BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο «Farm Machine 2023» για το λογισμικό ScenarioControl των διανομέων της Amazone

Η Amazone τιμήθηκε στην έκθεση SIMA 2022 για το καινοτόμο τρόπο διαχείρισης των ορίων του πεδίου των διανομέων που θα ενσωματώνουν το λογισμικό ScenarioControl για την αυτοματοποίηση σύνθετων λειτουργιών.

IMG_ZA-X_903_easy_d0_kw_P3050686

Βασίλης Σοφός

257
0

Η νέα εφαρμογή Amazone GPS-ScenarioControl για την αυτοματοποίηση σύνθετων λειτουργιών στο κεφαλάρι του πεδίου έλαβε το βραβείο «Farm Machine 2023» στην έκθεση SIMA 2022 του Παρισιού. Το πολυπόθητο βραβείο απονέμεται στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων από μια διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από κορυφαίους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, με την Amazone να είναι ο νικητής στην κατηγορία λογισμικού.



«Η ακριβής εφαρμογή λιπασμάτων ακριβώς εκεί που απαιτούνται παίζει κρίσιμο ρόλο στην εξοικονόμηση κόστους και στην αξιοποίηση των πόρων», λέει η Amazone, η οποία χρησιμοποιεί διάφορες διαδικασίες διασποράς, που συμμορφώνονται φυσικά και με το νόμο. Το σύστημα GPS ScenarioControl χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση ορισμένων λειτουργιών στον διανομέα της Amazone με βάση ένα σενάριο που σχεδιάστηκε προηγουμένως, αποτρέποντας σφάλματα χειριστή κατά τις επόμενες εφαρμογές.



Κατά την εφαρμογή λιπάσματος, οι οδηγοί πρέπει να κάνουν διάφορες εργασίες. Πρώτον, πρέπει να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη πλευρική κατανομή του υλικού που πρόκειται να απλωθεί, καθώς και να διατηρήσουν τον επιθυμητό ρυθμό εφαρμογής του λιπάσματος.



Δεύτερον, πρέπει να διασφαλίσουν ότι η καταλληλότερη διαδικασία εξάπλωσης στα σύνορα χρησιμοποιείται παράλληλα με τα χαντάκια, τα μονοπάτια ή τα όρια των χωραφιών, ώστε να διασφαλίζεται η νομικά συμμορφούμενη και ακριβής λίπανση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα χειριστή, ειδικά κατά την αλλαγή προγραμμάτων οδήγησης, καθώς η σωστή διαδικασία διασποράς περιγράμματος δεν ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται στο σωστό μέρος. Η έλλειψη γνώσης του οδηγού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μη συμμόρφωση κατά την εφαρμογή λιπασμάτων.

Καταγραφή και αποθήκευση της σωστής στρατηγικής οδήγησης

Όταν διασχίζει ο χειριστής το χωράφι για πρώτη φορά με τον λιπασματοδιανομέα, όλα τα σημεία μεταγωγής, η διαδρομή και η κατεύθυνση οδήγησης μπορούν να σχεδιαστούν αυτόματα από έναν έμπειρο οδηγό πατώντας το κουμπί εγγραφής και χρησιμοποιώντας το GPS ScenarioControl. Τα σημεία μεταγωγής σημειώνονται καθαρά στον χάρτη και η κατεύθυνση οδήγησης απεικονίζεται με βέλη.

Ο λιπασματοδιανομέας προσφέρει διασπορά περιγράμματος και πλάγιας διασποράς, καθώς και μονόπλευρη διασπορά εντός του ορίου του αγρού σε ακρωτήρια (HeadlandControl). Το GPS ScenarioControl είναι ενσωματωμένο στο τερματικό AmaTron 4 ISOBUS και μπορεί να προβληθεί και να λειτουργήσει μέσω της λειτουργίας Επέκτασης οθόνης AmaTron Twin. Αυτοματοποίηση πολύπλοκων διαδικασιών μεταγωγής και μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού Στην ακόλουθη εφαρμογή, ο οδηγός χρειάζεται μόνο να ενεργοποιήσει το σενάριο που σχεδιάστηκε προηγουμένως και ο λιπασματοδιανομέας θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα στα αποθηκευμένα σημεία μεταγωγής.

Το GPS ScenarioControl επιτρέπει έτσι την ακριβή και αποδοτική χρήση του λιπάσματος, καθώς οι διάφορες διαδικασίες διασποράς εκτελούνται ακριβώς στα σωστά σημεία. Αυτό διασφαλίζει ότι τυχόν μεταγενέστερες εφαρμογές από άλλους οδηγούς συμμορφώνονται νομικά.



Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προσχεδιασμένη, βελτιστοποιημένη διαδρομή πεδίου ως οδηγό. Αυτό μειώνει τις περιττές «άδειες» διαδρομές και την κάνοντας λάθος στροφή στα ίχνη. Σύμφωνα με την Amazone, το GPS ScenarioControl μειώνει τον φόρτο εργασίας του οδηγού εξαλείφοντας την ανάγκη εκτέλεσης διαφορετικών ενεργειών και εργασιών ελέγχου και επιτρέπει τη χρήση πολλών προγραμμάτων οδήγησης κατά τη διάρκεια της περιόδου λίπανσης. Στο μέλλον, το GPS ScenarioControl θα είναι επίσης συμβατό με άλλα μηχανήματα Amazone με ISObus, η λειτουργία ωστόσο είναι ήδη διαθέσιμη για κάποια ψεκαστικά φυτοπροστασίας της Amazone.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία