BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα μικρά Kubota M5 αυτόνομα με το κιτ της Sabanto

Η Sabanto διαθέτει το κιτ αυτόνομης οδήγησης για τρακτέρ Kubota M5, δίνοντας την ευκαιρία στον χρήστη να μετατρέπει το υπάρχον τρακτέρ σε μηχάνημα που εργάζεται μόνο του, απλά με μικρές ανθρώπινες επεμβάσεις.

900x0_s3-57923-FKwm1DAXMAAQHXx

Βασίλης Σοφός

2037
0

Με την ελπίδα να έρθει και στην Ελλάδα, το νέο κιτ αυτόνομης οδήγησης της Sabanto είναι ήδη σε λειτουργία, με την αυτοματοποίηση των επιτόπιων επιχειρήσεων να υπόσχεται να είναι μια σημαντική εξέλιξη για την αντιμετώπιση των εργατικών προβλημάτων της γεωργικής βιομηχανίας, καθώς επιτρέπει συνεχείς λειτουργίες του τρακτέρ, ενώ απελευθερώνει το προσωπικό για να εκτελέσει άλλες κρίσιμες εργασίες στο αγρόκτημα. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι αγρότες.



Αντί να αντιμετωπίζει πιθανούς περιορισμούς εργασίας οδηγώντας τον επαγγελματία στο να αγοράζει μεγαλύτερα μηχανήματα, η τεχνολογία της Sabanto επιτρέπει στους αγρότες να χρησιμοποιούν μικρότερο, ελαφρύτερο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα λιγότερη συμπίεση και χαμηλότερο κόστος εξοπλισμού. Ο αυτοματισμός θα επιτρέψει στον κλάδο να συνεχίσει να προχωρά «κάνοντας περισσότερα με λιγότερα».

Η κυκλοφορία του αυτόνομου συστήματος για τα Kubota M5 σηματοδοτεί την πρώτη διαθεσιμότητα συστήματος της Sabanto στους τελικούς χρήστες, προς τον παρόν στη Βόρεια Αμερική, ενώ τα συστήματα για άλλους κατασκευαστές και μοντέλα τρακτέρ θα ανακοινωθούν αργότερα.

«Διαταράσσουμε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία βλέπει τον εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης και φέρνουμε συνεργάτες που μοιράζονται το όραμά μας», δήλωσε ο Craig Rupp, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sabanto.

«Βλέπουμε ένα μέλλον μικρότερων, εξυπνότερων, ελαφρύτερων, λιγότερο ακριβών και πιο βιώσιμων εργαλείων αυτόνομων, που θα επιτρέψουν στους χρήστες να καλύπτουν περισσότερο έδαφος με λιγότερα». Όταν η αυτόματη καθοδήγηση εισήχθη στην αγορά, επέτρεψε στις γεωργικές δραστηριότητες να υιοθετήσουν νέους τρόπους για την ολοκλήρωση των εργασιών», δήλωσε ο Matt Hesse, Αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Sabanto. «Η αυτονομία θα κάνει το ίδιο πράγμα. Επιτρέπει στους χειριστές να αναζητήσουν νέους τρόπους για να εκτελέσουν τις γεωργικές τους εργασίες. Το «multitasking», η πολυεργασία, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ.

Όταν το σύστημα της Sabanto εκτελεί μία εργασία, ο καλλιεργητής είναι ελεύθερος να εργαστεί σε άλλες πρόσθετες εργασίες. Όταν συμβεί αυτό, διπλασιάζεις την ικανότητα εργασίας σου», λέει ο Hesse. Η Sabanto είπε ότι έχει αποδείξει, μέσω εκτεταμένων δοκιμών πεδίου, την ικανότητά της να αυτοματοποιεί μια ποικιλία επιτόπιων επιχειρήσεων σε σημαντικά στρέμματα. Αξιοποιώντας έναν στόλο μικρότερων τρακτέρ 60 και 90 ίππων, η εταιρεία έχει οργώσει, έχει φύτεψει, έχει σπείτει, έχει αντιμετωπίσει τα ζιζάνια και έχει θερίσει αυτόνομα στο Ιλινόις, στην Αϊόβα, στην Ιντιάνα, στο Μισούρι, στη Νεμπράσκα, στη Μινεσότα, στο Ουισκόνσιν και στο Τέξας.

Η εταιρεία λέει ότι το προηγμένο λογισμικό της ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη πολλαπλών συστημάτων για πολλές ημέρες συνεχούς λειτουργίας. Για να εξυπηρετήσει πελάτες σε τοπικό επίπεδο, η Sabanto χτίζει μάλιστα ένα δίκτυο συνεργατών αντιπροσώπων, που όλοι εργάζονται στον χώρο λύσεων τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας για δεκαετίες, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα έχουν παγκοσμίου επιπέδου καθοδήγηση αγορών και τεχνική υποστήριξη.

Agdaily

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία