BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβαθμισμένοι για μέγιστη ακρίβεια οι διανομείς της Kverneland

Οι ευφυείς λιπασματοδιανομείς έχουν μπει σε τροχιά αναβάθμισης από την Kverneland, με τη σειρά Geospread να βελτιώνεται σε τομείς απόδοσης, άνεσης και ακρίβειας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα κάθε κόκκου λιπάσματος.

KV_Multirate_01

Βασίλης Σοφός

595
0

Η Kverneland αναβαθμίζει τα ισχυρά μηχανήματα λιπασματοδιανομείς τεχνολογίας Geospread, φιλοδοξώντας να πετύχει νέους στόχους όσον αφορά στην ακρίβεια και την παραγωγικότητα. Ο Νορβηγός κατασκευαστής έχει εισαγάγει την εξελιγμένη τεχνολογία ακριβείας την οποία εξελίσσει, επιτρέποντας την εξάπλωση σε μεταβλητή δόση ανάλογα με το περίγραμμα του χωραφιού και τα περάσματα.



Η γκάμα των λιπασματοδιανομέων Geospread της Kverneland (μεταξύ άλλων τα μοντέλα CL, TL, TLX, διαθέσιμα και ως Liry και Vicon), κατάλληλα για λειτουργία σε διαφορετικούς τύπους αγροκτημάτων, από μικρές έως μεγάλες και με ποικιλία καλλιεργειών, συνοδεύεται από μια αναβαθμισμένη σχεδίαση, με έμφαση στην ευκολία καθαρισμού και χρήσης καθώς και από ανθεκτικότητα, με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών.



Ως εκ τούτου, η Kverneland έχει επικεντρωθεί στη μακροζωία και την ποιότητα για να παρέχει στους χρήστες έναν λιπασματοδιανομέα ικανό να αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό εργαλείο εργασίας, κατάλληλο για τη μείωση του κόστους και την αύξηση των ιδιοτήτων του εδάφους. Σημειωτέον ότι, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα καθαρισμού στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας Geospread, είναι πλέον δυνατό να ανοίξει ο πίσω προφυλακτήρας.



Επιπλέον, χάρη στον ανανεωμένο σχεδιασμό, οι νέοι λασπωτήρες προσφέρουν καλύτερη προστασία του δίσκου διασποράς, προστατεύοντάς τον από εξωτερικούς παράγοντες που συλλαμβάνονται από τους τροχούς του τρακτέρ. Συγκεκριμένα, ο λιπασματοδιανομέας CL Geospread, εξοπλισμένος με χοάνη χωρητικότητας 1.100 έως 2.800 λίτρων και πλάτη εργασίας από 10 έως 33 μέτρα, φέρει καλύτερη ακρίβεια ζύγισης και τρόπο διασποράς: ακόμη και σε συνθήκες με γεμάτη δεξαμενή και με λιπάσματα υψηλής πυκνότητας, στην πραγματικότητα, η ποιότητα διασποράς διασφαλίζεται συνεχώς, λέει η εταιρεία.

Για διευκόλυνση του χρήστη, διατίθεται επίσης ένα σύστημα διασποράς περιγράμματος ExactLine για την εξάπλωση τύπου Geospread στο αριστερό πλευρικό περίγραμμα. Ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες που προβλέπει η Kverneland για τη γκάμα των λιπασματοδιανομέων ξεχωρίζει η δυνατότητα χρήσης με συνδυασμό. Ένας συνδυασμός που καθιστά δυνατή πρώτα από όλα την αύξηση της συνολικής χωρητικότητας -έως 6.000 ή 7.000 λίτρα-, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τέλεια ισορροπία στο τρακτέρ, που σημαίνει λιγότερη πίεση στο έδαφος, με συνέπεια χαμηλότερη συμπίεση του εδάφους.

Επίσης, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό μπροστινού και πίσω διανομέα, η ακρίβεια της θρέψης αυξάνεται χάρη στη διασπορά δύο διαφορετικών λιπασμάτων σε ένα μόνο πέρασμα, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας τη ζημιά του εδάφους: αντί να δημιουργηθεί ένα μείγμα, στην πράξη, είναι δυνατό να εφαρμοστούν δύο διαφορετικοί τύπους λιπάσματος με διαφορετικές φυσικές ιδιότητες, και τα δύο με σωστή ρύθμιση, έτσι ώστε να επιτευχθεί τέλεια διατροφική ακρίβεια και γραμμικό σχέδιο διασποράς, που οδηγεί σε αύξηση της απόδοσης και πιο αποτελεσματική χρήση του εφαρμοζόμενου υλικού.



Από τη διαδραστική εφαρμογή και τον ιστότοπο ή το AutosetApp στα τερματικά IsoMatch Tellus, είναι επίσης εύκολο ο χειριστής να βρίσκει πάντα τις καλύτερες συμβουλές για κάθε τύπο λιπάσματος (ακόμα και στην περίπτωση ενός νέου προϊόντος ή όταν το όνομα δεν εμφανίζονται στη βάση δεδομένων ηλεκτρονικά), ώστε να μεγιστοποιηθεί η ακρίβεια του σχήματος διασποράς. Αποτέλεσμα: εξοικονόμηση κόστους, καλύτερη ποιότητα καλλιέργειας και αυξημένη απόδοση. Παράλληλα, το IsoMatch FarmCentre επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί τις κινήσεις των εργαλείων του σε πραγματικό χρόνο, αφού είναι δυνατό να επαληθεύσει πού εργάζονται τα μηχανήματα και να δει την απόδοσή τους, στοιχείο που συνολικά επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο.



Σημαντική καινοτομία, τέλος, έρχεται από τον λιπασματοδιανομέα Exacta TL GEOSPREAD iDC. Πρόκειται για ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει ένα νέο βήμα μπροστά στη διασπορά ακριβείας, ιδιαίτερα στην διανομή στα όρια, χάρη στη διαφορετική ταχύτητα περιστροφής του δίσκου αριστερά και δεξιά, γεγονός που συνεπάγεται τη δυνατότητα μείωσης του εξωτερικού δίσκου σε μια βέλτιστη ταχύτητα για εξάπλωση κατά μήκος των συνόρων, ενώ η ταχύτητα του εσωτερικού δίσκου βελτιστοποιείται για εξάπλωση σε ανοιχτό πεδίο. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους το μοντέλο iDC διατίθεται από την Kverneland σε συνδυασμό με ένα εντελώς νέο περιβάλλον χρήστη που χαρακτηρίζεται από μέγιστη ευκολία στη χρήση, που εγγυάται μια εύχρηστη δομή με διαισθητική και λογική διάταξη.

meccagri

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία