BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ισχυρότερη, με περισσότερες επιλογές για τον αγοραστή η χορτοδετική Claas Variant

Για το 2023, τα νέα χορτοδετικά Variant μεταβλητού θαλάμου της Claas αποκτούν νέα χαρακτηριστικά στο σύστημα ελέγχου πίεσης, προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή περισσότερες επιλογές ειδικής παραγγελίας και αναβαθμίζονται συνολικά ως προς την ευκολία χρήσης, εν μέρει χάρη στο στο τερματικό CEMIS 700 που αντικαθιστά τα παλαιότερα.

459247_25

Βασίλης Σοφός

519
0

Μια σειρά από πλεονέκτημα για τη άνεση του χειριστή και στην ευκολία συντήρησης με βελτιστοποιημένη πυκνότητα δεματιού, τρόπο δεσίματος διχτυού και καλύτερα ελαστικά, φιλικότερα στο έδαφος φέρνουν τα νέα χορτοδετικά Variant μεταβλητού θαλάμου της Claas.

Η σειρά περιλαμβάνει αρχικά έξι μοντέλα. Τα Variant 560 και 565 μπορούν να δημιουργήσουν μπάλες διαμέτρου από 0,90 έως 1,60 μ., τα Variant 580 και 585 έως 1,80 μ., με τα μοντέλα 560 RF και 580 RF να λειτουργούν με σπειροειδή ρότορα Roto Feed.



Τα τέσσερα μοντέλα Variant διατίθενται σε έκδοση RC (560, 565, 580 & 585) με σπειροειδή ρότορα κοπής τεσσάρων αστεριών Roto Cut για μικρές χορτονομές και, επομένως, έχουν εξαιρετική ποιότητα χορτονομής και υψηλή πυκνότητα μπάλας. Η γκάμα περιλαμβάνει τα Variant 565 RC και 585 RC με εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης HD, όπως ενισχυμένες αλυσίδες μετάδοσης κίνησης, ισχυρό ρότορα κοπής με αστέρια διπλού δοντιού 8 χλστ. και ειδική προστασία μαχαιριού για επαγγελματικές φάρμες για την κύρια χρήση ενσίρωσης.

Σε αντίθεση με τα δύο άλλα μοντέλα Variant RC με τον δοκιμασμένο μηχανισμό κοπής 14 μαχαιριών με θεωρητικό μήκος κοπής 70 χλστ., αυτά τα δύο χορτοδετικά είναι πλέον εξοπλισμένα με μηχανισμό κοπής 17 μαχαιριών με θεωρητικό μήκος κοπής 60 χλστ.



Το πάτωμα πτώσης του ρότορα PRO μπορεί να χαμηλώσει υδραυλικά για να εξαλείψει τα μπλοκαρίσματα με το πάτημα ενός κουμπιού από την καμπίνα του τρακτέρ, ενώ τα μαχαίρια αποσυμπιέζονται αυτόματα. Προκειμένου να αποφευχθούν μπλοκαρίσματα εκ των προτέρων, το δάπεδο πτώσης του ρότορα PRO αντισταθμίζει τις ανομοιόμορφες επιφάνειες με το να μπορεί να χαμηλώσει έως και 30 χλστ. και να επιστρέψει αυτόματα στην αρχική του θέση. Ένα ακουστικό σήμα προειδοποιεί τον οδηγό πριν μπλοκάρει ο ρότορας, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να μειωθεί η ταχύτητα οδήγησης.

Βελτιστοποιημένο σύστημα ελέγχου πίεσης Smart Density με μαλακό πυρήνα

Βασική εστίαση για τους μηχανικούς ήταν ο νέος έλεγχος πίεσης του δεματιάσματος. Εκεί τοποθετείται ένα νέο μπλοκ υδραυλικού ελέγχου με ανεξάρτητες γραμμές και για τους δύο βραχίονες τάνυσης ιμάντα. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η θέση όσο και η πίεση μπορούν να μετρηθούν ανεξάρτητα και για τους δύο βραχίονες.

Μάλιστα η Claas λέει ότι το πρόσφατα αναπτυγμένο λογισμικό ελέγχου βελτιστοποιεί τη διαδικασία δεματιάσματος, έτσι ώστε τα ιδανικά σχηματισμένα δέματα να φεύγουν από τον θάλαμο ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργίας σε ενσίρωση χόρτου.



Η νέα λύση επιτυγχάνει επίσης μεγαλύτερη πυκνότητα δεματιού στην εξωτερική περιοχή της μπάλας, που προστατεύει καλύτερα τη τελευταία από τις καιρικές συνθήκες. Ως επιπρόσθετο όφελος, αυτό επιτρέπει μια ακόμη πιο ακριβή ρύθμιση του μαλακού πυρήνα, εάν απαιτείται, για παράδειγμα κατά το δεμάτιασμα σανού. Οι διαστάσεις και η πίεση της μπάλας του μαλακού πυρήνα μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη για όλες τις συνθήκες λειτουργίας.

Δέσιμο με κάλυμμα άκρων στον βασικό εξοπλισμό

Στην περιοχή δεσίματος, το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα είναι η ιδανική θέση του ρολού διχτυού, η οποία είναι 25 εκ. χαμηλότερη από την προηγούμενη γενιά και έτσι επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή αλλαγή ρολού. Χάρη στο νέο στoπ του διχτυού, το οποίο είναι ανεξάρτητο από τη διάμετρο του ρολού, μια βελτιωμένη πλάκα τροφοδοσίας αλλά και η νέα απελευθέρωση μαχαιριού εγγυώνται αξιόπιστη και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας δεσίματος υπό όλες τις συνθήκες λειτουργίας.

Ελαστικά φιλικά προς το έδαφος

Το θέμα της προστασίας του εδάφους γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό για τους αγρότες και τους εργολάβους, ειδικά όταν εργάζονται σε ευαίσθητες, λιγότερο σταθερές τοποθεσίες. Η Claas επιλέγει ελαστικά 560/45 22,5 για τη σειρά Variant 500. Αυτό γίνεται δυνατό, μεταξύ άλλων, από ένα πρόσφατα σχεδιασμένο πλαίσιο, ενώ, κατόπιν παραγγελίας, το μηχάνημα μπορεί να παραδοθεί με σύστημα αερόφρενου.

Απλή σύνδεση και συντήρηση

Όλες οι χορτοδετικές διαθέτουν Στάνταρντ ζεύκτες Kennfixx, οι οποίοι, χάρη στη χρωματική τους κωδικοποίηση, μπορούν να αντιστοιχιστούν γρήγορα και εύκολα.



Τα νέα ενσωματωμένα φίλτρα εξασφαλίζουν επίσης αξιόπιστο διαχωρισμό ξένων σωμάτων στο υδραυλικό λάδι. Χάρη στην αναθεωρημένη σχεδίαση της ράβδου ζεύξης, είναι πλέον δυνατή η καλύτερη προσαρμογή της στο τρακτέρ και, ταυτόχρονα, η ευθυγράμμιση των μηχανημάτων οριζόντια για όλα τα μεγέθη τροχών.

Η ρύθμιση των τροχών του πικ απ έχει επίσης επανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται πιο εύκολα στις συνθήκες λειτουργίας. Η κεντρική λίπανση λαδιού λειτουργεί με μια νέα δεξαμενή και μια νέα, μηχανικά κινούμενη αντλία λαδιού, όπου οι θέσεις των βουρτσών έχουν αλλάξει για καλύτερη λίπανση με χαμηλή κατανάλωση λαδιού. Αυτό μειώνει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και το λειτουργικό κόστος χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αλυσίδων μετάδοσης κίνησης.

Το CEMIS 700 ο αντικαταστάτης των τερματικών Operator και το Communicator II

Τα χορτοδετικά Variant 500 μεταβλητού θαλάμου αποκτούν τώρα τερματικό ακροδέκτη ISObus CEMIS 700 με εργονομικό σχεδιασμό. Εκτός από τα 10 σκληρά πλήκτρα ISObus με οπίσθιο φωτισμό, υπάρχει ένα χειριστήριο περιστροφής και πίεσης. Η έγχρωμη οθόνη υψηλής αντίθεσης με επιφάνεια αφής προσφέρει διαγώνιο 7 ιντσών και αυτόματη εναλλαγή ημέρας/νύχτας.



Η είσοδος της κάμερας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση εικόνων σε πραγματικό χρόνο από έως και δύο κάμερες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν με το πάτημα ενός κουμπιού ή αυτόματα. Οι λειτουργίες Aux-O και Aux-N καθώς και οι λειτουργίες UT1 και UT2 και η συμβατότητα με το ISO 11783 είναι πιστοποιημένες από τον οργανισμό Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF). Το CEMIS 700 πληροί επίσης την κατηγορία αδιαβροχοποίησης IP 65. Εναλλακτικά, μπορεί να λειτουργήσει μέσω άλλων τερματικών γενικής χρήσης ISObus ή μέσω του τερματικού ISObus του τρακτέρ.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία