BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Aerosem VT 6000 DD: Η εξάμετρη έκδοση της επιτυχημένης πνευματικής σπαρτικής της Pöttinger

Η εταιρεία λανσάρει το νέο συνδυασμό για άροση και σπορά, με πλάτος εργασίας στα 6 μέτρα πλέον και ενσωματωμένες τεχνολογίες για ακριβή τοποθέτηση των σπόρων χωρίς ζημιές στο έδαφος.

aerosem_vt_6000_john_deere_dji_0496_1_hq_e3e_

Βασίλης Σοφός

174
0

Μετά τις συρόμενες πνευματικές σπαρτικές Aerosem VT με πλάτος εργασίας 5 μέτρων, η Pöttinger λανσάρει τον συνδυασμό Aerosem VT 6000 DD με πλάτος εργασίας 6 μέτρων. Σε συνδυασμό με το ενεργό όργωμα, αυτό το μηχάνημα έρχεται με τεχνολογίες για εξαιρετική ευελιξία και σεβασμό στο έδαφος, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει η κατασκευάστρια Pöttinger.

Προστασία του εδάφους με αυλακώσεις μεγάλου όγκου

Για να αποφευχθεί η ζημιά στο έδαφος, τα ελαστικά συσκευασίας μεγάλου όγκου με διάμετρο 800 χιλιοστών μειώνουν την πίεση του εδάφους και την αντίσταση κύλισης. Η βέλτιστη ενοποίηση των σειρών των σπόρων καθίσταται δυνατή χάρη στη μεγάλη επιφάνεια επαφής σε συνδυασμό με το ειδικό αυλακωτό προφίλ του ελαστικού, λέει η εταιρεία.



Παράλληλα, η πρόσθετη απόσβεση του συσκευαστή εξασφαλίζει ομαλότερη λειτουργία. Και επειδή αυτό το μηχάνημα λειτουργεί τόσο ομαλά, επιτρέπει τη διατήρηση υψηλών ταχυτήτων οδήγησης σε διαφορετικούς τύπους εδάφους.

Χοάνη σπόρων διαμήκως τοποθετημένη

Η διαμήκως τοποθετημένη χοάνη -υπό πίεση- είναι τώρα διαθέσιμη με χωρητικότητα έως και 4.600 λίτρα στο Aerosem VT 6000 DD. Η έκδοση πλάτους 5 μέτρων χωράει 2.800 λίτρα. Η χοάνη χωρίζεται 50:50 κατά μήκος της κατεύθυνσης διαδρομής. Αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει στους σπόρους να εφαρμόζονται εύκολα. Εκτός από την καλή πρόσβαση στις μονάδες μέτρησης, οι πλάκες απενεργοποίησης διευκολύνουν την αλλαγή των τροχών μέτρησης όταν η χοάνη είναι γεμάτη.

Ευέλικτη λειτουργία με μονή βολή

Σύμφωνα με την Pöttinger, το γνωστό σύστημα χοάνης υπό πίεση των Aerosem έχει σχεδιαστεί για τα υψηλότερα ποσοστά εφαρμογής. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει ακριβείς ρυθμούς ροής σπόρων ανεξάρτητα από τον τύπο του σπόρου ή τις συνθήκες εργασίας. Κάθε πλευρά της χοάνης διαθέτει ξεχωριστή μονάδα μέτρησης -αλλά τροφοδοτεί την ίδια γραμμή σποράς. Οι μονάδες μέτρησης μπορούν να ελέγχονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, ενώ ακόμη και δύο εξαρτήματα μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα. Επιπλέον, δύο χάρτες εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σπορά συγκεκριμένης πλευράς.

Ισχυρά μαχαίρια Dual Disc

Το σύστημα διπλού δίσκου Dual Disc συμβάλλει στην ακριβή τοποθέτηση των σπόρων. Τα μεγάλα μαχαίρια είναι ελαφρώς μετατοπισμένα και σχηματίζουν μια καθαρή και τακτοποιημένη «υποδοχή» σπόρων. Οι ίδιου μήκους βραχίονες των μαιχαιριών είναι τοποθετημένοι σε σφραγισμένα ρουλεμάν με offset στα 30 εκ. για να εξασφαλίζεται η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και με μεγάλους όγκους φυτικών υπολειμμάτων. Όπως τονίζει η Pöttionger, τα μαχαίρια κόβουν αμέσως, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες εργασίας, χάρη στην πίεση του μαχαιριού, που φτάνει έως τα 60 κιλά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία