 Stage V, στο μοντέλο X5.120 με 114 ίππους, αντιπροσωπεύει τη μέγιστη ισχύ μιας σειράς που περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα X5.100 και X5.110. Υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις: Premium και Efficient. Υπάρχει επίσης μια άλλη έκδοση υψηλής απόστασης από το έδαφος, η οποία έρχεται στην έκδοση Efficient, ως X5.100HC, με 95 ίππους και ως X5.110HC με 102 ίππους. Τα κιβώτια ταχυτήτων κυμαίνονται από τη διάταξη 48 + 16 με υδραυλικό μοχλό όπισθεν και HML (Premium) έως 12 + 12 ή 24 + 24 με μηχανικό ή υδραυλικό μοχλό όπισθεν (Efficient και HC).

Τα υδραυλικά προσφέρουν μια διπλή αντλία απόδοσης 62 λ./λ. στις εκδόσεις Efficient και HC και μια τριπλή αντλία 82 λ./λ. στην έκδοση Premium. Η μέγιστη ικανότητα των πίσω ανυψωτικών είναι 3900 κιλά (HC) και 4500 κιλά με την προσθήκη επιπλέον κυλίνδρων. Προαιρετικά, για τις εκδόσεις Premium είναι δυνατό να ζητηθεί η μηχανικά αναρτημένη καμπίνα, η οποία μπορεί να συνοδεύεται τον μπροστινό άξονα με ανάρτηση.Το McCormick X4F είναι το εξειδικευμένο τρακτέρ που συνδυάζει δύναμη και τεχνολογία με ευελιξία και ελαφρότητα και είναι κατάλληλο για ελιγμούς στους στενούς χώρους των οπωρώνων και των αμπελώνων. Στη Μπολόνια, η γκάμα αντιπροσωπεύεται από την πιο γενναιόδωρη έκδοσή της, την X4 XL, αφιερωμένη στο ανοιχτό χωράφι αλλά και στον πλατύ οπωρώνα, με κινητήρα 2,9 λίτρων και μέγιστη ισχύ 112 ίππων.

Φυσικά, τα μοντέλα πληρούν τις προδιαγραφές Stage V μέσω φίλτρου σωματιδίων παθητικής αναγέννησης DPF, καταλύτη οξείδωσης DOC και, για μοντέλα άνω των 75 ίππων, μέσω SCR και δοχείου AdBlue με πρακτική γρήγορη πρόσβαση και επαναπλήρωση. Το διάστημα συντήρησης του κινητήρα επεκτάθηκε στις 1.000 ώρες, τιμή που σημειώνει ρεκόρ στην κατηγορία των εξειδικευμένων τρακτέρ, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της McCormick: το P3-Drive 48FWD + 16RM.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία