BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μεγάλη επένδυση για την αυτόνομη οδήγηση στην Track32 κάνει η Lemken

Η Track32 είναι μια ολλανδική εταιρεία που ασχολείται με τις τεχνολογικές λύσεις στον αγροτικό τομέα, ειδικευόμενη κυρίως στη σύγχρονη αναγνώριση εικόνας, στον αλγόριθμο και στην ανάπτυξη αισθητήρων.

NICRAY-Fotografie-Steketee-IC-WEEDER-Einsatz-0200_ED_3

Βασίλης Σοφός

347
0

Η Lemken έχει ήδη συνεργαστεί με την εταιρεία Track32, αναπτύσσοντας από κοινού την τεχνητή νοημοσύνη της IC-Weeder (AI), του μηχανήματος ζιζανιοκτονίας Steketee, που διακρίνει αξιόπιστα τα ζαχαρότευτλα και τα ζιζάνια, ακόμη και υπό υψηλή πίεση ζιζανίων. Η κατασκευάστρια ανανακοινώνει τώρα ότι αποκτά μετοχικό κεφάλαιο από την Track32 και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, για να αναπτύξει τις τεχνολογίες του μέλλοντος εσωτερικά, σε συνεργασία με έναν ικανό συνεργάτη.



Η εντατική συνεργασία με την Track32, μια εταιρεία που εδρεύει στο Ede, στην Ολλανδία, έχει ήδη αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένη στην ανάπτυξη μηχανημάτων ελεγχόμενης ζιζανιοκτονίας με κάμερα. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lemken, Anthony van der Ley, είναι επομένως ικανοποιημένος που η τρέχουσα επένδυση δημιουργεί μια υγιή βάση για συνεχή συνεργασία στο μέλλον, λέγοντας: «Αυτό θα επιταχύνει την ανάπτυξη των έξυπνων τεχνολογιών και θα εξασφαλίσει τη συνέχεια. Για το Track32, η συνεργασία μας προσφέρει ασφάλεια σχεδιασμού και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης». Ο ιδρυτής της Track 32, Joris IJsselmuiden, δήλωσε ότι ως εταιρεία που ειδικεύεται στο λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη, αναπτύσσει επίσης λύσεις για αροτραίες καλλιέργειες και διαδικασίες θερμοκηπίου.

«Με τη Lemken ως επενδυτή και πελάτη, θα είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού μας και θα επωφεληθούμε από τη μεγαλύτερη εγγύτητα με τους τελικούς πελάτες», πρόσθεσε, ο ίδιος. Για τη Lemken, αυτή η επένδυση προσφέρει επίσης πρόσθετα οφέλη εκτός από τις μεγάλες δυνατότητες της αγοράς, συγκεκριμένα όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αφού η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι τα μηχανήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία θα συμβάλουν σημαντικά στην αναγεννητική γεωργία.



Η τεχνογνωσία της Track32 θα επιτρέψει στα εργαλεία Lemken να χρησιμοποιούνται με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και με πιο ευέλικτους τρόπους, έτσι ώστε οι έξυπνες μηχανές να μπορούν να ελέγχονται όχι μόνο από χειριστές, αλλά και από ρομπότ, για παράδειγμα. Οι δύο εταιρείες, Lemken και Track32, συνεργάζονται επί του παρόντος σε μια σειρά κοινών έργων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία