BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το ευφυές σύστημα ψεκασμού See & Spray στην Ευρώπη από την John Deere

Μετά την εισαγωγή στην αμερικανική αγορά, το σύστημα ακροφυσίων See & Spray έρχεται και στην Ευρώπη, με τα πρώτα ψεκαστικά που θα το ενσωματώνουν να είναι τα μεγάλα συρόμενα της σειράς R900i.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2022-12-06__8_45_22_μμ

Βασίλης Σοφός

723
0

Στη φετινή SIMA, η John Deere παρουσίασε το See & Spray, για πρώτη φορά στα ψεκαστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, που που κατασκευάζονται στην Ολλανδία). Μετά την εισαγωγή των See & Spray Select και Ultimate στις ΗΠΑ, η John Deere κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα προς την ακριβή προστασία των καλλιεργειών και στην Ευρώπη λοιπόν.



Το σύστημα See & Spray -για την Ευρώπη- βασίζεται στην τεχνολογία See & Spray Select που έχει ήδη εισαχθεί στις ΗΠΑ, όπως αναφέρθηκε. Χρησιμοποιεί τεχνολογία κάμερας για να ανιχνεύει χρωματικές διαφορές στο πεδίο. Οι κάμερες και άλλα εξαρτήματα υλικού είναι ενσωματωμένα απευθείας στην μπούμα ή στο πλαίσιο του μηχανήματος. Μια κάμερα είναι τοποθετημένη ανά μέτρο πλάτους εργασίας, η οποία καταγράφει πράσινα φυτά με ταχύτητα φωτός.

Οι επεξεργαστές χειρίζονται τις εικόνες και τα ακροφύσια ενεργοποιούνται μεμονωμένα για την στοχευμένη επεξεργασία των σημείων. Η πράσινη ανίχνευση στο έδαφος επιτρέπει τη στοχευμένη εφαρμογή ζιζανιοκτόνων, ενώ όλα τα ζιζάνια που είναι επίσης ορατά με γυμνό μάτι εντοπίζονται από τις κάμερες.



Σύμφωνα με την John Deere, το See & Spray δεν είναι κατάλληλο μόνο για προφυτρωτική θεραπεία αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε καλλιέργειες σε σειρά μετά τη βλάστηση. Οι σειρές καλλιεργειών μπορούν να εξαχθούν από το ψεκαστικό και έτσι τα ζιζάνια μεταξύ των σειρών μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία. Αυτή η εφαρμογή είναι δυνατή σε όλα τα στάδια και για όλες τις καλλιέργειες σειρών, πριν κλείσει ο θόλος, επιτρέποντας στον παραγωγό να κάνει μια πρόσθετη θεραπεία μέσω του See & Spray στην αναπτυσσόμενη καλλιέργεια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το See & Spray έχει ήδη δοκιμαστεί σε περίπου εκατομμύρια στρέμματα παγκοσμίως. Η επιτυχία στην εφαρμογή είναι μεγάλη, το ίδιο και η εξοικονόμηση, αφού η εταιρεία λέει ότι αυτή φάνει έως και τα δύο τρίτα της κατανάλωσης. Το See & Spray Select πωλείται ήδη ενσωματωμένο στα αυτοκινούμενα ψεκαστικά της Αμερικής, ενώ από την άνοιξη του 2023 το See & Spray θα είναι διαθέσιμο για τα συρόμενα ψεκαστικά της σειράς R900i με βραχίονες 36 και 39 μέτρων και στη συνέχεια θα προσφέρεται προαιρετικά για διάφορα ψεκαστικά της John Deere από την Horst.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία