BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στο δρόμο της παραγωγής τα ρομποτικά παρελκόμενα της Verdant Robotics

Η Verdant είναι ένας καινοτόμος κατασκευαστής έξυπνων μηχανημάτων τρακτέρ. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται από τη Verdant επιτρέπει στο εργαλείο να καλλιεργεί αυτόνομα, να αντιμετωπίζει τα ζιζάνια και να λειτουργεί στις ειδικές καλλιέργειες.

verdant-farm-robot-1_2

Βασίλης Σοφός

269
0

Η Verdant Robotics ανακοίνωσε το κλείδωμα 46,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη χρηματοδότηση της Series A, μιας επενδυτικής περιόδου που διήρκεσε τρεις γύρους τα τελευταία τρία χρόνια. Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να κλιμακώσει την παραγωγή της προηγμένης γεωργικής ρομποτικής τεχνολογίας της στις καλλιέργειες και θα επιταχύνει τα προγράμματα κυκλοφορίας στην αγορά.



Με το κλείσιμο αυτού του γύρου, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 46,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα (πηγή: Crunchbase). Σε αυτό το γύρο χρηματοδότησης, ο κύριος επενδυτής Cleveland Avenue προστέθηκε από τις εταιρείες DCVC Bio, Future Ventures, SeaX Ventures και όλους τους υπάρχοντες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Autotech Ventures, Cavallo Ventures και AgFunder. Μία από τις τεχνολογίες που αναπτύσσει η Verdant αφορά στις κάμερες που απεικονίζουν το έδαφος κάτω από το εργαλείο και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσουν φυτά και ζιζάνια.

Τα ζιζάνια μπαίνουν στο στόχαστρο για απομάκρυνση, ενώ τα ωφέλιμα και καλλιεργούμενα φυτά αντιμετωπίζονται όπως απαιτείται για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης. Σε αντίθεση με τις εταιρείες αυτόνομων τρακτέρ, η Verdant εστιάζει στην ανάπτυξη λύσεων που αφορούν στο ίδιο το εργαλείο. Το τελευταίο μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από ένα συμβατικό ή αυτόνομο τρακτέρ και αμέσως καθίσταται άμεσα εφαρμόσιμο σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα όπου δεν λειτουργεί επί του παρόντος κανένας αυτοματισμός.

Η λύση χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα συλλογής δεδομένων, με πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των καλλιεργειών από τις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την ταξινόμηση ανάλογα με τι βλέπει στο έδαφος.

Η λύση «Robot-as-a-Service»

Το επιχειρηματικό μοντέλο RaaS (Robots-As-A-Service) έρχεται ως ένα εναλλακτικός τρόπος χρήσης του ρομποτικού παρελκόμενου, κάτι που φιλοδοξεί να υιοθετήσει ολοκληρωτικά και η Verdant. Για τους πελάτες, το RaaS βοηθά στη μείωση της αρχικής επένδυσης, ενώ μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης νέας τεχνολογίας, καθώς ο πωλητής RaaS δεν πληρώνεται εάν το σύστημα δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται.

Σε πολλές αγορές μάλιστα, το RaaS είναι περισσότερο ωφέλιμο τόσο για τους πελάτες όσο και για τον πωλητή, καθώς αυξάνει την οικειότητα των πελατών και λύνει πιο γρήγορα την επιφυλακτικότητα απέναντι σε κάθε καινοτομία. Επίσης, εκεί που ο πελάτης δεν περιμένει να γίνει ειδικός στη ρομποτική, το RaaS έρχεται για να μείνει.



«Το Verdant προσφέρει ακρίβεια επόμενου επιπέδου που χρειάζονται οι καλλιεργητές – και η παγκόσμια προσφορά τροφίμων μας – για να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις, όχι μόνο τα επόμενα 20 χρόνια αλλά και τα επόμενα πέντε», δήλωσε ο Don Thompson, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cleveland Avenue, LLC.

Από την ίδρυση της εταιρείας, η αποστολή της Verdant ήταν να συνεργαστεί δίπλα-δίπλα με τους αγρότες, για να λύσουν τη μεγαλύτερη μελλοντική τους πρόκληση, η οποία είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη γεωργία.

Όλο αυτό το διάστημα, η Verdant εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η ρομποτική λύση της επιτρέπει σε περισσότερους καλλιεργητές να έχουν πρόσβαση σε αναγεννητικές πρακτικές και πρακτικές ακριβείας που υποστηρίζουν την υγεία του εδάφους, τη διατήρηση του νερού, τη δέσμευση άνθρακα και τις καλλιέργειες με πυκνότητα σε θρεπτικά συστατικά.



«Η πλατφόρμα ψεκασμού εξαιρετικής ακρίβειας της Verdant είναι εδώ σήμερα — προσθέτοντας νέα αξία, κάνοντας περισσότερα με λιγότερα. Χάρη στη συνεχή υποστήριξη από τους επενδυτές μας, οι καλλιεργητές μπορούν να ευδοκιμήσουν καθώς αναπτύσσουμε αυτή τη μεταμορφωτική τεχνολογία από κοινού», δήλωσε ο Gabe Sibley, PhD, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Verdant Robotics. «Στο Verdant, πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ευκαιρία απαιτεί μεγάλη προσπάθεια που μόνο η ρομποτική μπορεί να προσφέρει στη γεωργία», είπε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία