BACK TO
TOP
Τεχνολογία

To Enduro Pro Τ Kverneland ευέλικτο και στιβαρό με 4 έως και 5 μέτρα πλάτος

Η σειρά καλλιεργητών Enduro φημίζεται για την ανθεκτικότητά της, με τα νέα μοντέλα να κρατούν ως κληρονομιά αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία συνδυάζονται με τις νέες τεχνολογίες ευελιξίας και ευκολίας οδήγησης και χειρισμού.

3-Kverneland-Enduro-Pro-T

Βασίλης Σοφός

1009
0

Η γκάμα καλλιεργητών Enduro επεκτάθηκε πρόσφατα από τον νορβηγικό όμιλο με την εισαγωγή του νέου μοντέλου Enduro PRO T, με πλάτη εργασίας που κυμαίνονται από 4 έως 5 μέτρα. Ένας νέος συρόμενος καλλιεργητής για μεσαίου μεγέθους αγροκτήματα που έχει απαίτηση ισχύος από 130 έως 350 ίππους και έχει σχεδιαστεί για άλλη μια φορά στο όνομα της υψηλής απόδοσης και της μέγιστης λειτουργικής ευελιξίας, ώστε να μπορεί να καλύψει τις διάφορες ανάγκες των αγροτών και να λύσει διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχει κανείς να αντιμετωπίσει στον τομέα, ήταν ο στόχος της εταιρείας.



Ευελιξία που επιβεβαιώνεται από τη δυνατότητα βάθους εργασίας, που ξεκινά από 5 εκατοστά έως τα 35 εκατοστά, καθιστώντας το Enduro PRO T κατάλληλο για καλύτερη απόδοση τόσο σε μειωμένη άροση (χωρίς ανατροπή του εδάφους) όσο και σε επιφανειακή άροση με βάθη έως 15 εκατοστά (ελάχιστη άροση) και σε βαθιά άροση, επιτρέποντας συνολικά την άροση, την ισοπέδωση και την ενοποίηση σε ένα μόνο πέρασμα.



Το παρελκόμενο αποτελείται από τρεις σειρές με άγκυρες, που συνδέονται με μια σειρά δίσκων και έναν τελικό κύλινδρο: η απόσταση μεταξύ των αγκύρων είναι 280 χιλιοστά, ο μεγάλος χώρος μεταξύ των σειρών των δοντιών των 750 χιλιοστών και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος ( 870 χλστ.) εξασφαλίζουν καλή ανάμειξη των υπολειμμάτων και εξαιρετικό φινίρισμα χωρίς κίνδυνο εμπλοκής κατά τη διάρκεια της εργασίας παρουσία διαφορετικών τύπων υπολειμμάτων (καλαμπόκι, ηλίανθος, άχυρο δημητριακά και καλλιέργειες). Το κοίλο εσωτερικό επιτρέπει πλευρική κάμψη έως και 7 εκατοστών, κάτι που βοηθά στην αποφυγή τυχόν εμποδίων.



Επιπλέον, ο στενός σχεδιασμός και το ιδιαίτερο σχήμα διπλής γωνίας στο κάτω και το πάνω μέρος μειώνουν τη δύναμη που απαιτείται για την πρόσφυση διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική διείσδυση στο έδαφος, ακόμη και με την παρουσία των πιο ανθεκτικών εδαφών. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η δυνατότητα ρύθμισης γωνίας και βάθους εργασίας απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ στον νέο συρόμενο καλλιεργητή της Kverneland, ο οποίος, στην έκδοση Enduro PRO T, προσφέρει επίσης ένα διπλό παραλληλόγραμμο, το πρώτο για το βάθος εργασίας και το δεύτερο κατάλληλο για να διασφαλίζει τη συνοχή της γωνίας εργασίας σύμφωνα με τη διακύμανση του ύψους.



Η ισοπέδωση του εδάφους πραγματοποιείται μέσω μιας νέας δισκοσβάρνας, ρυθμιζόμενης για το βάθος εργασίας και για την πρόσκρουση στο έδαφος, προστατευμένη από αμορτισέρ, ικανή να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα μιας ομοιόμορφης επιφάνειας με λεπτό χώμα, επιτρέποντας στα ζιζάνια να αναπτυχθούν πριν την επεξεργασία στο επόμενο βήμα. Όσο για τη σταθεροποίηση του εδάφους, ο Νορβηγός κατασκευαστής μεριμνά για την επιτάχυνση της αποσύνθεσης των υπολειμμάτων, τη διατήρηση της υγρασίας που χρειάζεται το έδαφος, αφήνοντάς το έτοιμο για σπορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία