BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Kubota και Oeneo επενδύουν στην Bloomfield Robotics για τη τεχνητή νοημοσύνη στο αμπέλι

Από τη μία πλευρά η πρόθεση της Kubota για επένδυση στις τεχνολογικές λύσεις της αμπελουργίας και από την άλλη η φιλοδοξία της αμερικανικής Bloomfield Robotics για συνεργασία με παγκόσμιους παίκτες της αγοράς φέρνει μια δυναμική συνέργεια στην εποχή της τεχνητής νοημοσνύνης, προς όφελος του γεωργικού κλάδου.

20211209-1

Βασίλης Σοφός

579
0

Η Kubota και η οινοπαραγωγός Oeneo  επενδύουν μαζί στην Bloomfield Robotics. Με έδρα το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, αυτή η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογία απεικόνισης φυτών με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη για χρήση σε ειδικές καλλιέργειες. Οι επενδύσεις της Kubota και της Oeneo θα ενισχύσουν τη δέσμευση της Bloomfield να συνεργαστεί με παγκόσμιους παίκτες σε στρατηγικές αγορές. 


Αναλυτικότερα, η Kubota ανανεώνει την επένδυσή της και ενισχύει τη δέσμευσή της στην Bloomfield. Ο στόχος αυτής της βαθύτερης σχέσης με τη Bloomfield είναι να διασφαλίσει ότι κάθε αγροτικό όχημα γίνεται μια πλατφόρμα για συνεχή συλλογή δεδομένων για την αξιολόγηση τόσο της υγείας όσο και της απόδοσης κάθε φυτού στον τομέα των ειδικών καλλιεργειών. Μία από τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες της Kubota είναι η ανάπτυξη λύσεων που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.



Στο πλαίσιο αυτό, η συγκεκριμένη επένδυση αντανακλά την εμπιστοσύνη της Kubota στην ικανότητα της Bloomfield να παρέχει πληροφορίες σε επίπεδο φυτού, για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις διαχείρισης. «Μέσα από τη συνεργασία μεταξύ Kubota και Bloomfield, πιστεύουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε πιο ακριβείς και αποτελεσματικές γεωργικές δραστηριότητες και να δημιουργήσουμε νέες αξίες για τους αγρότες, συνεργαζόμενοι με ορισμένες από τις τεχνολογίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και των δύο εταιρειών», παρατηρεί ο Koji Hasegawa του Κέντρο Καινοτομίας Silicon Valley.

Εστίαση και στον κλάδο του κρασιού

Η επένδυση της Oeneo βασίζεται στην ισχυρή τεχνολογία για τη βιομηχανία κρασιού. Η επένδυση παρέχει στην Bloomfield άμεση πρόσβαση στους 10.000 πελάτες της Oeneo στον κλάδο του κρασιού παγκοσμίως. Οι βαθιές σχέσεις της Oeneo με τους πελάτες της θα ενισχύσουν την ικανότητα της Bloomfield να παρέχει ειδική ανάλυση για κάθε περιοχή κρασιού και ποικιλία αμπέλου.

«Αυτή η συνεργασία με την Bloomfield είναι ευθυγραμμισμένη με την αναπτυξιακή στρατηγική της Oeneo για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και καινοτόμου προσφοράς για τους αμπελουργούς. Θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες, ιδίως ως απάντηση στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στον αμπελώνα, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέους δείκτες, που τους δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις πιο σχετικές αποφάσεις, να διασφαλίζουν την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής κρασιού. Αυτές οι εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τις ομάδες της Vivelys», εξηγεί ο Dominique Tourneix, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Oeneo.

«Οι συνεργασίες μας με την Kubota και την Oeneo είναι παραδείγματα της επιθυμίας να εξυπηρετήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού εξειδικευμένων καλλιεργειών εξυπηρετώντας τον κύριο πελάτη μας: τον καλλιεργητή. Πιστεύουμε ότι παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε επίπεδο φυτού στους καλλιεργητές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη πιο ενημερωμένων αποφάσεων, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη συνδεσιμότητα εντός της αλυσίδας εφοδιασμού και να προσφέρουμε περισσότερη αξία σε κάθε συνεργάτη που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του συστήματος τροφίμων μας», λέει ο Mark DeSantis, Διευθύνων Σύμβουλος της Bloomfield Robotics.



world-agritech

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία