Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AutoTrac και AutoPath στο επίκεντρο της γεωργίας ακριβείας στην John Deere

Το μέλλον στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι ευοίωνο, αλλά η John Deere κάνει ομαλή τη μετάβαση αυτή με τα συστήματα AutoTrac και AutoPath, τα οποία ενσωματώνει στη σουίτα εφαρμογών της για την αυτόματη καθοδήγηση στις σειρές.

JOHN-DEERE_-5G-08

Βασίλης Σοφός

386
0

Τα δορυφορικά συστήματα καθοδήγησης με τις λειτουργίες που διαθέτουν επιτελούν αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του χειριστή, πολλαπλές εφαρμογές, δείχνοντας το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι τεχνολογικές αυτές λύσεις. Ως κατασκευάστρια, η John Deere προχωρά με γοργά βήματα προς την πλήρη αυτοματοποίηση -και αυτονόμηση- των τρακτέρ, έχοντας στο επίκεντρο τα συστήματα AutoTrac και AutoPath.Συγκεκριμένα, το AutoTrac είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα καθοδήγησης, ικανό να ελέγχει τις σειρές στις οποίες εργάζεται παρελκόμενο και τρακτέρ μέσω του συστήματος διεύθυνσης GPS AutoPath, το οποίο, χάρη στην ταχύτητα εργασίας έως και 16 χ.α.ω., καθιστά δυνατή την κάλυψη μεγάλων περιοχών χωρίς ζημιές στις καλλιέργειες.Έτσι, η μετάβαση είναι διπλή, αφού και ο χειριστής επωφελείται από την μειωμένη επέμβασή του και η εργασία είναι πιο φιλική με την ακριβή χρήση της μηχανικής ζιζανιοκτονίας. Ακόμα κι αν τα χρονικά παράθυρα στα οποία υπόκειται αυτή η τελευταία δυνατότητα είναι εξαιρετικά μικρά, η Il Cervo έχει αναπτύξει ένα αποκλειστικό σύστημα μαζί με τη Monosem (μέρος της ομάδας John Deere & Company).

Η John Deere στοχεύει στη βελτίωση των λειτουργιών του αγροκτήματος

Οι αγρότες και οι εργολάβοι μπορούν να αποθηκεύουν στο τρακτέρ και στον εξοπλισμό σειρές που έχουν φυτευτεί μέσω ενός δέκτη GPS και τα δεδομένα παρακολούθησης χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του περιστροφικού βραχίονα μέσω του Συστήματος Καθοδήγησης Παρελκόμενου (Implement Guidance System). Το τελευταίο είναι επίσης εξοπλισμένο με πρόσθετο δέκτη GPS για τη βελτίωση της ακρίβειάς του. Ο χειριστής μπορεί να ανακαλέσει όλες τις πληροφορίες και να κάνει ρυθμίσεις στο CommandCenter και στη γενική οθόνη του τρακτέρ.

Η πλευρική κίνηση της τσάπας ελέγχεται από μια ηλεκτροϋδραυλική μονάδα ελέγχου στο τρακτέρ, με το σύστημα να λειτουργεί από έναν υδραυλικό κύλινδρο τοποθετημένο στον κάτω σύνδεσμο και η θέση του ανυψωτικού να παρακολουθείται συνεχώς. Το τιμόνι προσαρμόζεται αυτόματα όχι μόνο κατά μήκος των σειρών αλλά και στις πλαϊνές κλίσεις και στις καμπύλες, ενώ το σύστημα καθιστά δυνατές διορθώσεις και εγκάρσιες μετατοπίσεις έως και 24 εκ. και προς τις δύο κατευθύνσεις.Συνολικά, με το AutoPath η John Deere προσφέρει ένα σύστημα υψηλής ακρίβειας που ελέγχει την καθοδήγηση μεταξύ των σειρών κατά τη φύτευση, καταγράφοντας τα περάσματα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με το AutoTrac Implement Guidance System του τρακτέρ για τον έλεγχο των εργασιών ζιζανιοκτονίας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα χρήσης του συστήματος για άλλες λειτουργίες. Για παράδειγμα, τα δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των καλλιεργειών για τον έλεγχο των ψεκαστικών, ενώ κατά τη συγκομιδή η κοπτική ράβδος μπορεί να καθοδηγηθεί μέσω του συστήματος AutoPath, για παράδειγμα κατά μήκος των σειρών αραβοσίτου.

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία