BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το άροτρο Servo 4000 λανσάρει η Pöttinger για μικρά και μεγάλα τρακτέρ

Με το νέο αναστρέψιμο Servo 4000 η Pöttinger υπόσχεται μεγάλη διάρκεια ζωής, οικονομική λειτουρία και αντοχή, χάρη στο ενισχυμένο πλαίσιο που διαθέτει το άροτρο.

Screenshot_2022-10-04_at_7_30_06_PM

Βασίλης Σοφός

2660
0

Η Pöttinger λανσάρει το νέο αναστρέψιμο άροτρο Servo 4000, το οποίο, όπως αναφέρει, υπόσχεται μεγάλη διάρκεια ζωής και οικονομική λειτουργία. Διαθέτει ένα διαισθητικό σύστημα ελέγχου, στιβαρό μηχανισμός αναστροφής και πλαίσιο υψηλής αντοχής με βελτιστοποιημένη γεωμετρία. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις Standard, Nova, Plus και Plus Nova, με τέσσερα έως έξι αυλακιές και διάκενο από σημείο σε σημείο 95 εκ. ή 102 εκ.

Τα μοντέλα Nova και Plus Nova περιλαμβάνουν υδραυλικό σύστημα προστασίας από πέτρες, με ρυθμιζόμενο τρόπο διαχείρισης έως και τα 1.400 κιλά, αποτρέποντας τη ζημιά στο άροτρο και επιτρέποντας τη συνέχιση της λειτουργίας χωρίς διακοπή. Το διάκενο της κάτω δοκού είναι καθορισμένο στα 80 εκ., με δυνατότητα αύξησης στα 90 εκ.



Να σημειώσουμε πως η Pöttinger έχει αναπτύξει την κεφαλή του Servo 4000 για να ταιριάζει σε διαφορετικές κατηγορίες τρακτέρ, με άξονες τοποθέτησης και την επιλογή άξονα στήριξης με κλειστό σύνδεσμο και κατευθυνόμενο άξονα, όπως απαιτείται. Έτσι, ανάλογα με τις επιλογές εξοπλισμού, το Servo 4000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρακτέρ από 140 έως 360 ίππους. Το πρόσφατα σχεδιασμένο κέντρο ελέγχου Servomatic, με σύνδεσμο τεσσάρων αρθρώσεων, λέγεται ότι διευκολύνει τη σωστή ρύθμιση του αρότρου και την ευκολότερη προσαρμογή του σε διαφορετικά τρακτέρ.

Η γωνία δέσμης και το πλάτος της μπροστινής αυλακιάς μπορούν να ρυθμιστούν σε λίγα μόλις βήματα, με μια ορατή κλίμακα που βοηθά τον χειριστή να βρει τη σωστή θέση της μπροστινής αυλακιάς. Με την επιλογή της υδραυλικής ρύθμισης του πλάτους, δίνεται η επιλογή στον χειριστή ο σύνδεσμος τεσσάρων αρμών να προσαρμόζει αυτόματα την μπροστινή αυλακιά, όταν αλλάζει το πλάτος της αυλακιάς. Ομοίως, το σημείο έλξης αλλάζει αυτόματα για να διατηρήσει την ιδανική γραμμή έλξης. Εάν απαιτείται, το πλάτος εργασίας στα μηχανήματα Plus και Plus Nova μπορεί να ρυθμιστεί υδραυλικά, ώστε να ταιριάζει στις συνθήκες του εδάφους.

Στα άλλα χαρακτηριστικά του νέου αρότρου αξιοσημείωτο είναι και το σύστημα Traction Control, το οποίο επιτρέπει στον χειριστή να μεταφέρει το βάρος από το άροτρο στον πίσω άξονα του τρακτέρ, με αποτέλεσμα την αύξηση της πρόσφυσης και τη μείωση της ολίσθησης των τροχών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10%. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται με ένα στιβαρό κεντρικό πλαίσιο και κατασκευή που προστατεύει όλα τα σημεία έδρασης και τα τοποθετημένα εξαρτήματα.

Για διευκόλυνση της συντήρησης, τα σημεία λίπανσης είναι εύκολα προσβάσιμα και τα αναστρέψιμα σημεία είναι ποιότητας Durastar, με στρώση καρβιδίου βολφραμίου -στον βασικό εξοπλισμό-, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία